Yunus Özgür Yıldırım: Rantçıya izin vermeyeceğiz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yunus Özgür Yıldırım ve İskenderun Belediye Başkan adayımız Beşir Baysoy, Küçük Sanayi esnafını gezdi

Tarih:

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yunus Özgür Yıldırım ve İskenderun Belediye Başkan Adayımız Beşir Baysoy, İskenderun’da Küçük Sanayi Esnafını gezdi, daha sonra Küçük Sanayi Esnafı Yapı Kooperatifi başkanı İbrahim Açıkgöz ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti. 


Küçük sanayi esnafını kriz derinden etkilemiş, birçok esnaf iş yerini kapatmak zorunda kalmış. Kapatmayanlar ise günlük giderlerini karışlayamaz durumda işlerini sürdürmeye çalışıyorlar. 

Küçük sanayi esnafının en önemli sorunlarından biriside ara elamanın yetişmediğinden ötürü sıkıntılarının sürdüğünü belirtiyorlar. 


Eskiden çırak, kalfa ve usta yetiştiğini ama şimdilerde bunların olmadığını artık ustaların, çırakların, kalfaların ve hatta işçilerin işini yaptığını bundan sonra da sanayi esnafının işi zor olduğunun altını çiziyorlar. Ayrıca belediyeler sanayi esnafının iş yerlerinin alt yapıları ile ilgilenmediğini belirtiyorlar. 
 İbrahim Açıkgöz (Küçük Sanayi Esnafı Yapı Kooperatifi Başkanı) 

Biz küçük sanayi esnafı özellikle üretim ve tüketim kooperatifleri kurarak işlerini sürdürmeleri gerekir. Üretim ve tüketim kooperatiflerinin sayılarını sınırlamadan kurmak ve sanayicimizi bir araya getirmek gerekir. Sizler gelmişsizin, sizlerin bizim işlerimize ve belediye başkanlığı meselesinde ne kadar hakimsiniz, anlatırsanız iyi olur. Tabi sizin başarılarınızı diliyoruz. Bizim mermer ocaklarında Çin’in önemli yatırımları vardır. Çin mermer ocaklarından mermeri ham olarak almaktadır. Çin blok şeklinde aldığı mermerleri Çin’de işleyerek dünyanın her yerine ihracat yapıyorlar. Hatta fireyi bile değerlendiriyorlar. Bu anlamda İran, Çin ve Rusya ile ilişkilerin sürdürülmesi bizim ülkemizin  yararınadır. 

 

İskenderun  Belediye Başkan Adayı Beşir Baysoy: 

Ben aslında tefecilerle belediye başkanlığı yarışına giriyorum. Ya onlar kazanacak onlar yönetecek, ya da biz kazanacağız biz yöneteceğiz. Bütün küçük sanayi esnafımızı gezdik. Durumlarının iyi olmadığını gözlerimizle gördük. Bu anlamda biz belediyeyi kazandığımızda öncelikle üretim ve iş yapan sanayicimize yatırım yapacağız. Dükkanların alt yapılarını tamamlayacağız. Sanayicimiz işlerini daha temiz alanda, daha ucuz dükkanlarda hizmet vereceklerdir.  

 

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yunus Özgür Yıldırım:


Bakın dünyada bir değişiklik olmuştur. Eskiden batı ile değerlendirilen bir dünya yerine yükselen bir Aysa vardır. Yükselen Asya’da ekonomik olarak Çin, İran, Rusya gibi ülkeler vardır. Bunun sebebi nedir? Türkiye yıllardır bir sıcak para ekonomisi ile yönetildi. Bu paralar körfez ülkeleri ve Avrupa ülkelerinden geldi. Sıcak para ile birlikte piyasanın canlandırıldığı ve kredilerin artması ekonominin iyiye gidişi şeklinde yorumlandı ve anlatıldı. Artık sıcak paranın kaynağı yoktur. Şimdi ne yapacağız? Üretim ekonomisi ile birlikte yeni pazarlar ve ortaklar bulmak zorundayız. Çin, İran ve Rusya partimizin girişimi sayesinde Türkiye ile çalışmaya devam ediyor. Çin ve Rusya parayı verirken faiz olarak değil, ortak yatırımlar yaparak ilişkilerini sürdürmektedir. Benzer şekilde Suriye ile savışın bitmesi, kapıların açılması yine bizim partinin politikası Suriye ile devlet düzeyinde bir anlaşmanın yapılmasının gerektiğine inanmaktadır. Belediyeler sanayicileri ve çiftçiyi bir plan dahilinde bir araya getirerek plan yapabilir. Bizim belediyecilik anlayışımız, rantçıya izin vermeyeceğiz. Belediyeler rant kavgasından halka hizmet etmeye vakit bulamıyorlar.