Vatan Partisi'nden gazilere: Taleplerinizin takipçisiyiz

Parti yöneticilerimiz Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Gazi Önder Çelik'i ziyaret ettiler

Tarih:

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Sekreteri Gürsel Karataş ve Merkez Karar Kurulu üyemiz Osman Erbil, önceki gün gazilere yapılan saygısızlığı, ekonomik ve sosyal talepleri konuşmak için, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Gazi Önder Çelik'i ziyaret ettiler. Karataş ve Erbil, Vatan Partisi olarak her zaman destek vereceklerini söylediler.

 

Dernek Başkanı Önder Çelik, Sabah Gazetesi köşe yazarı Engin Ardıç'ın 'Çakma Gaziler' başlıklı yazısının şehit ve gazi ailelerini derinden etkilediğini ifade ederek, “Engin Ardıç gibi 'yağmur nereye tarla oraya' niteliğindeki insanların medya ortamıdan uzaklaştırılmasını istiyoruz. Genel merkezimiz maddi ve manevi tazminat davası açtı” dedi. Çelik'in sözlerine yanıt olarak Karataş, “Sosyal medyayı, birtakım kendini bilmezlerin işledikleri suçlarla baş başa bırakmamak gerek, yasal ortamlar denenmeli. Bu konuda desteğimiz sizin yanınızda. Gereken her şeyi yapacağız. Projelerimizle gerek şehitlerimizi anmada gerekse gazilerimizin sıkıntılarını gidermede sizin yanınızda olacağız” diye konuştu. Erbil ise “Sizin devletten somut talepleriniz var: Gazi aylıkları, gazi yakınlarının eğitim masraflarının karşılanması, hizmetli sınıfında olanların memur statüsüne geçmesi.Biz bu konuların meclisteki milletvekillerinin bir günlük mesaisiyle çözülebileceğine inanıyoruz. Vergi muafiyetleri için el kaldıran milletvekilleri lütfen o değerli ellerini mecliste gazilerimiz için de kaldırsınlar ve bu yasaları geçirsinler. Söz konusu yasaların geçmesinin takipçisi olacağımıza dair size söz veriyoruz.”dedi.

 

Gazi ve Şehit yakınlarının talepleri ise maddeler halinde şöyle:

 

* Gazileri ve şehit yakınlarını koruma kanunu çıkarılsın. Gazilere yapılan saygısızlık kimsenin yanına kar kalmasın

 

* Uzuvlarını kaybetmiş gazilerimizin protez masrafları ve akülü arabaları devlet tarafından karşılansın

 

* Şehit ve gazi aylığı yoksulluk sınırına çıkarılsın

 

* Şehit yakını ve gazilerin çocuklarının eğitim masrafları karşılansın. Çocuklarının işe alımlarında kolaylık sağlansın.

 

* Hizmetli statüsünde çalışan şehit yakını ve gaziler memur kadrosuna geçirilsin