Yalova Ekonomik Krize Çözüm Kurultayı tamamlandı

Aydınlık Gazetesi ve Ulusal Kanal’ın katkılarıyla düzenlenen Yalova Ekonomik Krize Çözüm Kurultayı tamamlandı

Tarih:

1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10

4 Kasım Pazar günü Bahane Cafe&Restaurant’ta Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi’nin katkılarıyla Yalova Ekonomik Krize çözüm kurultayı düzenlendi. Vatan Partisi Yalova İl Sekreteri Seçkin Duran’ın yönettiği kurultayda açılış konuşmasını Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner yaptı. Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, İşçi - Sendika Bürosu Başkanı Dr. Yıldırım Koç, Aydınlık Gazetesi Yazarı, İstanbul Arel Üniversitesi İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. İ. Melih Baş, Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, Eğitim-İş Yalova Temsilcisi Mustafa Aşina ve TGB Yalova İl Başkanı Koray Erdoğan’ın konuşmacı olarak katıldığı kurultayda ekonomik krizin Yalova ve Türkiye Ekonomisine etkileri ve çözümleri tartışıldı. Kurultay soru cevap kısmıyla sona erdi. Konuşmacılara plaketleri takdim edildi. Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Jülide Güner , CHP Yalova ,Cem Vakfı, Vatan Partisi Yalova İl Başkanı Ayşe Nilgün Metingü ve Üyeleri ,Kent Konseyi, ADD, Eğitim-İş, Yalova Ziraat Odası, Mag-der, Sam-der, TEMAD, DSP Yalova , Bal-Göç, Yalova Güç Birliği, Vatan Partisi Orhangazi İlçe Başkanlığı, TGB Yalova ve Yalova Halkının konuk olarak katıldıkları kurultay başarılı ve verimli geçti. Kurultay sonunda yayınlanan sonuç bildirgesi oy birliği kabul edildi.

 

1- Temel tüketim mallarının hepsi ülkemizde üretilmeli ve gıda güvenliği sağlanmalıdır.

 

2- Emekçilerimizin işsiz kalmaması için üretim çarkı dönmelidir bu yüzden iflas eşiğinde olan üretim merkezlerine gerekli imkanlar sağlanmalıdır.

 

3- Tarım alanlarının verimliliğinin arttırılması için gerekli projeler hayata geçirilmeli, çiftçiye gübre, tohum, mazot vb. temininde kolaylıklar sağlanmalıdır.

 

4- Stratejik öneme sahip olan ilaç sektöründeki dışa bağımlılık savaş ambargo vb durumlarda halk sağlığının tehlikeye atılması anlamına gelmektedir. Milli Birliğin güçlenmesi ve dış tehditlere karşı direnç için sağlık hizmeti güvence altına alınmalıdır.

 

5- Ekonominin her alanında eğitim önemli bir yer arz etmektedir. Kaynakların ve iş gücünün doğru değerlendirilmesini hedef alan bir eğitim ve öğretim modeli hayata geçirilmeli, öğretmenlerimizin üzerindeki ekonomik baskı giderilerek 3600 ek gösterge gibi hakları verilmelidir. Çalışanlarının ekonomik durumu iyileştirilmeli.

 

6- Borcu borçla kapatan, sıcak para ile idare edilen ekonomik sistem çökmüştür. Bağımsızlık ve kalkınma için üretim devrimi!

 

7- Türkiye’nin yapısı hem ekonomik hem sosyal hem de ekolojik boyutta hastalıklıdır. Çözüm de üç boyutlu bütünsel kalkınma olmalıdır. Kapitalizmin üretim tapıncı olan büyüme paradigması terkedilmelidir. İnsanın insana ve topluma ve doğaya yabancılaştığı model terkedilmeli, yerine doğayla uyumlu ve toplumcu bir model, ulusal bağımsızlık ve dengeler gözetilerek yaşama geçirilmelidir.