Yunus Soner: Golan Suriye’nindir, Suriye ile birlikte savunulur

Genel Başkan Yardımcımız ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcımız Yunus Soner, Trump’ın açıklamasına yanıt verdi

Tarih:

ABD Devlet Başkanı Donald Trump “İsrail’in Golan Tepeleri’ndeki egemenliğini tanıma zamanı gelmiştir” içerikli bir twit attı.  


Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Yunus Soner, Trump’ın açıklamasına şu yanıtı verdi.  
 
1. Golan Tepeleri Suriye Arap Cumhuriyeti’nin toprağıdır. İsrail’in işgal güçleri bu toprakları derhal terk etmelidir. 


2. Golan Tepeleri’nin Suriye egemenliğine geçmesi, PKK/PYD’yi zayıflatacak, Türkiye’nin bölücü terörle mücadelesine katkı sağlayacaktır. 


3. Golan Tepeleri, Suriye Arap Cumhuriyeti, Filistin Davası, Müslüman dünyası, Avrasya ve tüm dünya için bir direniş mevziidir ve ABD-İsrail saldırganlığına karşı birleşme fırsatıdır. 


 
ABD YALNIZ KALDI 


ABD Devlet Başkanı Trump’ın açıklaması Birleşmiş Milletler’in en temel hükümlerinden birini ihlal etmektedir. Bu hükme göre devletler topraklarını savaş yoluyla genişletemez. Oysa Golan Tepeleri İsrail tarafından 1967’deki savaş çerçevesinde işgal edilmiştir. Bu işgalin meşrulaştırılması söz konusu hükmün ihlalidir.  


Bu temel hüküm çerçevesinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de 1981 yılında aldığı kararda, İsrail’in Golan Tepeleri’nde egemenlik hakları uygulamasını reddetmiştir.  


Birleşmiş Milletler ve BMGK kararlarına karşı gelmesi, ABD’nin dünya çapında düştüğü yalnızlığı gözler önüne sermektedir.  

 


ABD’NİN BAŞI BOZUK POLİTİKALARI BAŞARISIZLIĞA MAHKUMDUR 


ABD tek taraflı siyasetlerini bir çok alanda uygulamaya çalışıyor. Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak tanınması, twitter üzerinden Venezuela’da Başkan atanması, tek taraflı İran ambargosu bunun bazı örnekleri.  

Fakat Kudüs İsrail’in başkenti olarak kabul görmemiş, Venezuela’da Maduro iktidarı yıkılmamış, İran ambargosunda da ABD muafiyet tanımak ve kendi ambargosunu askıya almak zorunda kalmıştır.  


Twitter üzerinden Golan Tepelerine egemen atama girişimi de başarısız olacaktır.  

 


İSRAİL PYD/PKK’NIN YARDIMINA KOŞUYOR  


Türkiye PKK/PYD terör örgütü ile mücadelesini başarı ile sürdürmektedir. İsrail’in müttefiki PKK hendeklere gömülmüştür.  


Suriye Hükümeti de topraklarında terörle mücadeleyi başarıyla yürütmekte ve ilerletmektedir. Son olarak Suriye Savunma Bakanı, Irak ve İran Genel Kurmay Başkanları PKK/PYD’yi teslim olmaya çağırmıştır.  


Golan Tepeleri’nin İsrail egemenliğine verilmesi, 2. İsrail’e destek yaratma girişimidir. Bu tepeler Suriye’nin başkenti Şam’a sadece 2 saat uzaklıktadır. İsrail bu tepelere hakimiyet kurarak, Suriye Hükümeti’ni hem Fırat’ın doğusundan, hem de Şam’ın batısından kuşatmak istemektedir. 

 


FİLİSTİN DAVASI’NA SAVAŞ İLANI 


İsrail’in Golan Tepeleri üzerinde egemenlik iddiası, tüm Filistin Davası ve Müslüman coğrafyasına savaş ilanıdır. Trump’ın açıklaması, kendisinin “Yüzyılın Anlaşması” olarak nitelendirdiği ve Filistinlilerin Gazze ve Batı Şeria’dan sürülmesini, Filistin Devleti’nin yok edilmesini içeren plan çerçevesinde değerlendirilmelidir.  

 


YIKILMAKTA OLAN İKTİDARA CAN SİMİDİ 


İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu, kendi ülkesinde tartışılan ve yolsuzlukla yargılanan bir başbakandır. İsrail halkının önemli bir kısmı, ülkelerinin Golan Tepelerinden çekilmesini talep etmektedir.  


Trump’ın bu açıklaması, Batı Asya’da kendisine kalan ender müttefiklerinden birine destek olarak değerlendirilmektedir. Ancak yıkılacak olan Netanyahu iktidarını Trump da kurtaramaz.  


Altını çizerek ilan ediyoruz: Batı Asya ülkeleri birleşmeye başlamıştır. Türkiye, Irak ve İran ortak operasyonlar yapmakta, Suriye, Irak ve İran hazırlıklar yapmakta, Rusya ve Çin de bölgenin mücadelesini desteklemektedir.  


ABD Suriye’de yenilmiştir ve çekilecektir. Onun ve İsrail’in müttefiki PKK/PYD Türkiye’de hendeklere gömülmüştür ve Suriye’de de teslim bayrağı çekecektir.  


1. Golan Tepeleri Suriye Arap Cumhuriyeti’nin toprağıdır. İsrail’in işgal güçleri bu toprakları derhal terk etmelidir. 


2. Golan Tepeleri’nin Suriye egemenliğine geçmesi, PKK/PYD’yi zayıflatacak, Türkiye’nin bölücü terörle mücadelesine katkı sağlayacaktır. 


3. Golan Tepeleri, Suriye Arap Cumhuriyeti, Filistin Davası, Müslüman dünyası, Avrasya ve tüm dünya için bir direniş mevziidir ve ABD-İsrail saldırganlığına karşı birleşme fırsatıdır. 


Müslüman Dünyası’nı savunma iddiasında olan AK Parti Hükümeti’ni, terörle mücadelede işbirliği ve İsrail saldırganlığına karşı dayanışma için derhal Suriye Hükümetiyle açık ve resmi işbirliğine gitmeye çağırıyoruz. 


Vatan Partisi olarak söz veriyoruz: Suriye Hükümeti ile işbirliği yapacak ve komşumuzun toprak bütünlüğünü ve Batı Asya’nın direniş mevzii olan Golan Tepeleri’ni beraber savunacağız.