Oylar Vatan'a

7 Haziran 2015 genel seçimlerinde çok parti, ama iki program çarpışacaktır

Tarih:

Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş, bugün Parti’nin Genel Merkezi’nde yaptığı basın toplantısı ile Öncü Gençlik’in seçim çalışmalarını başlattı. Aykut Diş’in açıklamaları şöyle:

 

Türkiye’miz açısından hayatiliği tartışma götürmeyen bir döneme girmiş bulunuyoruz. 7 Haziran 2015 genel seçimleri yaklaşırken, bazı gerçekleri bilincimize çıkarmamız gerekiyor.

 

1)    7 Haziran 2015 genel seçimlerinde çok parti, ama iki program çarpışacaktır.

 

Birincisi; emperyalizm güdümlü (ABD güdümlü) etnik ve mezhepsel bölünmeyi hedefleyen, Türkiye’yi her geçen gün daha ağır borç batağına sokan, üreticinin ve emekçinin karşısında, kadınların ve gençlerin geleceğini karanlığa boğan gerici programdır.

 

İkincisi ise bir tek Vatan Partisi’nin savunduğu; üretim ekonomisine, milletin birliğine, Cumhuriyet ve aydınlanma değerlerine, komşularla ve mazlum uluslarla barış esasına dayanan devrim programıdır.

 

Bilincimize çıkarmamız gereken birinci gerçek budur. 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde Vatan Partisi’nin savunduğu devrim programı ve sistem partilerinin hepsi de birbirine benzeyen gerici programları karşı karşıyadır.

 

2)    7 Haziran 2015 genel seçimleri aynı zamanda mecburiyetlerin kendisini dayattığı bir seçimdir.

 

İstatistikler, her üç Türk gencinden bir tanesinin işsiz olduğunu; her beş üniversite mezunundan üçünün mesleği ve alanı dışında istihdam edildiğini söylüyor. Bunun böyle gitmeyeceği açıktır. Bilmemiz gereken ikinci gerçektir:

Mecburiyetler, Türkiye’yi milli-devrimci bir iktidara zorlamaktadır.

3)    Bilmemiz gereken son gerçek ise, deyim yerindeyse yaklaşan genel seçimlerin bir “meydan savaşı” olacağıdır.

 

Vatan Partisi Öncü Gençlik üyeleri görevlere hazırdır. Türkiye’ye yeniden Atatürk’ün damgasını vuran bir gençlik hareketinin örgütleyicileri ve önderleri olarak, Partimiz adına milletimizden yetki istiyoruz. Vatan Partisi görevlere hazırdır.

 

·        Gerici ve bölücü kışkırtmaları sonlandırılarak, güvenli ve özgür üniversitenin yeniden temini için,

·        Bilimselliği ve çağdaşlığı benimsemiş, milli ve parasız bir eğitim hakkı için,

·        Üretim ekonomisi düzleminde ülkemizin bilgi birikimini ve insan enerjisini doğru seferber edebilmek için,

·        Tam bağımsız ve gerçekten demokratik, bütünleşen bir Türkiye için,

 

Oylarımızı Vatan Partisi’nde birleştirelim. Vatan Partisi’nde örgütlenelim.

Türkiye’ye ve geleceğe dair kaygıları olan herkese, bütün üniversitelilere ve ilk defa oy kullanacak olan tüm gençlere çağrımızdır:

 

Gençlik Oyları Vatan’a!

 

İlk Oylar Vatan’a!