Özgür Yıldırım: "Lütfü Savaş halktan özür dilemelidir"

Lütfü Savaş’ın söylediklerine ilişkin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Yunus Özgür Yıldırım'dan tepki geldi

Tarih:

1/2
2/2

CHP Belediye Başkan adayı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Doç. Dr. Lütfü Savaş’ın Arsuz İlçesi Derekuyu mahallesindeki halka söylediklerine ilişkin bir tepki Vatan Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım’dan geldi.  


Lütfü Savaş’tan Skandal Sözler!


CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Lütfü Savaş, Arsuz Derekuyu Mahallesi’nde kadınlar tarafından protesto edilince öfke patlaması yaşadı ve skandal sözler sarf etti. CHP Arsuz Belediye Başkan Adayı Asaf Güven’le birlikte Derekuyu Mahallesi’nde kadınlara, “Adam yerine koyacaksınız ki, biz sizi adam yerine koyalım. Siz bizi adam yerine koymazsanız biz de sizi adam yerine koymayız. Bu kadar net!” dedi ve sözlerinin devamında “Ne okutursanız odur. Oy vermiyorsunuz konuşuyorsunuz. Niye mecburum ki, oyu vereceksiniz hizmet vereceğiz, anlaşacağız. ” Diyerek de şahsına az oy çıkan mahalleler arasında ayrım yaptığını itiraf etti. 


Lütfü Savaş’ın bu şekilde açıklamalarına Vatan Partisi Hatay Büyükşehir belediye başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım, Vatan Partisi İskenderun belediye başkan adayı Beşir Baysoy ile parti binasında düzenlediği basın toplantısında Lütfü Savaş gibi bir akademisyene bu konuşmayı yakıştıramadığını ve halktan özür dilemesi gerektiğini söyledi. 

 


Yunus Özgür Yıldırım’ın Açıklaması: 


CHP Hatay büyükşehir belediye başkan adayı ve şu anki belediye başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş, Arsuz, derekuyu köyünde yaptığı seçim çalışmaları sırasında vatandaşlarımızın hizmet getirmediğine yönelik eleştirilerine bir belediye başkanına yakışmayacak şekilde cevap vermiştir. “Hizmet vermeye mecbur değilim,” ve “oymu verdiniz ki hizmet vereyim! Konuşmuştur. Oy vermiyorsunuz onun için hizmet vermiyorum demiştir. Bu itiraftır. Lütfü Savaş kendisine “ oy vermeyenlerle” verenleri” ayırdığını itiraftır. Belediyecilik anlayışında oy verenler ve vermeyenler şeklinde bir ayrım olmaz. Halkı bir belediye başkanı ve hiç kimse ayıramaz. Bu konuda sayın, Savaş’ı eleştiriyoruz, kınıyoruz, Savaş aynı zamanda “bizi adam yerine mi koyuyorsunuz ki, sizi adam yerine koyalım” bizi adam yerine koymazsanız, biz de sizi adam yerine koymayız, şeklinde ifadelerde bulunmuştur. Bir belediye başkanına, bir akademisyene bu tür sözler yakışmamaktadır. Yakışmamanın ötesinde Lütfü Savaş’ın belediyecilik anlayışını da yansıtmaktadır. Anlaşılan o ki, Lütfü Savaş bir belediye başkanı ve adayı olarak görmemekte bir şirket patronu gibi davranmaktadır. Biz halkımıza şu çağrıyı yapıyoruz: Vatan Partisi belediyeciliğinde hiç kimse, hangi partiye oy vermiş olursa, olsun belediye hizmetlerinden mahrum bırakılmayacaktır. Vatan Partisinin belediyeciliğinde partizanlık yoktur, oy avcılığı yoktur. Sayın, Savaş’ın bu açıklamaları özellikle Hatay gibi hoşgörü, kardeşlik şehrinde hoş olmamıştır. Sayın, Savaş’ı halktan özür dilemeye davet ediyoruz.