Venezuela Dışişleri Bakan Yardımcısı’ndan Vatan Partisi’ne ziyaret

Amerikan emperyalizmine karşı dayanışma kararlılığı

Tarih:

1/2
2/2

Venezuela Dışişleri Bakan Yardımcısı Carlos Ron, dün Vatan Partisi’ni İstanbul İl Merkezi’nde ziyaret etti. Ron, Vatan Partisi Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Cem Dikmen’in başkanlığındaki heyetle görüştü. Görüşmede Türkiye – Venezuela ilişkilerinin önemi üzerinde duruldu ve dayanışma mesajları paylaşıldı. Ron, şu ifadeleri kullandı:

 

 

“ABD’YLE SAVAŞ YÜRÜTÜYORUZ”

 

“Başkanımız Nicolas Maduro, Venezuela halkı ve Bolivarcı Devrim adına burada olmaktan çok memnunum. Türkiye’yle ve Vatan Partisi’yle dayanışma, bizim için önemli. Bildiğiniz üzere şu an ülkemiz çok büyük bir savaş veriyor. Bu bir hibrit savaş. ABD, her yoldan, her yöntemle halkımızın yaşam koşullarını zorlaştırmaya çalışıyor. Bizi dünyadan izole etmek için çabalıyor. Her türlü baskıya karşı mücadele veriyoruz. Sizlerin sayesinde, bu mücadelede yalnız olmadığımızı biliyoruz.”

 

 

TÜRKİYE – VENEZUELA İLİŞKİLERİNİN 70’İNCİ YILI

 

“Türkiye’yle aramızdaki dostluğun bizim için özel bir yeri var.  Emperyalizmin, Venezuela- Türkiye dostluğundan ne kadar çok rahatsız olduğunu görüyoruz. Buna rağmen iki ülkenin ilişkileri sürekli gelişiyor. Bu yıl, Türkiye ile diplomatik ilişkilerimizin 70’inci yılını kutluyoruz. Aslında tarihimize baktığımızda, Türklerle ilişkilerimiz çok eskilere, 1700’lerin ortalarına kadar uzanır. Devrim Liderimizden Francisco de Miranda, buralara kadar gelmiş ve Türklerle nasıl iyi ilişkiler kurulması gerektiği konusunda çalışmıştı.

 

“Bu ziyaretimiz vesilesiyle, Türkiye’yle dayanışmadan duyduğumuz memnuniyeti, bir kez daha paylaşıyoruz. İlişkilerimizi hep daha ileriye taşıyacağımızın inancıyla, sizleri ve Türk halkını selamlıyoruz.”

 

 

VATAN PARTİSİ HEYETİNİN MESAJLARI

 

Vatan Partisi MYK üyesi Cem Dikmen de Venezuela’yla dostluğun, Türkiye ve Vatan Partisi için önemini şu sözlerle anlattı: “Sizlerin aracılığıyla, kardeş ve cesur Venezuela halkı ve lideri Sayın Nicolas Maduro’yu saygıyla ve sevgiyle selamlıyoruz. Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in selamlarını iletiyoruz.

 

“Türkiye ve Venezuela olarak bağımsızlık mücadelelerimizde benzer süreçlerden geçiyoruz. Amerikan emperyalizmi, her fırsatta askeri darbe kalkışmaları ve ekonomik baskılarla ülkelerimizi teslim almaya çalışıyor. İçimizdeki aktörlerini devreye sokup, Amerikancı iktidar seçeneklerini zorluyor. Sizin ülkenizdeki Guaido adındaki piyon ve bizim de ülkemizde Biden Tayfası diye adlandırdıklarımız, devletlerimizin egemenliğini ABD’ye teslim etmeye çalışıyor. Ancak elbette bunlara izin vermiyoruz."

 

 

TÜRKİYE VE VENEZUELA’NIN KADER BİRLİĞİ

 

“Siz Güney Amerika’da, biz Batı Asya’da, emperyalizmle kıran kırana savaşıyoruz. Farklı coğrafyalarda cephemizin aynı güce dönük olması, iki ülke arasındaki dostluğu, kader birliğine dönüştürüyor. Nihai zaferler yolunda, engellerimizi aşarken, aramızdaki dayanışma, ülkemiz ve partimiz için çok kıymetlidir. İlişkilerimizin; her yönüyle gelişiyor olmasının mutluluğunu yaşıyor, geleceğine umut ve güvenle bakıyoruz.

 

“Ziyaretinizden duyduğumuz memnuniyetle, kardeş Venezuela halkının onurlu mücadelesine bir kez daha başarılar diliyoruz.”

 

Görüşmenin sonunda, iki taraf da ülkelerinin bağımsızlık mücadelelerini anlatan kitap ve dergileri birbirlerine hediye etti.