O tabela değişti: Natoyolu, Atayolu oldu

Ankara İl Başkanlığımız, Mamak'ta bulunan Natoyolu Caddesinin adının değiştirilmesi için açıklama yaptı.

Tarih:

68 yıldan beri Cumhuriyetimize zarar veren NATO, son olarak ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ü bir tatbikatta hedef göstererek Cumhuriyetimizin ve milletimizin düşmanı olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Ankara İl Başkanlığımız, Mamak İlçe sınırları içerisinde bulunan "Natoyolu" isimli caddenin derhal "Atayolu" caddesi olarak değiştirilmesi ile ilgili resmi girişimlerde bulundu. Ankara İl Başkanımız Prof. Dr. Ercan Enç, bu değişikliğin bir an önce yapılması için halihazırda Natoyolu olarak bilinen caddeden basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasının ardından Parti üyelerimiz, "Natoyolu" yazılı tabelanın adını "Atayolu" olarak değiştirdi.

Enç, açıklamsında şunları söyledi:

 

Şu anda üzerinde basın açıklamamızı yaptığımız caddenin ismi NATOYOLU Caddesidir. Bu cadde Mamak İlçemizin en işlek caddelerinden biridir. Her gün binlerce vatandaşımız bu caddenin tabelasıyla karşılaşmaktadır. En işlek caddelerimizden birine Türkiyemiz için güvenlik sorunu olan emperyalist bir savaş aygıtının ismini vermek büyük bir talihsizlik olmuştur.

 

Mamak İlçesinin en işlek caddelerinden biri olan NATOYOLU Caddesi’nin ismi kamu vicdanını da yaralamaktadır.

 

Daha 5 gün önce, 16 Kasım 2017 tarihinde Norveç’te düzenlenen “Üç Uçlu Mızrak” isimli müşterek NATO tatbikatında yaşanan rezalet, NATO’nun Türkiye’ye dönük ilk düşmanlığı değildir

 

NATO, kurulduğundan bu yana Türkiye karşıtı eylemlerin içinde yer almıştır. NATO’nun Türkiye’ye karşı işlediği suçlar saymakla bitmez.

NATO 65 YILDIR BİZE DÜŞMAN

 

15 Temmuz 2016’da hain FETÖ darbe girişimine verdikleri destek bütün çirkinliğiyle ortaya döküldü.

 

NATO’nun içimize yerleştirdiği Gladyo Uğur Mumcularımızı, Ahmet Taner Kışlalılarımızı katletti. Madımak kışkırtmasında aydınlarımızı yaktı.

 

Kahramanmaraş, Sivas ve Çorum katliamlarını tertipleyerek yüzlerce vatandaşımızı öldürdü. 1977 1 Mayısında 37 emekçi Gladyo tertibiyle can verdi.

 

Ergenekon, Balyoz ve Casusluk benzeri kumpas davalarıyla Türk Ordusunu yıllarca esir aldılar. Vatan Partisi önderlerini ve vatansever aydınları zindanlara hapsettiler.

 

NATO toplantılarında Türkiye’nin bölünmüş haritasını duvara yansıttılar.

 

NATO’ya bağlı savaş gemisi “Yanlışlıkla” Muavenet Gemimizi vurdu Mehmetçiklerimizi şehit etti.

 

NATO’nun patronu Amerika, kara gücü PKK ve DEAŞ gibi terör örgütlerini kullanarak çarşılarımızı havaya uçurdu. Bu terör eylemlerinde asker, polis sivil yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetti. Mehmetçiklerimizi şehit eden silahları Dünyanın gözü önünde 3500 tırla PKK’ya teslim etti. ABD, 2002 yılında ‘Bin Yılın Meydan Okuması’ adıyla Türkiye’yi işgal tatbikatı gerçekleştirdi.

 

Son olarak Norveç’teki NATO Karargâhında yapılan tatbikatta Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın düşman konumunda gösterilmesi bir yanlışlık değil fakat Türkiye’yi hedefe koyduklarının kanıtıdır.

 

 

NATOYOLU KALKSIN ATAYOLU OLSUN

 

Vatan Partisi olarak NATO’ya karşı atılması gereken adımları daha önce kamuoyu ile paylaşmıştık. Çözümümüz “Atatürk Düşmanı NATO’dan Çıkalım” sloganıyla özetlenebilir.

 

Şimdi buradan Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Belediye Meclis Başkanlığı’na sesleniyoruz. 65 yıldır birliğimize, bütünlüğümüze, güvenliğimize ve canlarımıza kast eden NATO ismini kaldırın. NATOYOLU Caddesinin ismini acilen ATAYOLU Caddesi olarak değiştirin.

 

NATO’ya ve onun esas sahibi Amerika’ya Kurtuluş Savaşımızın Başkentine yakışan bir cevap verelim.