“Vatansever adaylarla seçime giriyoruz”

Bursa İl Başkanımız Hacı Bektaş Aykut, Bursa İl Başkanlığımızda basın açıklaması gerçekleştirdi

Tarih:

1/2
2/2

7 Ocak 2019

 
Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Hacı Bektaş Aykut, İl Başkanlığında gerçekleştirdiği basın açıklamasında Vatan Partisi’nin Bursa’da almış olduğu yerel seçim kararlarını ve diğer siyasi partilerin seçim stratejilerine yönelik Vatan Partisi’nin tavırlarını açıkladı. Açıklama şu şekildedir:


31 Mart 2019 tarihinde yerel yönetimler ve mahalli idareler seçimine gidiyoruz. Vatan Partisi Bursa İl Başkanlığı olarak Büyükşehir ve 17 ilçede vatansever adaylarımızla seçime giriyoruz. 


Seçimlerin ilan edildiği tarihten itibaren partimizin değerli kadroları, demokratik kitle örgütleri, meslek odaları temsilcileri ve alanlarında uzman arkadaşlarımızdan oluşturduğumuz 50 kişilik çalışma grubuyla Bursa’nın çözümlerini belirledik. Bu çözümleri hayata geçirecek, Bursa kamuoyunda bilinen, sevilen, geçmişi temiz ve geleceğe umutla bakan, derdi koltuk, makam olmayan, kendisini hizmete adamış, vizyoner adayları belirledik. 


Bu adaylarımızı da çalışma gruplarına dahil ederek büyük bir ekip oluşturduk. Bizler ekibimizle beraber çözümleri tartışırken, Bursa’nın gündemini gereksiz yere meşgul eden başka tartışmalar da vardı elbette. 


Neydi bu tartışmalar; Seçime giren diğer koltuk ittifakı gruplarının makam ve mevki kavgalarıydı. Satranç oyununa çevirdikleri yer değiştirmeler, adaylarının onurlarını hiçe sayarcasına onları bir piyon gibi öne sürüp geri çekmeler, aday olmanın şartını terk ettiği koltuğa kimin oturacağını belirme hakkına sahip olmaya bağlayanlar. 


Adaylarının önünü kesmek için Genel Merkez – Bursa arasını yol eyleyen il başkanları, milletvekilleri ve buna benzer siyasi mafyatik ilişkiler ağıyla liste oluşturma tartışmalarına şahit olduk. Bu tartışmalarda millet yok, milletin çıkarları, sorunları, çözüm yolları yok. İsimler, listeler ve yer değiştirme kavgaları var. Bursalılar şunu iyi bilmelidirler: Bu kavga Bursalıların kavgası değil! Talancıların kavgası. Milletin önüne boşu boşuna iki seçenek varmış gibi çıkmayın.  

Bursalılar Bursa’yı borca batıran, talana açan, trafik çilesine gömenlerle, listelerinde gizli gizli HDP işbirliği yapanlara mecbur değildir! 


Bursalılar Bursa’yı borç batağından kurtaracak, yaşanabilir bir şehir haline dönüştürecek, geçmişi temiz ve namuslu yönetimlere mecburdurlar! 


Bursalılar bu talan savaşçılarına mecbur değildir! 


Bursalılar vatan savaşçılarına mecburdurlar! 
 
Vatan Partisi Bursa İl Başkanlığı olarak Bursalı seçmenlere kayıkçı kavgasına oturan talan kavgacıları dışında gerçek seçeneği gösteriyoruz.  


Vatan Partisi Bursa İl Başkanlığı olarak, milletimize söz veriyoruz. Bursa da tıpkı diğer şehirlerimiz gibi ANKARA’ya bağlıdır. Başka şehirlerimizi Ankara’dan koparıp Washington anayasalarını oluşturarak Washington’a bağlamak gibi bir vatansızlık örneğini kendilerine düstur edinenlerden değiliz. Asla olmadık. Olanlara da fırsat vermeyeceğiz. Ankara’ya bağlılık yemini ediyoruz. Cumhuriyet’e, Anayasaya, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlılık yemini ediyoruz. 


Rum Patrik’inden icazet alarak değil, Milletimize bağlılık yemini ederek yola çıkıyoruz. Kararlıyız Bursa’yı ne talan eden mevcut yönetimlere ne de Bursa’yı HDP ile birlikte yönetme niyetinde olanlara bırakmayacağız. 


Bu sebeple değerli Bursalılar; 13 Ocak Pazar günü saat 14.00’te Nilüfer Plaza 16 Zümrüt Salon’da Genel Başkanımız Sayın Dr. Doğu PERİNÇEK ve Genel Başkan Yardımcımız Sayın Şule PERİNÇEK’in katılımlarıyla Bursa’nın vatansever adaylarını açıklayacağız.  


Buradan merak edenlere şunu ifade edeyim Bursa’yı kadınlarımızla yöneteceğiz, büyükşehirde ve birçok ilçede kadın adaylarla yola çıkacağız. Aday tanıtım törenimize tüm halkımızı davet ediyoruz.