"NATO Sokak, Ata Sokak olsun"

Eskişehir Tepebaşı İlçe Başkanlığımız, TGB Eskişehir ile birlikte "NATO Sokak Ata Sokak olsun" basın açıklaması gerçekleştirdi.

Tarih:

Eskişehir Tepebaşı İlçe Başkanlığımız, TGB Eskişehir ile birlikte "NATO Sokak Ata Sokak olsun" basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Ortak basın açıklamasını Kamile Bataray yaptı. Bataray, açıklamada şunları söyledi:

 

16 Kasım 2017 tarihinde Norveç’te yapılan NATO tatbikatında düşman hedefine kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve mevcut cumhurbaşkanı yerleştirilmiştir. Bu olay NATO’nun Türkiye’ye dönük ilk düşmanlığı değildir.


1952 yılında üyesi olduğumuz NATO, Türkiye’ye yönelik tehditler karşısında Türkiye’yi korumak bir yana her zaman tehdidin kendisi olmuştur. 65 yıldır ülkemiz ABD ve NATO kaynaklı tehditlerle savaşmaktadır.


Konu sahte bir özürle geçiştirilemeyecek kadar ciddidir. Türkiye derhal NATO’dan çıkmalıdır. NATO isminin verildiği tüm sokak ve caddelerin isimleri değiştirilmelidir. Şuan bulunduğumuz bu sokağın adı da resmi olarak NATO sokaktır. Ancak bu andan itibaren adını ATA Sokak olarak değiştiriyoruz. Hemen buradan ayrılınca dilekçelerimiz ile Büyükşehir Belediyesine başvuracağız ve resmi adının derhal ATA Sokak olarak değişmesini talep edeceğiz.

 

Basın açıklaması "Katil NATO, katil ABD", "Kahrolsun Amerikan emperyalizmi", "Üslere el konsun Amerika defolsun" ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları ile devam etti. 'NATO Sokak' tabelasının üstüne 'Ata Sokak' yazılı sticker yapıştırıldıktan sonra basın açıklaması son buldu.

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5