Raif Eşkinat: "CHP tabanı PKK/HDP ile ittifaka alıştırılıyor"

Eskişehir İl Başkanımız Raif Eşkinat, 'Adalet' yürüyüşünü değerlendirdi.

Tarih:

Saygıdeğer Basın Temsilcileri, Değerli Eskişehirliler;


Kuzey Irak’ta, “İkinci İsrail” Kürt Devleti girişiminin; ülke güvenliği için Ordumuzun Suriye Müdahalesinde ABD kara gücü PKK ve ABD beslemesi DEAŞ ile savaşın, Türkiye’nin tekrar komşuları ile doğru ilişkiler kurmasının; bunlara eş zamanlı olarak batıdan Yunanistan tacizlerinin gündemde olduğu sıcak günlerdeyiz. Ülke içinde Amerikancı PKK terörünü bitirmek, Ordu ve Bürokrasiyi Amerikancı FETÖ işbirlikçilerinden temizlemek, ülkenin bölünmezliğini sağlam tutmak, üretim ekonomisini, sanayi ve tarımı tekrar güçlendirmek görevleri bizi bekliyor.


Biz Vatan Partisi olarak, bütün bu cephelerde, militanca, tavır ve çaba göstermekteyiz. Emperyalistlerin “Ermeni Soykırım yalanı” tezine peş peşe atılan tokatlar, Rusya ilişkilerinin normalleşmesi, Suriye, Çin, İran ilişkilerinde gelişmeler, göstergelerimizdir.


Halkımız, bu sıcak gündem içinde ve kritik görevlerimiz dururken, farklı bir çizgide bölünmeye zorlanmaktadır. Sn. Kılıçdaroğlu’nun, halk oylanması sonrası ilan ettiği bu çizgi, halkoylamasında evet diyenlere karşı hayır diyenleri cepheleştirme ve Atlantik güçlerinin güdümüne sokma girişimidir. Yeni anayasa ile oluşan durum da, CHP yönetimince kavranamamış, AKP’nin karşısına tutarlı ve sağlam bir liderlikle değil, yarışmaya aday belirleme eğilimiyle çıkma fikri açıklamıştır. Bu yaklaşımla, CHP iktidar adayı olmadığını peşin peşin ifade etmiş olmaktadır.


Nitekim bu yönlenme, mantıksız bir tutuklama ile tetiklenen ve “ADALET” isteme gerekçesi ile Cumhuriyetçi ve Atatürkçü kitleleri de kandırıp içine çekmeye çalıştığı bir yürüyüş örgütlenmesi ile kendini göstermiştir. Bu yürüyüş ile CHP’nin, HDP/PKK ile kol kola, şehitleri ve halkın kayıplarını görmeden, bölücü/Amerikancı terörist ve politikacılara özgürlük istediği, FETÖ’cüleri mağdur ve mazlum göstermek için ter döktürdüğü bir eyleme dönüştüğü gizlenemez duruma gelmiştir.


Bu yürüyüşün psikolojisi ile Türkiye’nin bağımsız ve egemenliği de gözardı edilmiş, Türk halkının iradesi ve yargısı yok sayılarak, Savaş Suçu ile uluslararası yargıya çağrı yapılmış, CHP’nin raporuna paralel AB raporu eleştiriliyormuş gibi, AB’den de ADALET dilenerek, AB’nin kapı kulluğuna devam niyeti belirtilmiştir.


Bu konuda partimize yapılan eleştirileri, gerekçesiz ve tutarsız bulmaktayız. Bütün bu emperyalist ve bölücü işbirliği göstergeleri dururken, yürüyüşün Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan ve Atatürkçü kitlelerce desteklenmesi için, uyuşturulmuş bir bilinç gerekmektedir.


Bu eylemin esas hedeflerinin şunlar olduğunu düşünüyoruz: PKK-HDP ile CHP’nin işbirliğine CHP tabanını alıştırmak, Kılıçdaroğlu’nun CHP liderliğini sürdürmesini sağlamak, CHP iddiasının aksine, AKP’nin yeniden seçim kazanmasını sağlamak, Atlantikçi yerli işbirlikçilerin güç kaybını önlemek, Atlantikçilere sadakat bildirmek.


Saygılarımızla.

 

 

Raif Eşkinat
Vatan Partisi Eskişehir İl Başkanı