Türk Silahlı Kuvvetleri, Polis ve Köy Korucuları, Bölücü Terör Örgütünün belini kırdı. PKK, Cizre’de, Silopi’de, Sur’da, Yüksekova’da, Varto’da, her yerde kaybetti.
Aynı PKK, CHP Kurultayı’nda kazandı.
Evet acıdır ama CHP’nin 21 maddelik bildirisini okuyunuz, CHP Genel Kurultayı PKK’nın temel taleplerini ve AKP’nin Yeni Anayasa esaslarını oybirliğiyle kabul etmiştir.
Bakınız neler var:
- Özerklik,
- Eşit vatandaşlık adı altında Türk Milletinin anayasadan çıkartılması,
- Yaşam tarzlarına güvence.
ÖZERKLİKTE ÖCALAN FORMÜLÜ
PKK’nın Demokratik Toplum Kongresi (DTK), 26-27 Aralık 2015 günlerinde Diyarbakır’da toplanıp “Kürdistan’da özerklik” ilan etmişti. Üç hafta içinde CHP Kurultayı da “Avrupa Özerklik Şartına konan çekincelerin kaldırılması” kararını aldı. Abdullah Öcalan’ın formülü de aynen böyleydi. ‘Bu formül amaca ulaşmak için yeterlidir’ diyordu. CHP Kurultayı’nda oybirliğiyle benimsendi.
TÜRKSÜZ ANAYASA İÇİN PKK FORMÜLÜ
CHP Kurultayı’nın “Eşit vatandaşlık” kararı, vatandaşlara eşitlik getirmiyor, etnik gruplara eşitlik getiriyor. Eşitlik adı altında, Türk milleti vatandaş tanımının dışına sürülüyor. Anayasa dışında eşitlik sağlanmış oluyor. Mantıki sonucu, etnik grupların Anayasaya geçirilmesidir. Türksüz Anayasa icadı da, CHP’nin değil, PKK’nın ve AKP’nindir.
LAİKLİĞİN GÖMÜLMESİ İÇİN AKP FORMÜLÜ
“Yaşam tarzlarına güvence” formülü de, yine AKP’nin ve cemaatlerin vazgeçmedikleri laiklik karşıtı formüldür. PKK da bu formülü ezberlemiştir ve her program ve bildirisinde tekrar eder. Burada yaşam tarzları, dinsel kurallardan kaynaklanan yaşam tarzlarıdır. Burada yaşam tarzlarına tanınan özgürlük, bireyin inanç özgürlüğü değildir, devleti ve toplumu din temelleri üzerinde kurma ve parçalama özgürlüğüdür. Başka deyişle Laikliğin toprağa gömülmesidir. Ortaçağdan kalma cemaat ve tarikat gibi toplulukların kendi cemaatlerini istedikleri gibi düzenlemelerine güvence sağlanmaktadır. Dahası toplum bölünmekte, hukuk sistemi parçalanmaktadır. Yaşam tarzlarına güvence verildiği zaman, örneğin ülke ölçeğinde bir Medeni Kanun uygulanamaz, çağdaş toplum kurulamaz. CHP, toplumu cemaat ve tarikatlara teslim etmekte, hukuk sistemini parçalamakta ve Kemalist Devrimin laiklik ilkesini ayak altına almaktadır. Cumhuriyet laikliğinde, dinsel inanç vicdanda özgürdür, ama vicdanını dışına çıkıp toplum içinde farklı yaşam tarzları oluşturamaz. Laiklik, yalnız din ve devlet işlerinin ayrılması değildir. Din, toplumu düzenleyemez.
BÖLÜCÜ VE GERİCİ ANAYASA KOALİSYONU
CHP Kurultayında yalnız PKK kazanmadı, AKP de kazandı. Çünkü bildirinin esasları, AKP Programından kopyalanmıştır. AKP’nin Yeni Anayasa tasarımında ne varsa, CHP Kurultay Kararında da aynı maddeler var. AKP Anayasası’nın yolundaki mayınları temizlemek, uzun zamandan beri CHP’nin merkezi görevi oldu. AKP, PKK ve CHP, bu kurultay kararında buluştular. Bölücü ve Gerici Anayasa girişiminin esasları CHP’nin Kurultay Bildirisi’nde toplu olarak ilan edildi. Üçlü Koalisyonun temel ilkeleri belirlenmiş oldu: Vatansız, Türksüz ve Cumhuriyetsiz Anayasa.
KOMİSYONDA TARTIŞILACAK KONU KALMADI YALNIZ GÜRÜLTÜ VAR
Böylece Anayasa Komisyonu’nda CHP, AKP ve HDP arasında tartışılacak bir konu kalmadı. Vatanı bölen, milleti anayasa dışına süren, laik toplumun temelini dinamitleyen maddeler, şimdiden her üç parti tarafından kabul ediliyor. Başkanlık Rejimi tartışması ise, bu büyük tertibin gürültüye getirilmesi için yapılacak. CHP’nin yığınağı, Başkanlık konusunda gürültü çıkartmaya odaklı. Vatan, Millet ve Laiklik cephesine yoğunla- şan bir CHP yığınağı zaten yok.
ABD BATI ASYA’DA YENİLDİ CHP KURULTAYINDA KAZANDI
CHP Kurultayı, ABD emperyalizminin Büyük Ortadoğu Projesi Kurultayı gibi oldu.
ABD Ortadoğu’da yenildi, ama CHP Kurultayından zaferle çıktı.
Özerklik, eşit vatandaşlık ve yaşam tarzlarına güvence, üçü de 1990 yılından beri ABD dayatması.
DEĞİŞMEYEN BİR TEK ‘DEĞİŞİM’ SLOGANI
CHP’nin kurultaylarının temel sloganına bakınız, “Değişim” sloganı hiç değişmiyor.
Değişim, Küreselleşme döneminde ABD’nin temel sloganıdır. Bütün dünyada ABD’nin formatladığı partilerin programlarına bakınız, baş köşede hep “Değişim” var ve “Değişim” hiç değişmiyor.
Doğu Perinçek / 20 Ocak 2016, Aydınlık