Yurtdışındaki Türkler 100 bin imza için ne yapmalı?

YSK yurtdışındaki 3 milyon seçmenin imza hakkını gasp etti ama imza toplama hakkına dokunamaz! Yurtdışındakiler Türkiye'de yakınlarından imza topluyor

Tarih:

Alo İmza Hattı:

0549 371 00 25

0541 307 77 72

0542 820 32 02

0549 438 20 01 (İstanbul)

24 Haziran'da muhalefeti hazırlıksız yakalamaya çalışan AKP-MHP ortaklığı, seçim sürecini 2 aya sıkıştırdı. Ardından, vatandaşın dilekçe hakkını elinden alan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Cumhurbaşkanları için toplanması gereken 100 bin imzayı 6 güne sıkıştırdı.

 

Üstelik yurtdışında yaşayan seçmenlerin imza verme hakkını da elinden aldı.

 

Yurtdışında yaşayan yaklaşık 3 milyon seçmen imza hakkını kullanamadı.

 

Ancak bu hukuksuzluk yurtdışındaki seçmeni durduramadı.

 

İmza hakkı elinden alınan yurtdışındaki seçmenler, telefonlarına sarıldı.

 

Türkiye'deki eş, dost ve akrabalarından Doğu Perinçek için imza vermelerini isteyen gurbetçiler, sosyal medya üzerinden de çağrı yaptılar. Yurtdışındaki Türkler, "Perinçek'e imza verin" kampanyasını son dakikaya kadar sürdüreceklerini bildiriyor.

 

 

SEFERBERLİK İLAN EDİYORUZ

 

Aydınlık.com.tr'ye açıklamada bulunan Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Beyhan Yıldırım şöyle konuştu: "100 bin imza için yurtdışında yaşayan her vatanseverden, parti üyelerimizden, Aydınlık okuyucularından, Ulusal Kanal gönüllülerinden, kısacası bütün yurttaşlardan Türkiye’deki tanıdıklarını aramalarını istiyoruz. Telefon ile aramak sosyal medyadan paylaşımlar vb. Çok sayıda olumlu örneği var elimizde. O nedenle telefon rehberimizde numarası olan Türkiye’deki dostlarımızı arayıp, imza vermelerini istiyoruz. Son iki güne girilirken seferberlik ilan ediyoruz. Avrupa’daki her vatanseverin, durumun ciddiyetine göre hareket edeceğini biliyoruz."