"Yaşasın Türkiye-Suriye Dostluğu! Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi!"

Antalya İl Başkanlığımız, Suriye'ye emperyalist saldırıya karşı meydana indi

Tarih:

1/11
2/11
3/11
4/11
5/11
6/11
7/11
8/11
9/11
10/11
11/11

Antalya İl Başkanlığımız, Suriye'ye emperyalist saldırıya karşı basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Antalya İl Başkanımız Ahmet Özbay yaptı. Açıklamanın ardından Aydınlık Gazetesi satışı yapıldı.

 

Değerli Basın Mensupları;


Kendilerinin medeni biz Asyalıların barbar olduğunu iddia eden Atlantik’in üç yaşlı haydudu dün sabaha karşı tüm İslam âlemi için kutsal olan Miraç Kandili’nde Suriye’yi füzelerle vurdu. Mehmet Akif Ersoy’un “tek dişi kalmış canavar” olarak tanımladığı bu zavallılar, yıllardır besleyip büyüttükleri gerici ve bölücü terör örgütlerinin yapamadıklarını şimdi üç beş füze ile yapabileceklerini zannediyorlar. Hevesleri kursaklarında kalacaktır. Suriye; milleti, devleti ve ordusu ile 7 yıldır aslanlar gibi direniyor. Zafer Suriye’nin, zafer emperyalizme karşı savaşan mazlum milletlerin olacaktır. Suriye devletinin, Suriye ordusunun, Suriye milletinin, kardeşlerimizin sonuna kadar yanındayız. Yüreklerimiz onlarla birlikte çarpıyor. Amerikan emperyalizmine karşı verdikleri bu kahramanca direnişi gönülden destekliyoruz.


Değerli Basın Mensupları;


ABD, İngiltere, Fransa çetesinin yaptığı bu saldırının hiçbir kıymeti yoktur. ABD ve taşeron örgütleri Suriye’de yenilmiştir. Türkiye Fırat Kalkanı ve Zeytindalı Harekâtlarıyla ABD’nin terör koridorunu yarmış, Suriye ordusu da ABD destekli sözde muhalif grupları hallaç pamuğu gibi atmıştır. ABD’nin füze atarak yaptığı güç gösterisi bu gerçekleri gizleyemez.


Değerli Basın Mensupları;


Geçmişte Irak’ın işgali öncesinde de kullanılan “kimyasal silah” yalanına artık kimse inanmıyor. Bu yalanın arkasına sığınarak, uluslararası hukuku çiğneyerek yapılan bu hayasız saldırı, ABD ve müttefiklerinin tarihine yeni bir kara leke olarak geçecektir. Suriye’nin Şam başta olmak üzere bütün kentlerinde, halk sokaklardadır ve emperyalizme karşı mücadele sloganları atmaktadır. ABD’nin Dünya’nın kabadayısı olduğu dönemler artık geride kalmıştır. Batı Asya halkları ABD’yi arkasına teneke bağlayarak kovacaktır.


Değerli Basın Mensupları;


Dün Suriye’ye saldıranlarla 15 Temmuz’da Türkiye’ye saldıranlar aynıdır. 15 Temmuz’da Türk Milleti ve ordusu nasıl direndiyse, bugün de Suriye milleti ve ordusu aynı kararlılıkla direnmektedir.


Gerçek bu iken Cumhurbaşkanlığı, Hükümet, Dışişleri ve AKP sözcüleri, ABD saldırısını alkışlamaktadır. Erdoğan yönetimi bu tutumuyla 15 Temmuz darbesini tezgahlayan, PKK/PYD’ye 5 bin TIR silah yardımı yapan, PKK’lı teröristlere maaş ödeyen ABD’nin yanına düşmüştür.

 

Dolayısıyla FETÖ ve PKK ile de aynı safa düşmüş olmaktadır. Böyle tutarsız ve yalpalayan bir yönetimle Türkiye’nin Vatan Savaşı’nı, terörle mücadelesini zafere ulaştırmak, ekonomisini düze çıkarmak mümkün değildir.


Erdoğan yönetimi ABD saldırısını destekleyerek, Astana’da başlayan Türkiye-Rusya-İran işbirliğini de baltalamakta, gerçek müttefiklerimizde güvensizlik yaratmaktadır. Bu sebeple de Suriye’nin kuzeyinde PKK/PYD’ye karşı yürüttüğümüz mücadeleyi zaafa uğratmaktadır. Tam da Rusya, İran ve Suriye’nin PKK’nın üzerine yürümeye başladığı koşullarda AKP’nin haçlı saldırısını alkışlaması Türkiye’nin milli güvenliğine zarar vermektedir. Şunu herkes bilsin: Atlantik’in füzelerini alkışlayanlar Türkiye’nin bölünmesine davetiye çıkarmaktadırlar. Müslümanların vurulmasını memnuniyetle karşılayan bu yönetim Türkiye’yi temsil edemez. Bu nasıl Müslümanlık? Bu nasıl komşuluk? Bu nasıl kardeşlik? Bu nasıl insanlık?


Buradan tüm yurttaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyoruz. Amerikan füzelerini alkışlayan partileri desteklemeyin. Amerika'nın yanında durmak müslümanlığı da milliyetçiliği de bozar. Türk milleti Haçlının emrine giren Amerikancı partilere hak ettiği dersi verecek ve Vatan Partisi'nin merkezinde bulunduğu Suriye’ye dost, insanlığa dost, komşuluğa vefa ve sadakat gösteren bir hükümetin kurulmasını mutlaka sağlayacaktır.


Değerli Antalya Halkı;


Vatan Partisi dün olduğu gibi bugün de, yarın da, her zaman Suriye halkının, bütün Batı Asya halklarının ve devletlerinin yanında olacaktır. Tüm halkımızı Türkiye’yi yönetmeyi en çok hak eden parti olan Vatan Partisi’nde birleşmeye ve Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in cumhurbaşkanı adaylığını desteklemeye davet ediyorum.


Yaşasın Türkiye - Suriye Dostluğu!


Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi!

 


Ahmet Özbay

Antalya İl Başkanı