Yapı kayıtta çözümün adresi Vatan Partisi

Muğla Akbük Koyu sakinleri yapı kayıt belgelerinin iptaliyle mağdur oldu. Yurttaşlara destek Vatan Partisi'nden geldi

Tarih:

Muğla Akbük Koyu sakinleri yapı kayıt belgelerinin iptaliyle mağdur oldu. Yurttaşlara destek Vatan Partisi'nden geldi. Muğla İl Başkanı Recep Helvacı, üreticilerin karardan etkilendiğini ve gelecek nesillere yaşam alanı bırakmak için soruna çözüm bulacaklarını söyledi.

 

İmar Barışı mağduriyetleri büyüyor. Geçen haftalarda Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Çökertme Mahallesi'nde yaşanan İmar Barışı mağduriyeti bu sefer de Muğla’nın Akbük koyunda yaşandı.

 

Çok sayıda vatandaşın yapı-kayıt belgesi mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

 

Bölgede imar planının henüz bulunmadığını vurgulayan Akbük sakinleri yıkım tehdidi ile karşı karşıya olduklarını ifade ettiler.

 

İmar Barışı mağdurları başvuru sürecinde yüksek bedeller ödeyerek yapı kayıt belgesini aldı. Fakat şimdi mevzuata aykırılık gerekçesiyle yapı-kayıt belgesi iptal edildi ve evleri yıkılacak.

 

Sunay Turgut, Abdullah Çakmak, Birdal Işık, Fikri Kılıç, Zeynep Çayırlıoğlu, Adnan Girgin gibi birçok Akbük sakini, yıkımların olması durumunda gidecek yerlerinin olmadığını dile getirdi. Yapılarının sadece ihtiyaçtan dolayı ve zorunluluktan yapıldığını ifade eden vatandaşlar “Burada imar yok, ancak bizim de başka toprağımız yok. Ata toprağımız burası” ifadelerini kullandı.

 

Akbük sakinleri balıkçıların teknelerini bağladıkları küçük iskelelerden bazıları için de yapı-kayıt belgesi iptalinin söz konusu olduğunu ve teknelerini nereye bağlayacakları sorunuyla karşı karşıya olduklarını ifade ettiler. İmar Barışı mağduriyetinin, zeytin yetiştiriciliği yapanların barınma sorununa ve yöre insanın üretimden uzaklaşmasına yol açacağı belirtildi.

 

Vatan Partisi de Akbük sakinlerinin yanındaydı. Vatan Partisi Muğla İl Başkanı Recep Helvacı, bölge sakinlerinin sorunlarının çözümü için gerekli çalışmaları parti olarak yürüttüklerini dile getirdi. Her vatandaşın barınma ihtiyacının temel ihtiyaç olduğunu ve yanlış uygulamalar ile bu hakkın kimseden alınamayacağını söyledi.

 

İmar olmayan tüm yaşam alanlarında bu sorunlarla karşılaşıldığını belirten Sayın Recep Helvacı, “Artan nufüsa göre net bir politika ile kesin çözüm gelebilir” dedi. Helvacı şu ifadeleri kullandı: “Bugün burada ve birçok yerde yaşanan İmar Barışı’ndan kaynaklı mağduriyetler yıllardır çözüme kavuşturulmayı bekliyor. Balıkçısından, zeytin üreticisine; emeklisinden bakkalına; ev hayatı yaşayandan turizm sektöründe çalışana kadar herkesi etkileyen bu sorunu çözüme kavuşturmalıyız. Yaşanabilir ve genç kuşaklara aktarabildiğimiz, istihdamı olan, göçlere gebe olmayan yaşam alanlarını sağlamalıyız. Bu sorunun yükü altında kalan Akbük sakinleri başta olmak üzere tüm İmar Barışı mağdurlarına çözüm için yanlarındayız.”

 

Çok sayıda vatandaşın yapı-kayıt belgesi mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle iptal edildi. Dava süreçleri ve yıkım tehdidiyle karşı karşıya kalan Akbük sakinleri, yetkili kurumlardan kendilerine gelecek çözümü bekliyor.

DİYARBAKIR'IN KALKINMASI İÇİN ÖNERİLERİ KONUŞTULAR


Diyarbakır merkezli Şeyhbızın Aşireti lideri Ersin Kaya ve Şeyhinan Aşireti liderlerinden Mehmet Sait Demirel beraberindeki heyetle birlikte Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i ziyaret etti.

 

Görüşmede terör sebebiyle köylerinden koparılan yurttaşların sorunlarına çözüm üretildi. PKK'nın bitirilmesine ramak kalmışken tarımsal üretimi yeniden arttırmak ve köylüyü yoksulluktan kurtarmak için devlet desteğiyle her aileye 50 koyun verilmesi ve örnek bir model yaratılması öneriler arasında öne çıktı. Diyarbakır Şehybızın Aşireti geçen aylarda Vatan Partisi'ne katılmıştı.