Vatan Partisi Rus Bilimler Akademisi’nin uluslararası sempozyumuna katılıyor

Sempozyumda Vatan Partisi’ni Genel Başkan Yardımcımız ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcımız Yunus Soner temsil edecek

Tarih:

Vatan Partisi, Rusya’nın Bilimler Akademisi’nin daveti üzerine 27-29 Mart tarihlerinde Moskova’da düzenlenen “Uluslararası Jeopolitik Kongresi: Küresel Güvenlik ve Bilimsel-Teknolojik İlerleme” sempozyumuna katılıyor.  
 
Rusya Bilimler Akademisi, Rusya Füze ve Topçuluk Bilimleri Akademisi, Dünya İleri Araştırmalar Projesi ve Tüm Slavlar Birliği tarafından düzenlenen sempozyumda Vatan Partisi’ni Genel Başkan Yardımcımız ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcımız Yunus Soner temsil edecek.  
 
Rus Savunma ve Dışişleri Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı temsilcilerinin konuşmaları ile açılacak olan uluslararası sempozyumda Venezuela, Filistin, Küba, İran, Güney Afrika, Beyaz Rusya, Kolombiya büyükelçilerinin birer konuşma yapması bekleniyor. 
 
Sempozyumda Küresel Güvenlik, Enerji Güvenliği, Bilişim Teknolojisi, Çevre Politikaları, Bilimsel ve Teknolojik İlerleme gibi konular ele alınacak.  
 
Rusça ve İngilizce düzenlenen ve 3 gün sürecek olan sempozyumda 112 farklı oturum öngörülüyor.  
 
1724 yılında kurulan ve halen Rus Devleti’ne bağlı olan Rusya Bilimler Akademisi, bünyesindeki yaklaşık 47 bin bilim insanı ile Rusya’nın en büyük bilim ve araştırma kurulu kabul ediliyor.