"Meslek odalarından Türk sözcüğü çıkarılamaz"

Denizli İl Başkanlığımız, meslek odalarından 'Türk' sözcüğünün çıkarılması tartışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Tarih:

Değerli Yurttaşlar,Değerli Basın Mensupları;

 

TTB Merkez Konseyinin Zeytin Dalı Harekatına karşı bildiri yayınlaması,Vatan Savaşımızın karşısında yer alması vahimdir, bozgunculuktur. Sayın T. Erdoğan'ın bunu bahane ederek kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının başındaki " Türk" ve "Türkiye" sözcüklerinin kaldırılması ve bu örgütlerin yapısının değiştirilmesi açıklaması ise daha da vahimdir.Pire için yorgan yakmaktır.Çünkü böyle bir uygulamaya en çok PKK sevinir. Bilumum Türk düşmanları sevinir.

 

TBMM' ye PKK'nın yasal kolu olan HDP milletvekilleri girdi diye meclisin başındaki Türkiye kelimesini mi çıkaralım? Kişiler geçici, kurumlar kalıcıdır.T.Erdoğan' da geçicidir ama Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı kalıcıdır.

 

Kamu kurumları olmazsa devlet de olmaz.TBB, TOBB, TTB, TMMOB, TZOB, TURMOB, TEB ,TDH, TESK, vb. onlarca meslek kuruluşu kamu hizmeti veren kurumlarımızdır.Kaynağını anayasanın 135. maddesinden alırlar ve özel yasalarıyla kurulmuşlardır.Bakanlar Kurulu Kararıyla yapıları değiştirilemez.Sayın Erdoğan bu basit bilgiden bile yoksundur.

 

Milyonlarca esnafımızı, sanatkarımızı, çiftçimizi, tüccarımızı, sanayicimizi, doktorumuzu, avukatımızı, mühendisimizi, eczacımızı, diş hekimimizi, mali müşavirimizi vb. içinde barındıran bu meslek örgütlerimiz Türk halkının ihtiyacıdır. Türk Ulusuna bilgili,birikimli,nitelikli,uzman kişiler gereklidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu önem üzerine bu kurumları kurmuştur.

 

Bu örgütler benim yandaşım değil,bunları dağıtırsam kendime yakın meslek birlikleri oluştururum diye bu kurumları bölmek,parçalamak doğru değildir.Böyle bir uygulamanın sonunda bir çok siyasi,dini,etnik,ideolojik meslek örgütlerinin oluşacağını da bilmek gerekir.Halbuki şu andaki meslek odalarını birleştiren temel ilke mesleki çıkarlar,milli çıkarlardır.Bunu bozmak vahim bir hata olur.

 

Mehmetçik Vatan Savaşı verirken,Türk Milleti onun arkasında kenetlenmişken iç cephemizi dağıtacak,milli birliğimiz ve beraberliğimizi bozacak eylem ve söylemler bir devlet adamına yakışmaz.Hiç bir babayiğit "TC", "TÜRK", "TÜRKİYE" gibi kavramları bu topraklardan silemez.

 

Vatan Partisi, odalarımızın,meslek birliklerimizin bu yanlışa karşı yürüttükleri haklı mücadelede her zaman onların yanında olacaktır.

 

 

İbrahim Kasapoğlu
Vatan Partisi Denizi İl Başkanı