Serdar Üsküplü: "Emek ve Vatan için Yaşasın 1 Mayıs!"

Genel Başkan Yardımcımız Serdar Üsküplü, Antalya il örgütümüzle birlikte 1 Mayıs'ta bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tarih:

1/6
2/6
3/6
4/6
5/6
6/6

Genel Başkan Yardımcımız Serdar Üsküplü, 1 Mayıs Emek Bayramında Antalya il örgütümüzle birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Üsküplü, açıklamasında şunları söyledi:

 

Değerli Basın Emekçileri,
Değerli Antalyalılar,

2017 yılı 1 Mayısına Vatan Savaşı koşullarında giriyoruz.

 

Amerikan tankları güney sınırımıza dayanmış, PKK’ya kalkan olmaktadır. Mehmetçik, bugün bölücü ve yobaz terörüne karşı mücadele ederken, Amerikan tanklarını karşısında bulmuştur.

 

Bugün cepheleşme çok nettir. Karşımızda namlularını Türkiye’ye çevirmiş Amerikan tankları ile onların gölgesinden cesaret alan PKK, PYD, FETÖ gibi terör örgütleri ve gizli açık destekçileri bulunmaktadır.

 

Amerikan tanklarının namluları yalnız vatanımızı değil, emeğimizi de hedef alıyor. Küreselleşme denen emperyalist programın amacı, millî devleti bitirerek emeğimize el koymaktır. O nedenle vatan mevzisi, aynı zamanda emek mevzisidir.

 

1 Mayıs meydanları, artık, Türkiye ile ABD emperyalizmi ve bölücülük arasındaki cepheleşmenin meydanlarıdır. ABD tankları ile aynı cephede yer alan, PKK ile el ele vermiş bir emekçi, bir işçi, bir çiftçi, bir kamu emekçisi, bir esnaf veya zanaatkâr olamaz. Emek ve Vatan güçleri Vatan Savaşında birleşmiştir.

 

Bu koşullarda vatana ihanet edenlerle birlikte 1 Mayıs kutlanamaz. PKK’nın yasal uzantıları konumundaki parti ve örgütler de 1 Mayıs alanlarındaki Amerikan tanklarıdır.


Buradan CHP’yi uyarıyoruz!


İktidar planlarını Amerikan tanklarının başarısına bağlayanlar, PKK ve FETÖ ile her sokakta, her meydanda, her hendekte, her çukurda yan yana düşerler. 1 Mayısları Vatan Savaşı mevzisinden, milli karakterinden kopartarak PKK ile FETÖ ile 1 Mayıs yapmaya çalışanlar kaybedecektir. Amerika’dan medet umanların, istikballerini Amerikan tanklarının gölgesinde görenlerin Türkiye’nin geleceğinde yerleri yoktur.

Referandum sürecinde de aynı uyarıları yapmıştık. Hayır’ın içindeki Truva atı olan HDP ile yan yana duranlar, Başbakan’ın arkasına asılan Kürdistan bayrağına ses çıkarmayarak, Amerika’nın Suriye’yi bombalamasını haklı görerek, Cumhurbaşkanı’nın Yahudi lobilerine teslim olmasına ses etmeyerek Hayır oylarını zayıflatmış, tuzağı beslemişlerdir.

Bugünün cepheleşmesi ise, artık Evet ile Hayır arasında değildir. Şimdi, Evet’in de Hayır’ın da karşısında ABD tankları konumlanmış bulunuyor. Türkiye, ancak Evet diyenle Hayır diyeni, Vatan Savaşı’nda birleştirecek bir milli seferberlik hükümetiyle, yönetilebileceği günlere girmektedir.

Emekçileri temsil ettiğini iddia eden sendikalara sesleniyoruz:


Emek, vatansız olmaz. Emeği savunmak, emekle işlenen vatanı savunmaktır. Emek, küresel efendilere karşı direnme mevzisidir. Cumhuriyet tarihimizin hiçbir döneminde emeğin, vatanın, milletin ve devletin kaderi, bugünkü kadar birleşmemiştir.

 

Emperylizmin stratejik piyonu görevindeki PKK ve PYD’nin yan kollarıyla, yasal uzantıları olan örgütlerle bir araya gelmek, emek mücadelesine ihanettir. Amerikanın kara gücü PKK’nın kontrolündeki hareketlerle bir arada olmaya ısrar edenler, o sendikaların başlarında kalamazlar. Amerika yeniliyor, her alandaki destekçileri de bu yenilgiyi paylaşacaktır. Vatansever emekçilerimiz kendilerine yakışan yönetimleri oluşturacaklardır. 


Bu yılın 1 Mayıs bayrağında, Emek, Vatan ve Birlik yazıyor.


Vatan Partisi olarak bugün Ay Yıldızlı Al bayraklarımızla emeğimiz ve vatanımız için 1 Mayıs alanlarındayız. Ankara’da, Türk-İş Konfederasyonuyla birlikte Tandoğan Meydanı’nda; Gebze’de, İzmir’de Gündoğdu Meydanı’nda, emekçilerimizle birlikte, Türk bayraklarımızla 1 Mayıs’ı kutluyoruz.


- Kıdem tazminatımızı savunuyoruz.


- Taşeron işçilerine kadro istiyoruz.


- Devlet memuru güvencesini savunuyoruz.

 


- Zorunlu arabuluculuk sistemine karşıyız.


- Halkçı ve kamucu ekonomi, istiyoruz


Tüm taleplerimiz küresel saldırıya karşı emek ve vatan mevzileridir. Millî mücadele ve sınıf mücadelesi, küresel sermayenin saldırısına karşı aynı mevzide birleşmiştir.


Bugün Türkiye, vatanseverliğin ve emeğin ön cephesidir.

 

Türkiye, iç cephede birleşecek, dış cephede komşularıyla kucaklaşacak ve Amerikan planlarına son verecektir. Türkiye’nin Vatan Savaşı’ndaki zaferi bir kez daha dünyanın bütün mazlum milletlerinin kaderini değiştirecektir.

 

Vatan ve Emek için Yaşasın 1 Mayıs!

 

Serdar Üsküplü
Vatan Partisi
Genel Başkan Yardımcısı