Vatan Partisi Öncü Kadın Evlat Nöbetinin 535. gününde Diyarbakır’da

Öncü Kadın ve TGB, terör örgütü PKK’nın katlettiği 13 şehidimizin ardından evlat nöbetinin 535. Gününde Diyarbakır Annelerini ziyaret etti

Tarih:

Vatan Partisi Öncü Kadın ve Türkiye Gençlik Birliği, terör örgütü PKK’nın katlettiği 13 şehidimizin ardından evlat nöbetinin 535. Gününde Diyarbakır Annelerini ziyaret ederek evlatlarını kaybeden ailelere taziyede bulundu.

 

Ziyaretlerini PKK’nın hain saldırısı sonucunda verdiğimiz on üç şehidin ardından gerçekleştirdiklerini vurgulayan heyet adına Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı evlatlarını kaybeden ailelere ve tüm Türk milletine baş sağlığı diledi.

TERÖRLE MÜCADELENİN GEREĞİ HDP'NİN KAPATILMASIDIR


Ayvalı “Girişte bizi karşılayan ‘Türk-Kürt Kardeştir HDP Kalleştir’ sloganının anlamını biliyoruz ve gereklerini yapmak için bugün buradayız. Ailelerimizin hikayelerini dinliyoruz. Hepsinin çocukları HDP binalarında alınarak dağa götürüldü. Eli kalem tutması gereken çocukları PKK’nın partisi HDP aracılığıyla dağa götürüldü. Anneler bunun sorumlularının adresini biliyorlardı. Bu yüzden 535 gündür burada nöbet tutuyorlar. Biz de bu hafta HDP Kapatılsın talebini yükseltmenin anlamlı olduğunu düşünüyoruz. Terörle mücadelenin de hukukun da gereği HDP’nin kapatılmasıdır. Türkiye bu ayıbı daha fazla sırtında taşıyamaz” dedi.

YAS TUTMAK BİR YANA ÜZGÜN GÖRÜNTÜ VERMİYORLAR


TGB Genel Yönetim Kurulu Üyesi Yiğit Alp Yurdakul “Gara şehitlerimizden beşinin ailesi nöbet çadırında. Yas tutmak bir yana düşmana üzgün görüntü bile vermiyorlar. TSK’nın yaptığı operasyonlara tam destek veriyorlar. Dağa kaçırılan gençlerin hepsinin yolu HDP den geçiyor. Cocukları şehit olan aile de PKK tarafından kaçırılan aile de HDP’den hesap soruyor” dedi.

 

Yurdakul “HDP Kapatılsın diyemeyenler, PKK’ya karşı tavır alamayanlar Mehmetçiğimizin operasyonlarına gölge düşürmek istemekteler. Yas havası, başarısızlık propagandası yapmak istemektedirler” diyerek yas talepleri hakkında görüşlerini ifade etti.

PKK BİZE YAS TUTTURAMAZ


Diyarbakır Annesi Ayşegül Biçer “Biz 535 gündür HDP’nin kapatılması için buradayız. HDP siyaset adı altında Kürtlere en çok zulüm yapan partidir. HDP kapatılırsa PKK kolayca biter. PKK’ya eleman kazandıran HDP’dir. HDP, Kandil’e; Kandil, İsrail ve ABD’ye uşaklık yapıyor. Benim buradan çağrım var: HDP 2023’te sandığa gömülmelidir. Onlara çanak tutan CHP ve İyi Parti’nin gönderdiği çelenkleri parçalamamak için kendimi zor tuttum. Ben vatanıma bir evlat değil bin evlat feda ederim. PKK bize yas tutturamaz” dedi.