Doğu Perinçek:

Suriye, Irak, İran, Rusya ve Katar Erdoğan uğruna 'Saray Savaşı' mı veriyor

Yaşadığımız süreci anlamak için arkada bıraktığımız olaylara ve önümüze bakıyoruz.

 

 

ARKAMIZDAKİ OLANLARA BAKALIM

 

-24 Temmuz 2015 günü Vatan Savaşı başladı. PKK, hendeklere gömüldü.

 

-15 Temmuz 2016 günü ABD emperyalizminin FETÖ Gladyosunu ateşe sürerek tezgâhladığı darbe Ordu+Millet dayanışmasıyla ezildi.

 

-Türk Silahlı Kuvvetleri, 25 Ağustos 2016 günü Fırat Kalkanı Harekâtıyla ABD-İsrail Koridoru’na girdi ve ABD güdümündeki PKK/PYD/YPG ve IŞİD’e ağır darbeler indirdi.

 

-Türkiye-İran-Rusya, Astana Bildirisini yayımladılar ve Batı Asya’da ortak eyleme geçtiler.

 

 

ÖNÜMÜZE BAKALIM

 

-25 Eylül 2017 günü sözde “Kürdistan’ın bağımsızlığı için referandum” yapılacağı ilan edildi. ABD ve İsrail, destekliyor.

 

-Irak, toprak bütünlüğünü korumak için gereğinde silah kullanmaktan çekinmeyeceğini açıkladı. Türkiye, İran, Suriye, Katar, Rusya ve Almanya, Irak’ın toprak bütünlüğünü destekliyor.

 

-Türkiye, sınır ötesinde ABD’nin “kara gücü” olan PKK/YPG/YPD’ye karşı yeni bir silahlı harekâta hazırlanıyor. ABD, PKK/YPD/YPG’ye ağır silahlar dahil silah ve mühimmat veriyor.

  

-Katar, ABD’nin dayatmalarına boyun eğmiyor ve direniyor. Türkiye, Katar’ı destekliyor. Suudi Arabistan ve Körfez Şeyhlikleri ise Katar’a karşı ABD’nin ve İsrail’in yanında konumlandılar.

 

-İç cephede CHP yönetimi, HDP/PKK ile kol kola yürümeye devam ediyor.

 

 

VATAN SAVAŞININ ULUSLARARASI CEPHESİ

 

Arkamızda olanlar ve önümüzdeki süreç, yaşadığımız dönemi özetliyor. Türkiye Vatan Savaşı veriyor.

 

Batı Asya’da savaşlar var. Daha büyük savaşlar gündemde. Cepheler kurulmuş. Vatan Savaşı Türkiye’nin boyutlarını aşmış. Birçok ülke, ABD emperyalizmine, İsrail’e ve piyonlarına karşı Türkiye ile aynı mevziye girmiş. Rusya, Suriye, Irak, İran ve Katar, hepsi Türkiye ile aynı cephede. Bu savaş bütün bu ülkeler için de haklı savaş, vatan savaşı. Çünkü emperyalizme karşı savaşıyorlar. Dahası Çin başta olmak üzere Asya, Afrika ve Latin Amerika ülkeleri, Batı Asya ülkelerinin haklı savaşıyla dayanışma halindeler.

 

Bozguncular ve kimi Sivri Akıllılar, ABD emperyalizmine ve piyonlarına karşı yürütülen Vatan Savaşını “Saray Savaşı” diye karalıyorlar. 24 Temmuz 2015’ten beri Mehmetçiği sırtından vurmak için gayret halindeler.

 

Bozguncu bozgunculuğunu yapıyor. Fesatçı tahta kurusu gibi çatlakların arasında hayat bulma gayretinde. Onlara sorulacak bir soru yok. Ama Sivri Akıllı’ya sorulacak soru şudur: Diyelim ki, Türk Ordusu, Türk Polisi ve Türk milleti, Tayyip Erdoğan’ın çıkarları için “Saray Savaşı” veriyor. Peki Irak, Suriye, İran, Rusya, Katar da, Tayyip Erdoğan’ın çıkarları uğruna Saray Savaşı mı veriyor?

 

 

SİVRİ AKLA YÖN VEREN ÜST AKIL

 

Bizim Sivri Akıllılarımız, nerdeyse bütün dünyanın mevzilendiği bu savaşa, hâlâ “Tayyip Erdoğan’ın saray savaşı” diyebiliyor. Sivri Akıl da denemez bu hâle.

 

Zaten meselemiz, o aklın sivriliğinin boyutlarını ölçmek değil. O aklın üstünde bir başka akıl var. Türkiye’nin önüne konan program ve stratejiler var. Ve elbette Türkiye o dayatmaya teslim olmayacak. Türkiye’nin de çözümü var, millî hükümet olanağı var, bağımsızlık seçeneği var. Yarın dönemin seçeneklerini tartışacağız.