Yunus Özgür Yıldırım: Emekçilerin olduğu alanlarda ve evlerde 1 Mayıs kutlansın

Hatay İl Başkanımız Yunus Özgür Yıldırım, basın açıklaması yaparak çalışanların, emekçilerin 1 Mayıs Bayramını kutladı

Tarih:

Salgın hastalık dolaysıyla alanlarda kutlanmadığından, bayramın üretim alanında, emekçinin bulunduğu alanda ve evlerde kutlamanın yapılmasını önerdi. Yıldırım “Birleşen ve Üreten Türkiye” şiarının bu gün hayat bulduğunun altını çizdi.  


Hatay İl Başkanımız Yunus Özgür Yıldırım, açıklamasında şunları söyledi:


“Değerli Emekçiler; 


Bu sene 1 Mayıs bayramımızı koronavirüs salgını nedeniyle meydanları doldurarak, alanlarda kucaklaşarak kutlayamıyoruz. O bakımdan içimiz buruk. Ancak umutluyuz; işçinin, emekçinin, üreticinin günleri geliyor. Ülkemiz, emperyalizme karşı mücadele ettikçe “Birleşen ve Üreten Türkiye” yoluna giriyor. 


Önümüzde aşılması gereken zorluklar var. Bu zorlukları ancak Üretim Devrimi programıyla, milleti birleştirerek ve zorlukları paylaşarak aşabiliriz. Artık milli devletlerin yükselişe geçtiği, üretici ve emekçilerin öne çıkacağı bir dönemdeyiz. Salgınla birlikte bir kez daha görülmüştür; borçlanma ekonomisi, sıcak para ekonomisi iflas etmiştir. Türkiye’nin önünde bir “Üretim Devrimi” mecburiyeti vardır. İşte bu nedenle işçi sınıfının, üreticilerin, emekçilerin öne çıkacağı bir dönemdeyiz. Vatan Partisi, “Üretim Devrimi” çözümünü Türkiye’nin önüne koyuyor. Şimdi bu çözüm toplumun geniş kesimleri tarafından tartışılıyor. Türkiye’nin yeniden Atlantik sitemine dönme, borçlanma ekonomisinde ısrar etme olanağı bulunmuyor. 

 


Değerli işçiler, emekçiler; 


Salgınla mücadele eden doktorundan eczacısına, hemşiresinden hasta bakıcısına tüm sağlık çalışanlarımız başta olmak üzere, fırın ve marketlerde milletin ihtiyaçları için ter döken, fabrikalarda çarkları çevirmeyi sürdüren tüm işçi,emekçi ve üreticilerimizin 1 Mayıs Emek Dayanışma Günü’nü kutluyorum.” dedi.