Doğu Perinçek: PKK bayrağının rengi

"PKK/PYD için tek çözüm kalmıştır: ABD’nin verdiği silahları yere atmak ve İsrail mermisiyle kardeş kanı dökmeye son vermek!"

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, “PYD’nin vatan haini” olduğunu ilan etti. Artık PKK için tek çözüm kalmıştır: Beyaz bayrak çekmek.

 

Irak’ın kuzeyinde ne olduysa, Suriye’nin kuzeyinde de o olacaktır.

 

Musul ve Kerkük’te Irak Ordusunun önünden kaçan ABD piyonlarının Suriye’nin kuzeyinde direnme şansları yok. 

 


1990 SÜRECİ ARKADA KALDI

 

1991 yılı başında ABD’nin Irak’ı işgaliyle başlayan süreç arkada kaldı. O süreçte ABD,

 

Irak’ı iki kez işgal etti. Kuzeyde Kürdistan, daha doğrusu Barzanistan özerk bölgesini kurdu.


Türkiye’de PKK’yı her alanda destekleyerek, Güneydoğu bölgemizde bölücü terör için otorite alanları yarattı.


Suriye’de iç savaş tezgâhladı. PKK/PYD’yi kullanarak Barzanistan ile Doğu Akdeniz arasında bir “Kürt Koridoru”, daha doğrusu Amerikan-İsrail Koridoru açtı. IŞİD’i de sözde Kürdistan planı için ateşe sürdü.


Barzani’yi referandum’a itti ve sözde “Kürdistan”ı resmileştirmek için atağa geçti.

 

 

2015 SÜRECİ İLERLİYOR

 

2015 sonrasında yeni bir süreç başladı. ABD Batı Asya’da inisiyatifi kaybetmiştir ve yenilmiştir. ABD ve İsrail’in İkinci İsrail planı bozguna uğramış bulunuyor.

 

- Türk Ordusu, 24 Temmuz 2015’te başlayan silahlı harekâtla PKK’yı hendeklere gömdü ve 24 Ağustos 2016’da ABD Koridorunu yardı.

 

- Irak Ordusu, Kerkük ve Musul’a girerek ABD’nin Irak’ı bölme planına öldürücü darbeyi indirdi.

 

- Suriye Ordusu, ABD’nin terör örgütlerini temizledi ve ülkesini birleştiriyor.

 

- Türkiye, Suriye, Irak, İran ve Rusya, ABD’nin Batı Asya’da İkinci İsrail kurma planına karşı birleştiler ve silah arkadaşı oldular.

 

- Beşar Esad, PYD’nin vatan haini olduğunu ilan etti.

 

- Almanya, PKK’nın ABD piyonu olduğunu saptadı.

 

- Trump’ın açıkladığı ABD Güvenlik Stratejisi, PKK’nın kullanım süresinin bittiğine işaret ediyor.

 

Çanlar, PKK/PYD için çalıyor. 

 


PKK BAYRAĞININ RENGİ

 

Geldiğimiz konakta PKK bayrağının rengi belli olmuştur. Yıllardır belirtiyoruz: Türkiye ile İran birleşirse, PKK beyaz bayrak çeker.

 

Şu anda Türkiye yalnız İran’la değil, Batı Asyalı komşularının hepsiyle birleşmiş bulunuyor.

 

Bu koşullarda ABD’nin stratejik piyonları, ABD yenilgisinin sonuçlarına katlanmak durumundalar. ABD kaybetmiştir. Piyonları da kaybetmiştir. Batı Asya’nın dört ülkesini bölme planının hayata geçme şansı yoktu. ABD ve piyonları, 1990 yılından bu yana milyonlarca insanın kanını döktükten sonra şimdi bu gerçeği öğrenmiş bulunuyorlar.

 

Artık PKK için elindeki silahı yere atmak dışında bir çözüm kalmamıştır.

 

ABD’nin verdiği silahlarla Batı Asya’nın mazlum ülkelerini bölme girişiminin sonuna gelmiş bulunuyoruz.

 

ABD’nin verdiği mermilerle kardeşleri vurma dönemi bitmiştir.

 

 

KANDİL’İN GÜNDEMİ

 

Şu anda Kandil, direnme çarelerini değil, nasıl teslim olacağını tartışıyor. Önceki gün Aydınlık’ta yayımlanan “ABD taşeronluğu PKK’yı böldü” haberi, PKK lider kadrosunun önündeki çözüme işaret etmektedir.

 

Fransız Haber Ajansı’na konuşan PKK/PYD mensubu Rafea İsmail, bölücü örgütün içine girdiği çıkmazı çok açık yansıtmaktadır: “ABD bizi uzun süre piyon gibi kullandı. Şimdi korkuyoruz. İşleri bitince bizi tamamen unutacaklar.” (Aydınlık, 20 Aralık 2017)

 

İtiraftaki piyon sözcüğüne dikkat, taşeron değil piyon!

 

PKK’nın KCK Yürütme Konseyi Üyesi Rıza Atun da, Arapça yayınlanan Awane gazetesine şu açıklamada bulundu:

 

“Kürtlerin kendisini uluslararası sistemle ifade etmeye kalkışması bir zafiyeti içeriyor. Yani kendisini bu hale getiren bir uluslararası sistemi görüp ona göre sorunlarını gündemleştirmek, onun mücadelesini vermek yerine, daha çok uluslararası sistemden beslenerek sorunları çözmek gibi bir yaklaşım içerisine girmek en büyük bir zafiyettir. Bugün bakıyoruz Kürdistan’ın dört parçasındaki birçok güç, hatta büyük ezici güç meseleye daha çok bölgesel ve uluslararası güçlere dayalı olarak kendisini var etmek ve mücadele etmek gibi bir durumla meseleyi çözeceğini düşünüyor. (...) Uluslararası güçlerden kurtuluş bekler gibi bir pozisyon içine girmiş bulunuyorlar. (...) Buna göre attığı her adım büyük bir felâkete yol açıyor, büyük bir yıkıma yol açıyor.” (Aydınlık, 20 Aralık 2017)

 

Kandil’in gündemindeki tartışmanın özeti budur.

 


PKK İÇİN TEK ÇÖZÜM

 

Türkiye’nin ve Batı Asya ülkelerinin silahlı mücadelesi, PKK’yı gerçekçi çözümün eşiğine getirmiştir.

 

ABD emperyalizmine dayanma stratejisi ve bölge ülkeleri arasındaki çatlaklar arasında yuvalanma siyaseti iflas etmiştir.

 

Vatan Partisi’nin on yıllardır savunduğu çözüm, hayata geçmektedir. Batı Asya ülkelerinin birleşmesi ve ortak silahlı harekâtları, bölgemizde bölücü ve yobaz terörünün belini kırmıştır.

 

İntihar bir çözüm olmadığına göre, PKK/PYD için tek çözüm kalmıştır: ABD’nin verdiği silahları yere atmak ve İsrail mermisiyle kardeş kanı dökmeye son vermek!