Vatan Partisi Öncü Gençlik İstanbul Olağanüstü Kurultayı toplandı

Kurultay'da Öncü Gençlik önüne 5 maddelik Vatan Savaşı rotası belirledi

Tarih:

Türkiye’nin gelecekteki yöneticilerinin bir araya geldiği Öncü Gençlik İstanbul İl Kurultayı’nda vatanseverler 5 maddeyi kendine görev edindi.

 

1- Sistemin dayattığı; bireyciliği, tembelliği, yozlaşmayı reddediyoruz.

 

2- Vatan Partisi’nin başarılarını her yerde anlatacağız.

 

3- Yayın organlarımızı her koşulda kullanacağız.

 

4- Genel Başkanımız Doğu Perinçek’i Cumhurbaşkanı yapabilmek için önce 100 bin imza toplayacağız.

 

5- Örgütlü kötülüğe karşı örgütlü iyimserlikle mücadele edeceğiz. Parti örgütümüzü büyüteceğiz.

Vatan Partisi Öncü Gençlik Olağanüstü İstanbul İl Kurultayı’nda geleceğin yöneticileri bugün bir araya geldi. Raddison Blu Hotel Şişli’de yapılan kurultay, İstiklal Marşı’nın okunması; başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Vatan Savaşı’nda şehit düşen tüm askerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından başladı. ‘Yaşasın Vatan Partisi’ ve ‘Afrin’de Savaşan Mehmetçik’e Bin Selam’ sloganlarının atıldığı Kurultay’da; Yeni Osmanlılar’dan Jön Türkler’e, İttihat ve Terakki’den Cumhuriyet Halk Fırkası’nın kurucu iradesine ve 68 Kuşağı’na kadar birçok yurtsever, antiemperyalist karakter taşıyan Öncü Gençlik İstanbul Kurultayı’ndaki konuşmalar ve kararlardan satırbaşları şu şekilde:

 

 

‘DEVRİM ÇAĞINDAYIZ’

 

Kurultay’da Divan Kurulu Başkanlığı yapan Öncü Gençlik Genel Sekreteri Uğurcan Yardımoğlu, Vatan Partisi Öncü Gençlik’in zorlu ve kutsal bir görev altına girdiğini belirterek konuşmasına şöyle başladı: “İstanbul’da devrimci olmak, İstanbul’da Vatan Partili olmak zor bir iştir. Sizler bu büyük yükün altına girdiniz, bütün devrimcilerin omuzları nasırlıdır ama İstanbullu devrimcilerin omuzları daha da nasırlıdır. İstanbul, içinde bulunduğumuz sistemin bütün yozlaşmasını önümüze sunar. Bu yozlaşmayı fark etmek çok büyük bir adım, bu salondaki gençler sistemin biçtiği rolleri reddetmektedir. Ben inanıyorum ki bu salondaki arkadaşlar bütün şehre paylaşımcı, vatansever ve devrimci karakteri yayacaktır. İçinde bulunduğumuz dönem borçlanma ekonomisinin ve sıcak para denizinin bittiği üreten bir ekonomi kurulacak devrimci bir dönemdir. 24 Temmuz 2015 bize şunu gösterdi ki Türkiye Atlantik sisteminden kesin olarak kopmaktadır. Türkiye Atatürk rotasına giriyor, bu rotaya sokacak tek seçenek Vatan Partisi’dir. Önümüzdeki dönem yükselişimizin hızlı olacağı dönemdir. Genel Başkanımız da ifade etmişti: ‘Zaman bizim zamanımız, zemin bizim zeminimizdir’ Bizim önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine böyle hazırlanmamız gerekiyor. Nice zorlukları devirerek bugünlere geldik. Özellikle Öncü Gençlik, Türk gençliğinin milliyetçiliğinden kopmamasını, tarihini unutmamasını ve Atatürk gençliğinden kopmamasını kimliğinde taşır. İstanbul 1453’te bir kere fethedildi. 31 Mart olayında gericiliği bastırarak tekrar fethedildi. Bab-ı Ali’nin baskınıyla vatanseverlik için yeniden fethedildi.Atatürk’ün orduları tarafından işgalden kurtarıldı. İstanbul 5. Kez vatanseverlerin, devrimci karakteriyle yeniden fethedilecek. Bu göreve hazır mısınız?” Yardımoğlu’nun sorusu salondan yükselen coşkulu bir alkış ve ‘Hazırız’ nidalarıyla cevaplandı.

Öncü Gençlik Genel Sekreteri Uğurcan Yardımoğlu
Öncü Gençlik Genel Sekreteri Uğurcan Yardımoğlu

‘VATAN PARTİSİ DIŞINDA 68 KUŞAĞI YOKTUR’


Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel ise Öncü Gençlik’e Afrin’de şehit düşen Mehmetçik’in üniversitedeki özkardeşleri diye seslenerek, şöyle devam etti: “ Emperyalizme karşı neredeyse 200 yıldır mücadele eden büyük Türk Milleti’nin İstanbul’daki öncüleri, yiğit gençleri; hepiniz hoş geldiniz.

 

Sayın Başkanımız Perinçek şöyle diyor: Toplumlar önemli kararlara gençlikle girer. Türkiye Atlantik sisteminde yaşlandı, şimdi Avrasya çağında gençleşiyor. Ne mutlu 7’den 70’e birlikte yürüyen Türk Milleti’ne. Yeni bir dünya kuruluyor, adı Avrasya çağı. Dünya batıdan doğuya doğru eksen değişikliği yapıyor. Bunun emareleri çok açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Şu an dünya ekonomisinin %55’ini sadece Çin ve Hindistan karşılıyor. Diğer Avrasya ülkelerini saymıyorum bile. Bu geçmişte sömürgeler döneminde yaşayan mazlum milletlerin gelişmeler statüsüne çıktığını gösterir. Çin de Hindistan da geçmişin mazlum milletleri olarak anılıyor. Emperyalizmin en temel eğilimi sömürgeleştirmek eğilimidir. Karşısında barikatlar ve milli devletler istemez. Bu devletler Vatan Partisi’nin uluslararası çabalarıyla bir araya gelmektedir. 1996 2004 yıllarında 50 siyasi partiyi bir araya getirdik, şu an çoğu iktidar. Avrasya çağı demek bizim için yeni Atatürk çağı demektir. Çünkü orada milli kurtuluş savaşımızın planı yatar. Önce siyasi bağımsızlık, üretim ve teröre karşı duruş Avrasya siyasetiyle gelir.

 

Bakın güneyimizde Amerika-İsrail koridoru var. Bunu Türkiye ve Dünya’ya biz öğrettik. Büyük Orta Doğu Projesi’ni biz öğrettik. Dün BOP’ta yer alanlar bugün saf değiştirdi. Amerika’yla PKK’yla açılım yapanlar Ergenekon’da bizi ve TSK’yı hapse attılar. Bugün değiştiler, bu iyi bir şeydir. Türkiye’nin lehine olmuştur. Türkiye’nin lehine olan Vatan Partisi’nin lehine olmuştur. Fakat onları yeneceğiz, onları iktidardan indireceğiz. Türkiye de iç cepheyi sağlam tutmak için Atatürk’le uğraşılmaz. Savaşan ordunun okullarını ve hastanelerini kapatamazsınız. Doğu Perinçek Cumhurbaşkanı olduğunda Erdoğan’ı ve Kılıçdaroğlu’nu başkan yardımcısı yapacağını ilan etti.

 

Sizler gençliğin yiğit savaşçıları hangi birikime dayandığınızı biliyorsunuz. 1. Meşrutiyetlerden başlıyor. Sizin atalarınız Genç Osmanlılar. Sonrasında İttihat ve Terakki’yi görüyoruz. Sonrasında Kurtuluş Savaşı’ndaki devrimci önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü görüyoruz. Emperyalizme asla boyun eğmeyen bir geleneği temsil ediyorsunuz, sizlerle gurur duyuyorum. 1968’den de rüzgar geldi size, onun önderi Doğu Perinçek, kitlesel hareketlere önderlik etti. Dişimizle, tırnağımızla bu mevzileri koruduk. Geçmişimizde bize ne yaparlarsa yapsınlar, herkes buraya geliyor. Devrimci karakter bunu olgunlukla karşılar. Cumhurbaşkanı seçimlerinin ilk adayı Doğu Perinçek’tir. Şu an Erdoğan’ın da resmi adaylığı yoktur. Şu an sistem Genel Başkanımızın seçimlere katılmasını engellemeye çalışıyor.

 

Öncü gençliğimizin kilitleneceği görevler var, 100 bin imza istiyorlar. Biz koşuya arkadan başlıyoruz yetişeceğiz ve onları geçeceğiz. Bu 100 bin imzayı Türkiye değil, sadece İstanbul toplar. 1 Haziran’a kadar bu meseleyi halledeceğiz. O bakımdan bu göreve geçtiğimiz üniversitelerde, örgütlenme görevlerimiz var. Üniversitelerde kim dostumuz ve düşmanımız ayıracağız. Amerika, İsrail, FETÖ ve PKK dışındaki herkes dostumuzdur. Onların programına bağlanmamış herkesle birlik olmalıyız. Birlik cephesi kuruyoruz. Eleştiri olacak, aramızda farklılıklar var. Saygılı bir şekilde birbirimizi dinleyeceğiz ama asla kavga etmeyeceğiz. Vatan Savaşı’nın iç cephesini sağlam tutacağız. Gençlik bu toplumun motorudur, atağıdır. Öncü gençlik örnek teşkil ediyor. Siz 68 kuşağından daha iyisiniz, teori ve pratik bakımından daha önde gidiyorsunuz. Ben eski 68 kulağından biri olarak bunu söylüyorum. Vatan Partisi’nin dışında 68’lik bir kuşak yoktur. Antiemperyalist kavgayı temsil eden Vatan Partisidir.”

Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel
Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel

ÖNCÜ GENÇLİK'TEN 5 MADDELİK ROTA

 

Kurultay’da konuşan Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş ise tarih yasalarının şaşmadığını ifade ederek şu coşkulu konuşmayı gerçekleştirdi: “Burada hatırlamamız gereken 5 yasa var. Burada hamaset değil siyaset yapacağız.

 

1- Tarih sınıf savaşının tarihidir. Türkiye bir savaşın içerisindedir. Biz Vatan Partisi olarak bu süreci beka sorunu olarak görüyoruz. Bu sürecin adına Vatan Savaşı diyoruz. Bu süreç Türkiye’nin bütün meselelerinin dönüm noktasıdır. Demokrasi, çağdaşlaşma, laiklik, eğitim, öğretim... bütün meseleleri çözmek için bu süreçten başarıyla çıkmak zorundayız. Bunu Türkiye’yi yönetenler yapamazlar, mecliste bulunan partiler yapamaz. Afrin’de savaşan Mehmetçik bölücülüğü gömerken bölge ülkeleriyle işbirliği yapmayanlar bunu başaramaz. Mustafa Kemal’e saldıranlar bu süreci başarıya ulaştıramaz. Atatürkçü görünüp PKK’nın payandasını yapanlar bu savaşı başarıya ulaştıramazlar. Bu savaşı Vatan Partisi yönetebilir.

 

2- Türkiye bir Vatan Savaşı yürütüyorsa; PKK’nın, FETÖ’nün, IŞİD’in beli kırılacaktır. Bunlar elzemdir. Birileri çıkıp Türkiye başarısız olsun diye ‘barış’ isteyecek. Teröriste rahmet isteyecek, ‘Afrin’e girmeyelim’ diyecek. Bizim görevimiz bozgunculuğa karşı en önde mücadele etmektedir. Vatan Partisi Öncü Gençlik yalnız ve yalnız başarıya ulaştırabilir.

 

3- Kararlı azınlıklar, kararsız azınlıkları her zaman içine katmıştır. Hz. Muhammet'ten beri durum böyledir. Ve dünya değişir.

 

4- Yeni Osmanlılar, Jön Türkler, İttihat ve Terakki, Cumhuriyet Halk Fıkrası’nın kurucu inancı, Sosyalist birikim bugün Öncü Gençliktedir. Amerikancılar uzun zamandır, tez yazdırıyor, anket yapıyor ama yine de Türk gençlğini Milli kimliğinden koparamıyor. Milli kimliğinden kopamayan gençlik işte burada, bu salonda.

 

5- Örgütlüğü kötülüğe karşı ancak ve ancak örgütlü iyimserlikle mücadele edilebilir. Örgütlü kötülüğe karşı hem örgütsüz iyiliği gösterdiler. Kendini parti üstü görenler, örgütsüz iyimserlikle kedi-köpek besleyenler yetiştirdiler. Sokaktaki Suriyeli çocuğa 100 lira vermenin önemi yok. Eğer sokaktaki tüm açlara yardım etmeyi amaçlamıyorsanız. Biz öncü gençlik olarak bu makus talihi değiştirmeye adayız. Bunu da kendi ülkemizin topraklarına basarak yapacağız. Oraya buraya güvenerek yapmayacağız

 

Tarih yasalarını bildiğimiz için açılım sürecine, FETÖ’ye karşı çıktık. Bize militarist desinler, 28 Şubatçı desinler, Asker sevici desinler, biz abdestimizden eminiz. Afrin’deki Mehmetçik’e selam gönderiyoruz. Ordunun emrinde görev yapmaya hazırız. Bunu da reklam olsun diye değil, içten söylüyoruz.

 

Bizim 5 görevimiz var.

 

1- Sistemin Türk Gençliği’ne biçtiği rolleri redddiyoruz. Tembelliği, bireyciliği, kariyerciliği, reddediyoruz. Türk, öğün,çalış,güven şiarıyla ilerleyeceğiz.

 

2- Partimizin başarılarını özgüvenle her yerde anlatacağız.

 

3- Çok şanslıyız TV kanalımız, günlük gazetemiz, aylık dergilerimiz, yardımımıza koşan ilçe örgütlerimiz var. Onların emekleriyle bugünlere geldik. Partimizin araçlarını her koşulda değerlendireceğiz.

 

4- Genel Başkanımızı Cumhurbaşkanı Adayı yapmak için en az yüz bin imza toplayacağız. Disiplinle, çalışkanlıkla, mücadele edeceğiz.

 

5- Partimizi büyüteceğiz. Örgütlü kötülüğe ancak ve ancak örgütlü iyimserlikle karşı koyabiliriz. Partimiz herkese açıktır. Buradan Partimize üye olmayan, bütün genç arkadaşlarımıza sesleniyoruz. Sizlerle Türkiye’yi Atatürk’ün devrim rotasına sokmaya çalışıyoruz bu rotaya ancak siyasetle girebiliriz.

Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş
Öncü Gençlik Genel Başkanı Aykut Diş

Kurultay sonucunda Öncü Gençlik İstanbul İl Başkanlığına İbrahim Okan Özkan seçildi.