Yıldırım: Ekonomik krize üretimle son verebiliriz

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yunus Özgür Yıldırım, esnafın ekonomik krizden ciddi şekilde etkilendiğini dile getirdi

Tarih:

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yunus Özgür Yıldırım, Kırıkhan Belediye Başkan Adayımız Gönül Gökkan, Defne Belediye Başkan Adayımız Leyla Erk seçim çalışmalarını Antakya’nın en büyük çarşılarından ayakkabıcılar çarşısında yürüttüler. Antakya ayakkabıcılar çarşısında esnaflarla görüşen Yunus Özgür Yıldırım, esnafın sorunlarını ve çözüm yollarını anlattı. 


Esnafın en önemli sorunlarından biri, kriz yüzünden yeterince müşterinin gelmediği, dükkan kiraları ve diğer giderleri karşılamakta zorlandıkları, bunun için acilen krize yönelik tedbirlerin alınmasının yanında Suriye ile barışın sağlanması ve kapıların açılması önerisinde bulunuyorlar. 


Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yunus Özgür Yıldırım, esnafın ekonomik krizden ciddi şekilde etkilendiğini ve Türkiye-Suriye devletinin masaya oturmasını ve barışın sağlanarak Ortadoğu’ya açılan üç kapının güvenlik sağlanarak işlerlik kazanmasını söyledi. Bu anlamda esnafın krizden etkilenen sorunlarının büyük bölümünün çözüleceğini ifade etti. 

 


Yunus Özgür Yıldırım: 


Ekonomik bir krizi esnafımızın yanında her kesim yaşamaktadır. Bu krizi yaşamaya devam ediyoruz ama bunları yaşarken bir çıkış yolu bulmak zorundayız. Çıkış yolu dediğimiz ise üretimdir. Esnafımızı, işçimizi, tüccarımızı, çiftçimizi bir araya getirerek, devlet ve belediye işbirliği ile bir üretim atağı yapmak zorundayız. Bu planlanan ortak çalışma ve ortak üretim modeli ile Türkiye’yi yeniden ayağa kaldırabiliriz.” Dedi. Esnaflar ise “Hazıra hiçbir şekilde para dayanmaz. Üretim yapmayan her zaman yok olmaya mahkumdur. Sizlerin fikirlerine katılıyorum ve başarırsınız, yolunuz açık olsun.” diyerek , üretim ekonomisinin önemine dikkat çektiler.