Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki 16 Türk Adasını İşgali!

Cumhuriyet Tarihinin İlk ve En Büyük Toprak Kaybı

Yunanistan’ın Ege Denizi’ndeki 16 Türk Adasını İşgali!

1/36
2/36
3/36
4/36
5/36
6/36
7/36
8/36
9/36
10/36
11/36
12/36
13/36
14/36
15/36
16/36
17/36
18/36
19/36
20/36
21/36
22/36
23/36
24/36
25/36
26/36
27/36
28/36
29/36
30/36
31/36
32/36
33/36
34/36
35/36
36/36

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Emekli Tümgeneral Naci Beştepe ve MSB Eski Genel Sekreteri E. Kur. Alb. Ümit Yalım’la birlikte yaptığı  basın toplantısıyla Türkiye Cumhuriyeti’ne ait adaların Yunanistan tarafından işgal ve ilhakında, AKP Hükümetinin bu işgaldeki sorumluluğunu, kamuoyuyla paylaştı. Beştepe, AKP’nin vatana ihanet suçu işlediğini ve yasal sorumluluktan kurtulamayacağını açıkladı. Beştepe,  sözlerine şöyle devam etti:

 

            Türkiye Cumhuriyeti’ne ait adaların Yunanistan tarafından işgal ve ilhak edildiği konusu defalarca görsel ve yazılı basında gündeme gelmesine rağmen, AKP Hükümeti sessizliğini korumaya devam etmektedir.

AKP Hükümeti tarafından, Yunanistan’a alenen verilen 16 Türk Adası ve 1 kayalık, Ege Denizi ve Akdeniz’de stratejik öneme haiz vatan topraklarıdır. Yunanaistan, Türkiye Cumhuriyeti’ni, AKP Hükümetleri eliyle kuşatmış ve Türkiye Cumhuriyeti  Ege Denizi’nde 3 milin ötesine geçemez hale gelmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, muhalefet partileri tarafından verilen soru önergelerine, Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen cevapta işgal kabul ve itiraf edilmiştir.

Dönemin Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu konuyu sulandırarak ve saptırarak kamuoyunu oyalamaya çalışmıştır.

 

      AKP OSMANLIYLA ÖVÜNMEYİ HAK ETMİYOR

Kanuni Sultan Süleyman ve IV. Mehmet döneminde fethedilen, Atatürk ve İnönü’nün Lozan’da vermediği, İçişleri Bakanı Şükrü Kaya’nın 1936 yılında devletin envanterine kaydettirdiği adalar, alenen Yunanistan’a verilmiştir.

Lozan Andlaşması’nın 15. Maddesine ek olarak konulan 2 no.lu haritada, İtalya’ya verilen 12 ada ile Rodos ve Meis olmak üzere toplam 14 ada gösterilmiştir.  

Ayrıca haritada, İtalya’ya verilen toplam 14 adanın isimlerinin altı kırmızı çizgi ile çizilmiştir.     

 Lozan Andlaşması ile İtalya’ya verilen ve 1947 yılında Paris Andlaşması ile Yunanistan’a devredilen toplam 14 ada mavi renk ile gösterilmiştir.

Türk toprağı olmasına rağmen, AKP Hükümeti tarafından 2004 yılında işgal ve ilhakına sessiz kalınarak Yunanistan’a alenen verilen 16 ada ve 1 kayalık, siyah renk ile gösterilmiştir. Yunanistan AKP Hükümeti sayesinde, Güney Ege bölgesindeki ada sayısını 14 ten 30’a çıkartmıştır.

 

         YUNANİSTAN CUMHURBAŞKANI ZİYARETİ

 Yunanistan Cumhurbaşkanı Karolos Papulyas, 2009 yılında, Yunan işgali altında bulunan Aydın/Eşek adasına gelerek adada bulunan Yunan askerlerini ve Yunan sancağını selamlamıştır.

Papulyas’ın Aydın/Eşek Adası’nda fotoğraf çektirdiği belediye binasının duvarındaki tabelada, “Yunanistan Cumhuriyeti, Güney Ege Bölgesi, Oniki Ada İli, Eşek Adası Nahiyesi/Toplumu”  yazmaktadır. Tabeladan da anlaşılacağı üzere, Yunanistan 2004 yılında işgal ettiği Türk adasını 2009 yılında da ilhak ederek mülki sınırlarının içine katmıştır. 

Lozan Andlaşmasına ek olarak konulan haritaya göre Papulyas’ın gittiği ada Türk adasıdır.

1943 tarihli İngiliz haritasına göre Papulyas’ın gittiği ada Türk adasıdır.

 1951 tarihli Amerikan haritasına göre Papulyas’ın gittiği ada Türk adasıdır.

Avrupa Birliği de FRONTEX kapsamında, Letonya Sahil Güvenlik Botlarını Eşek Adası’nda görevlendirmek suretiyle Türk topraklarını işgal etmiştir.

 

         YUNAN SAVUNMA BAKANI ZİYARETLERİ

Samaras Hükümetinin Savunma Bakanı Nikos Dendias, 11 Ocak 2015 tarihinde, Yunan işgali altında bulunan Türk toprağı Aydın/Eşek Adası’nı ziyaret etmiştir.

Bakan Dendias, adada bulunan işgalci Yunan askerleri ile birlikte fotoğraf çektirmiştir.  

 İşgalci Bakan Dendias’ın yaptığı ziyaret yazılı basında manşet haber olarak verilmiştir.

 Yunanistan’da, 25 Ocak 2015 tarihinde yapılan seçimlerden sonra işbaşına gelen Çipras Hükümeti’in Savunma Bakanı Kammenos, 30 Ocak 2015 tarihinde Kardak Kayalıkları bölgesine helikopter ile gelerek denize çelenk bırakmıştır. Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, hava sahası ihlali olmadığı belirtilmiştir.

 1943 tarihli İngiliz haritasında gösterilen deniz sınırlarına göre Kammenos’u taşıyan Yunan helikopteri, Türk hava sahasını 2 mil ihlal etmiştir.

Kardak Kayalıklarının 2 mil batısında bulunan Kalolimnoz Adası da tam 11 yıldır Yunan işgali altındadır. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Dışişleri Bakanlığı, “hava sahası ihlal edilmedi” açıklaması yaparak, Yunanistan’ın Kalolimnoz Adası ve Türk karasuları üzerindeki Yunan egemenliğini zımnen tanımıştır. Bakan Çavuşoğlu ve Bakanlığın Türk toprakları üzerinde Yunan egemenliğini zımnen tanımaya hakları yoktur.

 

           YUNANİSTAN HEYETİ’NİN 6 MART 2015 ZİYARETİ

     Bakan Kammenos, Yunan Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Deniz Kuvvetleri Komutanı ile birlikte, 6 Mart 2015 tarihinde de Aydın’ın Eşek ve Bulamaç Adalarına gelmiştir. Konu ile ilgili haber Yunan basınında yer almıştır.

Türk Dışişleri Bakanlığı, Bakan Kammenos’u Ege’de faaliyetleri ve açıklamaları için sorumlu davranmaya davet ederek cılız bir açıklama yapmış ancak bakanın faaliyetleri hakkında herhangi bir bilgi vermemiştir.

Yunan Dışişleri Bakanlığı, ertesi gün yaptığı açıklama ile AKP Hükümetine meydan okumuş, buna karşılık AKP Hükümeti sus pus olmuştur.

Yunan basınında çıkan haberlerde Bakan Kammenos’un Eşek ve Bulamaç Adası bölgesi’ndeki faaliyetlerine yer verilmiş ve fotoğrafları yayımlanmıştır.

Bakan Kammenos, Yunan Silahlı Kuvvetlerinin komuta kademesi ile birlikte, hiçbir engelle karşılaşmadan, Türk topraklarında ve karasularında denetleme yapmıştır.

Konu ile ilgili haber Türk basınında yer almasına rağmen, AKP Hükümeti foyası meydana çıkmasın diye sessizliğini korumuş böylece Türkiye Cumhuriyeti’ne ait Eşek ve Bulamaç adaları üzerindeki Yunan egemenliğini zımnen tanımıştır.

Yunanistan Cumhurbaşkanı, Başbakanı, Milli Savunma Bakanı ve Yunan Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi, Türk toprakları olan Eşek ve Bulamaç adalarına hiçbir engelle karşılaşmadan elini kolunu sallayarak gidip gelirken,  TC karşıtları gidememekte, Ege Denizi’nde 3 milin ötesine geçememektedir.

Erdoğan, Gül, Davutoğlu ve AKP Hükümetleri, Türkiye Cumhuriyeti’ne ait 16 ada ve 1 kayalığın Yunanistan’a alenen verilmesinden sorumludur. Ege Denizi, AKP İktidarı sayesinde Yunan Gölü’ne dönmüştür.

 

      CUMHURİYET TARİHİNİN İLK VE EN BÜYÜK TOPRAK KAYBI

Türkiye Cumhuriyeti, Cumhuriyet tarihinde ilk ve en büyük toprak kaybını yaşamış ve milli sınırlarımız değişmiştir. Kaybımız, Süleyman Şah Türbesi’ndeki toprak kaybımız ile kıyaslanmayacak büyüklüktedir. Tayyip Erdoğan ve AKP’ye verilen her oy, vatan topraklarında Yunan bayrağının dalgalanmasına yol açtı.

 

      VATANA İHANET SUÇU

AKP iktidarlarınca; TCK 302’de belirtilen “Vatana İhanet Suçu”, Terörle Mücadele Kanunu’nun 3. maddesinde belirtilen “Terör Suçu” ve Anayasa’nın 3. maddesi fiilen değiştirilmek suretiyle “Anayasal Suç” işlenmiştir.

İşlenen suçlar, görevle ilgili suçlar değildir. Çünkü, Başbakan, Dışişleri Bakanı ve Bakan Danışmanı’nın görevleri arasında vatan topraklarını Yunanistan’a alenen vermek yoktur. Sorumluların yargılanması gereken yer Ağır Ceza Mahkemeleridir. Ayrıca bu suçlar AKP’nin kapatılma gerekçesidir. Mecliste parti kapatmayı kaldırma çalışmalarının nedenlerinden biri de budur.

Tarih tekerrür etmiş ve Birinci Dünya Savaşı’nda Osmanlı Devleti’nin düşmanları ile işbirliği yapan Fener Rum Patrikhanesi şimdi de Yunanistan ile işbirliği yaparak işgale ortak olmuştur.

 

          VATAN PARTİSİ GEREKENİ YAPACAKTIR

Başta Yunanistan ve Fener Rum Patrikhanesi olmak üzere, Avrupa Birliği ve Letonya’yı şiddetle kınıyor, Türk topraklarında bulunan askerlerini ve vatandaşlarını derhal geri çekmeye davet ediyoruz.

AKP iktidarını uyarıyor, görevini yapmaya çağırıyoruz. Yasal sorumluluktan kurtulamayacağını anımsatıyoruz.

Partimiz, vatan topraklarının bir karışının dahi terk edilmesine, yabancıların işgal ve ilhakına izin vermeyecektir.

Vatan Partisi, işgal ve ilhak edilmiş topraklarımızın geri alınması için öncelikle barışçı yollardan olmak üzere gerekeni yapacaktır.