Doğu Perinçek: ABD bütçesinde 65 bin kişilik terör ordusu

Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı Adayımız Doğu Perinçek, ABD’nin PYD terörist savaşçılarına aydı 200-400 dolar maaş verdiğini belgeleriyle açıkladı

Tarih:

ABD Savunma Bakanlığı bütçesi Çavuşoğlu’nu yalanlarken PKK-PYD silahlı teröristlerine ayda 200-400 dolar maaş veriyor.

 

  • ABD Savunma Bakanlığı bütçesi, PKK/PYD teröristlerinin maaşa bağlandığını belgeliyor.

 

  • Maaşları Amerikalı komutanlar ödüyor. Verimlilik ve başarı testi yapılıyor.

 

  • Şu an 10 bin PYD teröristi maaşa bağlanmış durumda. ABD Savunma Bakanlığı, 2018 sonu için 65 bin kişilik ordu hedefliyor.

 

  • Barzani’nin Irak’taki Peşmergelerine yapılan ödemeler kesildi.


Vatan Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Doğu Perinçek, Vatan Partisi İstanbul İl Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ABD’nin PYD terörist savaşçılarına aydı 200-400 dolar maaş verdiğini belgeleriyle açıkladı.

 

Perinçek’in açıklamaları şöyle:

 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün yaptığı açıklamada PKK-PYD’nin Menbiç’den çekileceğini ve oradaki güvenliği Türk ve ABD askerlerinin sağlayacağını belirtti. Ancak ABD Savunma Bakanlığı 2018-2019 Bütçesinde maaşlı teröristlerinin sayısını 10 binden 65 bine çıkarılacağını hedefliyor.

 

Çavuşoğlu hayal yayıyor. ABD yayınladığı bütçe ile 65 bin kişilik terör ordusu kuracağını açıklıyor. Biz Çavuşoğlu’na mı inanacağız, yoksa ABD’nin yayınladığı resmi bütçeye mi? Biz ABD’nin resmi bütçesiyle gerçekleri kamuoyuna sunuyoruz. Bugün yapılması gereken ABD’lilerden hayal ve ümit almak değil Suriye devleti ile askeri alan dâhil her türlü işbirliğini derhal hayata geçirmektir.

 

 

MAAŞLI TERÖRİST SAYISI

10 BİNDEN 65 BİNE ÇIKIYOR

 

ABD devlet bütçesinden PKK terör örgütünün Suriye’deki kolu olan PYD’nin silahlı teröristlerine maaş verildiği belgelenmiş bulunuyor. Belge, Pentagon diye anılan ABD Savunma Bakanlığı’nın bütçesidir. ABD resmî kayıtlarına göre, PYD’nin silahlı teröristlerine ayda 200 ila 400 dolar maaş ödeniyor. Suriye’de şu an PYD’yebağlı ve ABD’nin desteklediği diğer silahlı gruplara mensup toplam 10 bin terörist maaşa bağlanmış durumdadır. Bu rakamın 2019 yılında 65 bine çıkarılması öngörülüyor.

 

 

ABD 65 BİN KİŞİLİK TERÖRİST ORDUSU KURUYOR

 

Amerikan Savunma Bakanlığı’nın henüz 2018 Şubat ayında yayımladığı rapor, PYD ile işbirliğinin ayrıntılarını göz önüne serdi. Rapor, “Irak ve Suriye’de IŞİD’le Mücadele” başlığını taşıyor.

 

Savunma Bakanlığı’nın 2019 ek bütçe talebini içeren rapor, onay için Amerikan Kongresi’ne sunuldu.

 

Savunma Bakanlığı, PYD ya da SDG isimleri yerine “Yerleşik Suriye Muhalefeti” kavramını kullanıyor. Ancak belgenin “IŞİD’le mücadele eden” ve “bölgeleri kurtaran güçler” ifadesiyle, sözde Sünnî yobaz güçlerle birlikte PYD’yi kastettiği biliniyor.

 

 

“SINIR GÜCÜ”NÜN ADI

“İÇ GÜVENLİK GÜCÜ” OLDU

 

Bütçede, ABD’nin 2018 yılı sonunda toplam 60 ila 65 bin kişilik bir ordu kurmayı amaçladığı belirtiliyor. Amerikan Savunma Bakanlığı, bu ordunun 30 bin kişilik kuvvetinin Doğu Suriye’de Orta Fırat bölgesinde IŞİD’le çatışma halinde olacağını, 35 bin kişinin ise “kurtarılmış bölgelerde İç Güvenlik Gücü oluşturacağını” öngörüyor.

 

Bakanlık, “İç Güvenlik Gücü” ile nüfus arasındaki oranı da hesaplamış. Buna göre 1000 sivile yaklaşık 20 güvenlik gücü öngörülüyor. Raporda, taarruz güçlerinin “İç Güvenlik Güçleri”ne dönüşmesiyle toplam silahlı güçte bir azalma beklentisi ifade edilerek, aslında ABD’nin desteklediği Terörist Güçlerinin büyütüldüğü perdeleniyor. Savunma Bakanlığı’nın Mayıs 2017’de yayımladığı talep raporu ile karşılaştırınca, perdeyi kaldırıyor ve gerçeği görüyoruz.

 

Mayıs 2017’de, 2018 sonu için öngörülen sayı 30 bin iken, Şubat 2018’de saptanan sayı 65 bin olmuş. 2018 başında ABD’li subaylar tarafından “Sınır Muhafaza Gücü” olarak dile getirilen gücün isminin değiştirildiği ve 5 bin kişi artırıldığı dikkati çekiyor.

 

Savunma Bakanlığı, 65 bin kişilik silahlı güç için 2019 yılı bütçesinden toplam 300 milyon dolar talep etmiş. Bu paranın 162 milyon doları silah donanımı için. Teröristlere ödenen maaşlar da raporda belirtiliyor. ABD Savunma Bakanlığı şu ifadeleri kullanmış:

 

“Suriye çapında IŞİD’le mücadele eden ortak güçlerimizin hayatta kalması için operasyon desteği belirleyici. ABD’li komutanlar, IŞİD’le aktif mücadele eden Yerleşik Muhalefet Güçlerine maaş ödüyor. Şu anda 10 bin kişilik yerleşik ortak güç personeli maaş alıyor. Bireysel maaş ödemeleri ayda 200 ile 400 dolar arasında. IŞİD’in Bölgesel Hilafetine karşı saldırı operasyonları azaldıkça, Savunma Bakanlığı istikrar sağlamaya odaklanarak, yerel İç Güvenlik Güçlerine destek olmaya yoğunlaşan bir geçiş sağlayacak. Bu güçler kurtarılmış bölgelerin korunması ve IŞİD ile benzeri örgütlerin tekrar ortaya çıkmasını engelleme karşılığında maaş alacak. Hizmet sözleşmeleri lojistik destek, bağlantılı kaynak, teknik destek ve hava desteği sağlayacak. (...) Ödemeler, destekler ve malzeme destekleri, ortakların harekât verimliliğine, eğitim ve ekipmanı doğru kullanmasına ve Silahlı Çatışma Hukuku’na uygun davranmasına bağlı olacak.”

 

 

ABD’NİN PYD TERÖR ÖRGÜTÜNE

DESTEK BÜTÇESİ BÜYÜYOR

 

Raporun ortak güçler için talep ettiği toplam rakam, 2018’de 60,6 milyon dolardan 2019’da 101,5 milyon dolara yükselmiş. Maaşlar için öngörülen rakam 30 milyon iken, hava desteği için 7 milyon, operasyon desteği, sağlık sigortası, gazilik ödemeleri ve benzeri kalemler için 64,5 milyon dolar öngörülmüş.

 

 

IŞİD BAHANE

HEDEFTE TÜRKİYE VE SURİYE VAR

 

Savunma Bakanlığı, talebinin karşılanmaması durumunda şu senaryoyu çiziyor:

 

“Eğer ortaklarımıza ait güçlere ödeme yapılmazsa IŞİD ayaklanmacıları güvenliği ve ortaklarımızın gücünü azaltacak, bunun sonucunda Savunma Bakanlığı’nın Suriye içindeki kazanımları kaybedilecektir. Yerel Sivil Konseylerin komuta ettiği kuvvetli iç güvenlik unsurları olmaksızın IŞİD yeniden yapılanacak, yeniden radikal unsurları bünyesine katarak Suriye dışına, ABD ve müttefiklerinin topraklarına terör ihraç etmeye çalışacaktır.”

 

Raporun “IŞİD’den kurtarılan bölgelerde” ve Amerikan komutanlarının emirleri ve ödemeleri ile çalışan “ortak güçlerden” söz etmesi, kastedilen güçlerin ağırlıklı olarak PYD ve SDG teröristleri olduğunu gösteriyor.

 

Pentagon raporu, “IŞİD’e karşı mücadele” perdesi altında, Türkiye ve Suriye’yi hedef alan terör gücünü büyütmektedir. PYD ile birlikte bir takım Amerikancı İslamî örgütler, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve Suriye ordusuna karşı harekâtlarda kullanılmak amacıyla donatılmakta ve beslenmektedir.

 

 

PYD’NİN YAŞAMASI İÇİN

ABD PARASAL DESTEĞİ ŞART

 

Rapordaki ifadeler, parasal ödemelerin terör güçlerinin faaliyetini sürdürmeleri için belirleyici önemde olduğunu ortaya koyuyor. Rapor, terör örgütlerinin savaşması ve “kurtarılan bölgeleri koruması” için ABD bütçesinden parasal kaynak ayrılmasının şart olduğunu vurguluyor.

 

ABD Savunma Bakanlığı ile PYD terör örgütü arasında bir tür hizmet sözleşmesi imzalandığı, ortak güçlerin başarım analizine tabi tutulduğu ve ödemelerin, taşeron personel gibi, operasyon verimliliğine bağlı tutulması da dikkati çekiyor.

 

 

BARZANİ PEŞMERGELERİNE PARA KESİLDİ

 

ABD Savunma Bakanlığı’nın bütçe talebinin başka bir çarpıcı noktası ise, Kuzey Irak’taki Barzani Yönetimine ödemelerin kesilmesi. Mayıs 2018’de sunulan talepte 365 milyon dolar maaş ve destek öngörülürken, güncel raporda bu kalem kaldırılmış.

 

Bunun yerine Savunma Bakanlığı, sadece Irak Ordusuyla bütünleşen peşmerge güçlerine, maaş değil ama operasyon amaçlı ödeme desteği yapılmasının “bazı durumlarda gerekli olabileceğini” ifade ediyor.

 

Bunun yanında Savunma Bakanlığı, özellikle Irak-Suriye sınırında oluşturulacak sınır güçlerine önemli bütçe ayırmış.

Ek-1.pdf