"Atatürksüz müfredata hayır! Millî, bilimsel, parasız eğitim"

Adana Seyhan İlçe Başkanlığımız, Atatürksüz müfredata karşı millî, bilimsel, parasız eğitim seferberliği başlattı.

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Adana Seyhan İlçe Başkanlığımız, Atatürksüz müfredata karşı millî, bilimsel, parasız eğitim seferberliği başlattı. İnönü Parkı'nda basın açıklamasını İlçe Başkanımız Halil Kaymaz yaptı. Kaymaz, açıklamasında şunları söyledi:

 

 

ATATÜRKSÜZ MÜFREDATA HAYIR. MİLLÎ BİLİMSEL, PARASIZ EĞİTİM

 

AKP İktidarı Türkiye’de Milli Eğitimi ortadan kaldıran bir eğitim düzenlemesine girmiştir. Atatürk Devrimleri’nin altı oyuluyor. Milli Eğitim sistemimiz Milli, Laik, Bilimsel, Kamusal temelden uzaklaştırılıyor.


Eğitimi dinselleştirenler, ekonomiyi örgütleyemez, teknolojiyi geliştiremez, verimli işletme kuramaz, üretimi geliştiremez ve bu milleti zenginleştiremez. Okulların içine mescit ve abdesthane açanlar, mesciti de yönetemez, abdesthaneyi de yönetemez, bu ülkeyi hiç yönetemez.

 

 

NEDEN ATATÜKSÜZ MÜFREDATA HAYIR DİYORUZ?


Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arkadaşlarının Anadolu’yu işgal eden emperyalist devletlere karşı verdikleri kurtuluş savaşı ile kuruldu. Türkiye Cumhuriyeti Atatürk Devrimleri ile karanlıktan çıktı. Bu gerçekler milli eğitim sistemimizde çocuk ve gençlerimize çok iyi anlatılmalı ve kavratılmalıdır.

 

 

NEDEN EĞİTİM MİLLİ OLMALIDIR?


Yüzyıl geçti emperyalist güçlerin vatanımızı bölüp parçalama hedefi asla değişmedi. Bugün bölünme tehlikesine karşı vatan savaşı veriyoruz. İhtiyacımız milletçe birlik ve beraberlik içinde olmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün;


“Bağımsızlık Benim Karakterimdir” dediğini ve antiemperyalist ruhunu asla unutmamalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk antiemperyalisttir.

 

 

EĞİTİM BİLİMSEL OLMALIDIR


Bilimsel eğitim, bütün olarak eğitim sisteminin ve öğretim programının, bilimin ortaya koyduğu gerçeklere göre hazırlandığı eğitimdir. AKP İktidarı, eğitim sistemini hazırlarken bilime kulaklarını kapatmıştır. Bunun bir örneği 4 + 4 + 4 sistemidir. Bilimsel gerçeklere göre bu sistemin hatalı olduğu anlaşılmış, öğrenciler, aileler mağdur edilmiştir. Ders programlarının, bilime uygunluğu dikkate alınmamıştır.

 

 

EĞİTİM LAİK OLMALIDIR


İnsanlık tarihinde laiklik, Milli Egemenlik mücadelesi içinde ortaya çıkmıştır. Kurtuluş savaşıyla bağımsızlığımızı kazandık, Atatürk Devrimleri ile laik bir Cumhuriyet olduk, laiklik bugünde Milli Egemenliğin şartıdır.


AKP İktidarı, Atatürksüz ve dinsel odaklı eğitim yönünde ısrar ettikçe, bilimsel gerçeklerden ve Türkiye gerçeklerinden kopmuş, milli eğitimi çökertmiştir. AKP İktidarı milyarlarca lira kaynak ayırarak her mahalleye İmam Hatip Lisesi açmıştır. Bu liselerin üniversiteye girişte ve uluslar arası değerlendirmelerde başarısız oldukları ortadadır. Dar gelirli ailelerin çocukları bu okullara mecbur edilmiştir.


Yoksula İmam Hatip Liselerini gösteren AKP iktidarı 2014 yılından beri, maddi imkanı olan ailelere devletin kasasından özel okul için para yardımı yapmaktadır. Toplamda milyarları bulan bu kaynak, dar gelirli ailelerin çocukları ve okulları için harcayacağına, birkaç yüz bin öğrenci arasında pay edilmektedir.

 

 

VATAN PARTİSİ’ NİN MİLLİ EĞİTİM ESASLARI


 Eğitimin Birliği Yasası temel rehber olacaktır.


 Laiklik milli egemenliğin şartıdır. Eğitim, bilime dayalı planlanacaktır.


 Okul öncesi eğitim teşvik edilecek ve parasız olacaktır.


 Eğitim anaokulundan başlayarak kesintisiz ve zorunlu 12 yıl olacaktır.


 Eğitim, anaokulundan üniversite sonuna kadar parasız olacaktır.


 Ortaöğretim, çok programlı şekilde düzenlenecek ve güçlü bir rehberlik sistemi altında öğrencilerin yetenek ve eğilimleri izlenecektir.


 Öğrenciler istedikleri ve başarılı olabilecekleri alanlara ait lise türevine yönlendirilecektir.


 Bütün eğitim- öğretim kademelerinde sanat ve kültürel eğitim ile spor faaliyetlerine özel önem verilecektir.


 Bütün özel okullar ve özel üniversiteler kamulaştırılacaktır.


 Üniversiteye giriş merkezi sınavlarla olmayacaktır.


 Üniversite dâhil bütün öğretim kademelerinde Türkçe öğretim yapılacaktır.


 Öğretmenlik mesleği başarılı, yetenekli ve istekli gençlerimize açık tutulacak, öğretmen yetiştirmede planlama esas alınacaktır.

 


Seyhan İlçe Başkanımız Halil Kaymaz, Vatan Partisi’nin millî eğitim esaslarını okuyarak açıklamayı bitirdi.


Mustafa Kemal’in Askerleriyiz, Atatürksüz Müfredata Hayır Sloganlarının atıldığı açıklama sonrası İnönü Parkı’nda masa açıldı ve halka bildiri dağıtıldı.