Yeşil alan İskenderun’u birleştirdi

İskenderun’da 55 dönüm olan eski karayolları arazisi hakkında dolaşan rant ve yapılaşma söylentileri vatandaşları harekete geçirdi.

Tarih:

İskenderun’da 55 dönüm olan eski karayolları arazisi hakkında dolaşan rant ve yapılaşma söylentileri vatandaşları harekete geçirdi. Yetkililerin sözlerine rağmen arazinin yıllardır boş olması ve rant için bina yapılacağına ilişkin haberler İskenderun’da altı mahalleyi birleştirdi. İskenderun eski belediye başkanı Yusuf Civelek, Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, Türkiye Çevre Platform Genel Sekreteri Oktay Demirkan da eyleme katılarak destek verdiler.

 

İskenderun Karayolları Yeşil Kalsın Yurttaş İnisiyatifi, sosyal medyada çağrılar yaparak, eski karayolları yerinde imza masası açtı. 23 Nisan’a kadar devam edecek çalışmaya siyasi partilerden ve demokratik kitle örgütlerinden de destek var. Yeşil Alan İnisiyatifi adına Eyüp Tümkaya, yaptığı açıklamada, “Şehrin merkezinde, 6 mahallenin ortasında İskenderun içindeki tek yeşil alan olan karayollarının arazisinin geleceği konusunda çeşitli rivayetlerden rahatsızız. Arazinin ‘rezerv alanı’ ilan edilmesi, araziden özel şahıslara satış yapıldığına dair söylentiler ile yetkililerin daha önce verdiği sözlere rağmen herhangi bir adım atılmaması endişelerimizi artırmaktadır” dedi.

 

İskenderun Belediyesi’nin sosyal medyada paylaştığı karayolları park projesi animasyonlarını hatırlatan Tümkaya, “Bu animasyonlara baktığımızda bu alanların yeşil alan vasfını kaybettiğini görüyoruz” dedi. Tümkaya, söz konusu arazinin imar planında “yeşil alan” olarak görüldüğünü, Hatay İdare Mahkemesi’nin arazinin yeşil alan olarak kalması yönünde kararı olduğunu belirtti.