Etimesgut'ta Darbe Girişimine Karşı Ortak Basın Açıklaması

Ankara Etimesgut'ta 5 siyasi partinin ilçe başkanlıkları Amerikancı FETÖ darbe girişimine karşı ortak bir basın açıklaması düzenledi.

Tarih:

Ankara Etimesgut'da 5 siyasi Parti İlçe Başkanlıkları 15 Temmuz Darbe Girişimine karşı ortak basın açıklaması düzenledi.


Etimesgut'ta Vatan Partisi, AKP, CHP, Saadet Partisi, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanlıkları FETÖ'ya karşı ortak bildiri imzalayarak, basın açıklaması düzenledi.

 

 

Etimesgut Kent Meydanında gerçekleşen açıklamaya 5 siyasi parti İlçe Başkanları ve temsilcileri Türk bayraklarıyla katıldı.


Ortak bildiriyi, katılımcı olan siyasi partiler adına AKP Etimesgut İlçe Başkanı Mehmet İkbal Yılmaz okudu.


Ortak Basın Açıklaması:

Vatan Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi , Büyük Birlik Partisi ,Saadet Partisi Etimesgut İlçe Başkanlıkları olarak, 15 Temmuz Laik, Demokratik Parlamenter sistemimize yönelik FETÖ tarafından yapılan haince ve şuursuzca saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyoruz.


Türkiye Cumhuriyetini ve Parlamenter sistemimizi canı pahasına koruyan bu aziz milletimiz her türlü övgüyü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. Bu uğurda canlarını veren şehitlerimize minnettarız ve o kahramanlarımızı asla unutmayacağız, unutturmayacağız.


Atatürk’ün söylediği gibi Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir. Millet adına, TBMM görevini en iyi şekilde yapmış ve milletine layık olduğunu göstermiştir. Darbe girişimine karşı siyasi partilerimizin birlikte sergiledikleri kararlı tutum, birlikte hareket etme iradesi karşısında hainlerin kirli planlarını gerçekleştirmelerine engel olunmuştur. Bu birlikteliği bu günden başlayarak daha da ileriye taşıyacağız. Hainlerin darbe girişiminin stratejik hedefi Türk Milletinin birliğini bozmak, üniter yapıyı parçalamak ve orduya olan güveni sarsmaktır. Siyasi partilerimizin darbe girişimine karşı sergilediği kararlılık, Türkiye’de demokrasinin daha da yerleşmesi ve gelişmesi adına da son derece önemlidir. Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de Cumhuriyetin kurucu değerlerine dünden daha da fazla ihtiyacımızın olduğu ve Gazi Meclise, Demokratik Parlamenter sisteme, siyasi partilere uzanacak her el karşısında milli irademizi bulacaktır. Siyasi partiler milletin demokrasiye sarsılmaz inancını yansıtmayı sürdürecektir. Siyasi partilerimizin ortak bir tavır ve ortak bir dil ile karşı durmaları değerlidir ve tarihe geçecektir. Bu ortak tavır ve ortak dil milletimizi milli iradeyi daha da güçlendirecektir. Siyasi partiler tek yürek halinde görevinin başındadır. Millete ve egemenliğe yönelik bu saldırıya girişenlere bedelini hukuk içinde en ağır şekilde ödetilecektir.


Milletimiz müsterih olsun.


Demokratik parlamenter sistemin kurucu unsuru siyasi partiler milleti temsil etmeye devam etmiş ve edecektir. Bir kez daha demokrasimize ve milletimize, millet iradesinin temsilcisi olan parlamenter sisteme yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Demokratik tepki sınırlarını aşan, ülkemize yakışmayan şiddet eylemlerinden uzak durulmasını halkımızdan istirham ediyoruz. Darbeye direnirken vefat eden şehitlerimize saygı minnet ve rahmet ile anıyoruz.

 

Yaralılarımıza acil şifalar diliyor milletimize geçmiş olsun diliyoruz.