Yaz Akademisini tamamlayan Öncü Gençlik: Hazırız! Daima ileri!

Vatan Partisi Öncü Gençlik'in yaz boyu yaptığı kamplara yüzlerce genç katıldı

Tarih:

Geleneksel Öncü Gençlik Yaz Akademisi tamamlandı. 28 Ağustos - 3 Eylül tarihleri arasında Çanakkale Geyikli’nin Üvecik Köyü’nde düzenlenen akademiye, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ile parti yöneticileri ve kadroları katıldı. 

 

Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler, Öncü Gençlik Yaz Akademisi’nde buluştu. Bir hafta süren akademide gençler, Türkiye’nin önündeki zorlukları tartıştı, çözüm önerileri geliştirdi. Zorlukların ancak Vatan Partisi’nin programı ve öncü kadrolarıyla aşılacağını söyleyen gençler, Türkiye’yi yönetmeye, yükselen Asya uygarlığının öncüsü olmaya, emek vermeye ve alın teri dökmeye “Hazırız, daima ileri!” dedi. 

 

Gençler, düzenlenen eğitim ve söyleşilerde, 2023 seçimlerine giderken görevlerini belirledi, devrim sürecindeki rotasını çizdi.

 

Akademi’de, Vatan Partisi (İşçi Partisi) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın da vefatının 20. yıl dönümünde unutulmadı. Öncü Gençlik, özel bir program ile Hasan Yalçın’ı andı.

VATAN PARTİLİLER EN ŞANSLI İNSANLAR


Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek de Yaz Akademisi’nde gençlerle buluştu. Akademiye iki gün katılan Perinçek, gençlerin sorularını yanıtladı. “Vatan Partisi’nin İktidar Stratejisi” konulu bir eğitim de veren Perinçek, gençlerle sohbet etti, kitaplarını imzaladı.

 

Perinçek’in eğitiminde gençler, Türkiye’nin içine girdiği devrim sürecini ve Vatan Partisi’nin bu sürece önderlik ederken atacağı adımları konuştular. Vatan Partisi iktidarında tasarruf, yatırım, istihdam ve üretim programı ile üreten ve bağımsız Türkiye’yi kuracaklarını belirten Perinçek, eğitiminde şu vurguları yaptı:

 

“Türkiye köklü bir değişiklik sürecine girdi, devrimle taçlanacak bir değişiklik. Vatan Partisi bu devrime önderlik edecek. Türkiye’nin geleceğini sigortalayan gençlere sahip. Vatan Partisi’nin kadroları var; programı, cesareti, başarıları var. Hepimizin gayreti ile zafere doğru ilerliyor. Çünkü zamanı geldi, doğum olacak. Vatan Partisi de o doğumu temsil ediyor. Önümüzdeki görevler çok büyük. Siz büyük görevlerin, büyük sorumlulukların eşiğindesiniz. Tarih yazıyoruz, tarih yapıyoruz. Vatan Partililer Türkiye’nin en şanslı insanları çünkü tarih yapan insanlar.

 

“Halk içinde çok önemli ekonomik sorunlar ve geçim dertleri var. Bugün Türkiye ekonomisinin batık durumda olduğu, Türk milletinin borçlu hale geldiği görünüyor. Türkiye ekonomik planda bir çıkmaza girdi. Yalnız gözleriyle bakanlar sadece çıkmazı görürler. Ama tarihsel bakış, çıkmazda büyük çözümü görür. Tarihe baktığımızda görüyoruz ki milletler çözümsüz kaldıkları zaman oradan devrimlerle çıkıyorlar. Türkiye de yalnızca güvenlik, vatanın bütünlüğü gibi unsurlarda değil ekonomik ve sosyal alanda da büyük bir çözüme gidiyor.

HAKÇA VE ADİL BÖLÜŞÜM


“Tasarruf yapmadan yatırım, üretim yapamazsınız. İnsanları çalıştıramaz ve millete hakça dağıtım yapamazsınız. Vatan Partisi, programının sonunda hakça ve adil paylaşım diyor ama ihracat demiyor. Çünkü Vatan Partisi programı ihracat değil üretim odaklı. İhracat odaklı olursanız 1980’de başlayan Özal ekonomisini uygularsınız. İhracat odaklı bir ekonomi içine girdiğiniz zaman ithalat odaklı ekonomiye döner ve iflas edersiniz, borca batarsınız. Bütün ekonomik sorunların sebebi bu. 1980 yılında Vatan Partisi dedi ki; ‘İhracat odaklı ekonomi ile üretimden vazgeçersiniz. Birçok ara malda ithalata gider, tarımı yıkarsınız, küçük sanayi kentlerini ortadan kaldırırsınız.’ Borçlanarak üretim yapıyorsun, dışarıya yüksek faizle borçlanıyorsun. Ama Vatan Partisi hiç ihracat demiyor, maliyeti yüksek olsa bile üretim artacak diyor. Türkiye buradan bir çıkış arıyor. O çıkış da üretim devriminde, Vatan Partisi’nin programında var. Türkiye, Ak Parti hükümetinde bu programı uygulayamaz. 

 

“Vatan Partisi, ‘Çiftçi batacağına bankalar batsın.’ diyor. Burada bir tercih var. Bankalar batarsa hiçbir şey olmaz ama çiftçi batarsa Türkiye mahvolur. Tercihimiz faizden değil, üretimden yana. Sistem faizciye, dışarıdan para getirene çalışıyor. Hükümet de bu sistemin üzerine oturmuş. O yüzden Vatan Partisi’nin programını uygulayamaz. Çünkü bankadan değil çiftçiden, sanayiciden, Rusya ile dostluktan yana olması lazım.”

Gençler güne spor yaparak zinde şekilde başladı.
Gençler güne spor yaparak zinde şekilde başladı.

GENÇLİK ATEŞTENDİR


Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’nın “Devrimci Yaşam ve Felsefe” eğitiminde gençler, insancıl bir dünyanın kuruluşuna öncülük edecek devrimcinin karakterini ve yaşan tarzını konuştular. Devrimciliğin karşılıksız sevgi ve karşılıksız vericilik olduğu belirtilen eğitimde Özgür Bursalı, “Biz burada mutluluğu büyütüyoruz ve bütün dünyanın mutlu olduğu bir dünya hayal ediyoruz. Bizim yaşayacağımız hayat ve kuracağımız toplum bu. Vatan Partisi kendisini başka insanların mutluluğuna adamak için kurulmuş. İnsanların mutluluğu ile mutlu olmak gibi bir felsefemiz var. Hep olumluyu, bardağın dolu tarafını göreceğiz.” dedi ve şu vurguları ekledi:

 

“Vatan Partisi ile Türkiye’nin kaderi ortak. Bu millet tehditleri alt edecekse bunu Vatan Partisi ile yapacak. Hepimiz omuzlarımızdaki sorumluluğu fark edelim. Türkiye’yi bu sıkıntılardan kurtaracağız. Amacımız ABD’ye meydan okumak değil diz çöktürmek. Vatan Partisi üyeleri birbirine sarılacak, cesur olacak, rüzgarlarda savrulmayacak. Herkes elini taşın altına sokacak. Türkiye’nin Vatan Partisi’ne, Vatan Partisi’nin Öncü Gençlik’e ihtiyacı var. Gençlik ateştendir, gençlik koşar, gençlik ilk oku yer, heyecanlandırır, sürükler. Vatan Partisi’nin de en önemli kuvvetlerinden biri gençliktir.”

 

 

HAKİKATİ BULMAK ZORUNDAYIZ


“Psikolojik Savaş ve Propaganda” konulu eğitimi veren Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan, “Sosyal medya bugün psikolojik savaşın merkezi. Çeşitli araçlarla kültür, sanat ve ideoloji üretimi devam ediyor ancak sosyal medya icat edildikten sonra iletişim çok anlık hale geldi ve tek taraflı olmaktan çıktı. Sosyal medya, iddia edildiği gibi gerçek dışı bir dünya değil. Bizim açımızdan bu mecralar günlük hayatın dışında bir yerde değil. Burada neysek orada da oyuz.” diyerek şunları ifade etti:

 

“Biz hakikati bulmak zorundayız. Biz kitlelerle bağımızı yaşam şekline göre değil emperyalizme karşı duruşuna, siyasi konumuna göre koymalıyız. ‘Bana ne derler?’ demeyecek, çıkıp doğruyu söyleyeceğiz. Dilimizde hiçbir zaman hakaret, küfür, aşağılama olmayacak. İyi Türkçe konuşacağız. İyi Türkçe konuşmak için çok okuyacağız. Bir milletin dili bozulduğu zaman geri kalan her şeyi bozmak da kolaylaşır.”

Gençler her işi el birliğiyle yaptı, yemekleri birlikte hazırladı, malzemeleri tarladan topladı.
Gençler her işi el birliğiyle yaptı, yemekleri birlikte hazırladı, malzemeleri tarladan topladı.

‘ALIN TERİ DÖKMEDEN KAZANÇ YOK’


Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu “Üretim Devrimi Programı” başlıklı eğitiminde soru yağmuruna tutuldu. Topkurulu, gençlerden yoğun olarak gelen “Vatan Partisi ekonomik sorunları nasıl çözecek?” sorusuna tasarruf, yatırım, üretim ve istihdam programını işaret etti. Topkurulu’nun konuşmasında şu noktalar öne çıktı:

 

“Tarihsel kökleri bizimki kadar yere basan, geçmişe uzanan bir parti yok. Bizim bugünkü görevimiz, Atatürk döneminde başlayan ekonomik devrimi tamamlamaktır. Bizim Üretim Devrimi sloganımız tasarruftur. Biz kimseye geçici refah sözü vermiyoruz. Kalıcı, her gün bir adım öteye götüren refah sözü veriyoruz. Biz genç işsizlere iş sözü veriyoruz ve bunu çok kısa sürede gerçekleştireceğiz. Biz asgari ücrete iki katı zam yapıyoruz demiyoruz. Bizim iktidarımızda insanlar çalışarak, ter dökerek hayatlarını kazanacaklar. Üretim yapmak, fabrika açmak, istihdam yaratmak için tasarruf diyoruz. Gençler mezun olunca hemen iş bulacaklar. Evsiz kimse kalmayacak, kimse konut üzerinden rant sağlayamayacak.”

 

 

MİLLİ HÜKÜMET PROGRAMININ ZORUNLULUĞU


Gençler, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Serhan Bolluk’un eğitiminde Bilimsel Sosyalizm ile bilimin yol göstericiliğini tartıştı. Bolluk, Vatan Partisi’nin bütün fikirlerinin temelini oluşturan felsefi bakışın ve yorumların öneminin arttığını belirterek, “Bizim bütün analizlerimiz bilimsel ve sınıf temellidir. Bir sınıf analiziniz yoksa mülkiyet ilişkilerinin geldiği ve gittiği yeri anlamamışsanız, üreteceğiniz hiçbir siyaset gerçekçi olmaz.” ifadelerini kullandı.

 

Vatan Partisi’nin iktidara geldiğinde yalnızca emekçi ve işçi sınıfı temsil etmeyeceğini kaydeden Bolluk, “Biz işçi sınıfının tarihsel rolünü reddetmeyecek ve onu öne koyacağız ancak Vatan Partisi üreten bütün kuvvetleri temsil edecektir. Vatan Partisi’nin iktidar olacağı günler geliyor. Siz de ileride o koltuklardan işçinin, çiftçinin, sanayicinin ve tüccarın ortak çıkarını temsilen oturacaksınız.” dedi.

 

 

‘KAPTAN KÖŞKÜ BİZDEN GÖREV BEKLİYOR’


“Kemalist Devrim’in Felsefesi ve Kaynakları” konulu eğitiminde Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Şule Perinçek, Cumhuriyet’in köklerindeki felsefeyi ve Kemalist Devrimin kadrolarının esin kaynaklarını anlattı. Perinçek, “Atatürk yalnızca Türkiye halkının yetiştirdiği, geniş yığınları harekete geçiren, büyük devrimlere liderlik etmemiş, aynı zamanda dünyada da devrimlerin gerçekleşmesine öncülük etmiştir, yol göstermiştir. Tarihin önemli bir dönüm noktasındayız, doğru kararlar vermek zorundayız. Coşkun akan dalgalar yeni bir süreci hazırlıyor. Bu kabarma olmadan devrim de olmuyor. Kitleler sistem değişikliği istiyor. Biz Türkiye’nin dört bir yanını dolaşıyoruz. Çıkan ses ortak ‘Bu böyle gitmez’. Nereye gitsek böyle söylüyorlar. Demek ki devrim gebeliği başlamış. Kaptan köşkü bizden görev bekliyor.” ifadelerini kullandı.

 

 

‘TARİH YAPAN PARTİYİZ’ 


Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık da Vatan Partisi tarihini anlattı. Karanlık, “Eğer bir parti tarih yapmıyorsa onun tarihi ne merak edilir ne incelenir ne de okumaya ve öğrenmeye değerdir. Vatan Partisi, tarih yapan bir partidir. Bilim üretemeyen siyaset de üretemez. İdeolojik ve örgütsel bağımsızlık esastır. Vatan Partisi, siyasetlerini kendisi oluşturur, başka bir ülke tarafından yönetilmeyi reddeder. Devrim yapmış bir hareketin günümüzdeki temsilcileriyiz. Dünya çapında etkileri olan, başta ABD gibi güç merkezlerinde küresel ölçekte takip edilen, tanınan ve hakkında çeşitli değerlendirmeler yapılan bir partiyiz. Bölgenin ve dünyanın yeni kırılma sürecine önderlik edecek ve zafere ulaştıracağız.” cümleleriyle gençlere hitap etti.

 

 

BASKILARI KIRMANIN YÖNTEMİ


Akademide, Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atakan Hatipoğlu da “Türk Devrimi ve Milletleşme” başlıklı bir eğitim verdi. Hatipoğlu, “1990’lardan bu yana mazlum milletler küreselleşme adı altında bir saldırıyla karşı karşıya. Amerikan emperyalizmi, devletlere gümrüklerini, para giriş çıkışlarını, borç ve faiz ilişkilerini denetlememe baskısı yapıyor. Bu baskı ancak milli devlet programıyla kırılabilir. Milli devlet de ancak milletleşen halkların birbirine kenetlenmesiyle olur. Türkiye de önümüzdeki süreçte bu baskılara ne kadar direnirse o kadar millet olabilir” sözleriyle milletleşmenin ve milli devletin önemine dikkat çekti.

 

 

‘HAZIRIZ, DAİMA İLERİ GİDECEĞİZ!’


Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay, Akademi’nin kapanışında konuştu. Demiralay’ın konuşmasında öne çıkan vurgular şöyleydi:

 

“Bu kampta her şey yeni başlıyor. Biz bu kampta yorulmamanın sırrını keşfettik. Yorulmamanın sırrı, sürekli yolda olmaktır. Devrimcilik sürekli yolda olmaktır. Büyük özlemlerimiz, insanlık davamız, mazlum milletlerin kurtuluşu için çalıştıkça yorulmayız. Burada görevlerimizi çizdik. Tam bağımsız ve üreten Türkiye’yi kurma davamızı yeniden bilincimize çıkardık. O davayı zafere ulaştırmadan görevlerimiz bitmeyecek.

 

“Milletimizin gönlü rahat olsun, çünkü Öncü Gençlik var. Bizim olduğumuz yerde eşkıyalar, yolsuzlar korkar. Bizim olduğumuz yerde Türkiye’nin önü aydınlıktır, ufku açıktır. Türk gençliği sindirilemiyor, yabancılaştırılamıyor. Liberalizme, benmerkezcilik ve bireyciliğe teslim olmuyor. Birbirinin sırtına basmıyor, birbirinin elinden tutuyor, omuz omuza yürüyor. Bu yüzden önümüzde çok aydınlık, mutlu ve umutlu günler görüyoruz. Bu günleri hep beraber yarattık.

 

“Her bir Öncü Gençlik üyesi kendisine ve arkadaşlarına ileri diyecek. Bu kamp hazır olmanın ötesinde ‘ileri’ kampıydı. İleriye gidiyoruz, daima ileri yürüyeceğiz!”

 

 

PAYLAŞTIĞIMIZ İÇİN MUTLUYUZ


Yaz Akademisi için çiftliğinin kapılarını gençlere açan ve Akademi’nin düzenlenmesinde büyük emeği geçen Avukat Faik Işık da son gün gençliğe seslendi. Işık şunları kaydetti: “Sizinle ekmeğimizi, suyumuzu paylaşıyoruz bu yüzden çok mutluyuz. Sizlerin, her birinizin önümüzdeki 50 yılda bu ülkeye güzel işler yapacağınıza, inandığımız için buradayız. Önünüzde çok güzel hayatlar olsun istiyoruz, hayalleriniz yüksekte olsun. Okuduğunuz okullarda en iyisi olacaksınız, mesleğinizin önderi olacaksınız. Dünyadan alacaklı olarak gitmeyin, etrafınıza fayda ve mutluluk verin. En güzel hayat zengin yaşamak, 20 yıldızlı bir otelde tatil yapmak değil memleket için faydalı işler yapmaktır. Siz de bunu yapıyorsunuz. Teşekkür ediyorum.”

 


LİDERLER ÖNCÜ GENÇLİK’TE YETİŞİYOR


Türk Devriminin kadro ocağı Vatan Partisi Öncü Gençlik (ÖG) mezunlar vermeye devam ediyor. Öncü Gençlik’te yetişerek Vatan Partisi Genel Merkezi ve İl Örgütlerinde yeni görevler alan kadrolar Yaz Akademisi’nde duyuruldu. Gençlik mücadelesinde aldıkları görevleri başarıyla yerine getiren gençler Vatan Partisi’nin genel merkezinde ve il örgütlerinde çeşitli görevler aldılar. 

 

ÖG MYK Üyesi Berke Mustafa Berkil, Vatan Partisi’nde Genel Sekreter Yardımcılığı,
ÖG MYK Üyesi Kaan Yiğit, Çin Temsilciliği Yöneticiliği,
ÖG Genel Merkez Yöneticisi Murat Sancaklı, Vatan Partisi Ankara İl Yöneticiliği,
ÖG Genel Merkez Yöneticisi Pelin Gürel, Vatan Partisi İstanbul İl Yöneticiliği,
ÖG Diyarbakır İl Başkanı Berat Karaaslan, Vatan Partisi Genel Başkanlık Özel Kalem Müdür Yardımcılığı,
ÖG Muğla İl Başkanı Umut Gör, Vatan Partisi Aydın İl Yöneticiliği,
ÖG Eskişehir İl Başkanı Cemre Nilsu Çatakoğlu, Vatan Partisi Eskişehir İl Yöneticiliği,
ÖG Ankara İl Yöneticisi Emre Kaya, Vatan Partisi Ankara İl Yöneticiliği görevlerini aldılar. 

 


TARİHİN KIRILMA NOKTASINDAKİ GENÇLERSİNİZ

Akademi’de Vatan Partisi liderlerinden Ethem Sancak ile de bir söyleşi düzenlendi. İslam uygarlığı ve sosyalizm konuları üzerine gençlerle söyleşi yapan Sancak, bilgi üretenlerin genç ve diri kalacağını, Türk milletinin her zaman bilgi üreten bir toplum olması gerektiğini belirtti. Sancak sözlerle gençlere hitap etti:

 

 

‘İSLAM VE SOSYALİZMİN TEMELİ İNSANDIR’


“Vatan Partisi kişiyi özgürleştiren bir örgüt. Yaşamım boyunca çeşitli örgütlerde bulundum. Dev Genç'te, Halkın Yolu’nda kurucu önderdim. Türkiye İhtilalci İşçi Köylü Partisi’nin kuruculuğunda yer aldım. CHP’de ve Ak Parti’de bulundum. Tüm bunların içinde en demokratik biçimde üyelerinin fikrini alan lider Doğu Perinçek’ti. Partiye tekrardan katıldığımda yeniden doğmuş gibi oldum, gençleştim. Geleceğin dünyasını sizler yöneteceksiniz. Sizlerle omuz omuza bu büyük kavgayı verirsem bu benim ömrümü uzatacak. Sizler yeni bir dünya inşa edeceksiniz. Çok şanslısınız, tarihin kırılma noktasında gençsiniz.”

 

Sancak sözlerine şöyle devam etti:

 

“İslam’ın kitabı Kuran’da şöyle diyor: ‘Ben sizi bölük bölük yarattım, konuşup anlaşasınız diye.’ Hz. Muhammed bu ayeti şöyle yorumluyor: ‘Farklılıklar bize Allah'ın bir lütfudur ve zenginliğimizdir.’ Çin devrim önderi Mao, ‘Yüz çiçek açsın bin fikir yarışsın.’ demeden 100 yıl önce İslam’ın peygamberi bunu söylemiştir. Asya’nın 72 kavmini İslam birleştirmiştir.

 

“İslam ekonomisinin üç temel şartı vardır. Bunlar, zekat, sadaka ve infak. Müslüman, her yıl bütün birikiminin kırkta birini paylaşmalıdır, bu zekattır. Müslüman kardeşinin kendisine ihtiyaç talep etmesi durumunda cebindekini bölüşmek zorundadır. Bu sadakadır. Alan elin veren elden haberi olmamalıdır. İnfak ise düzenleyici bir unsurdur. Bir Müslüman üretime gireceğinde çok paraya sahipse ve işin uzmanı değilse o fazla geliri bir Müslümana çalışıp işletmesi için sermaye olarak verir ve yarı yarıya ortak olur. İslam ve sosyalizmin temeli aynıdır. Çünkü ikisi de insanı merkeze alan öğretilerdir.”