Vatan Partili kadınlar Diyarbakır analarını ziyaret etti

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, evlat nöbetinin ilk gününde olduğu gibi bugün de HDP il binası önündeydi

Tarih:

1/2
2/2

Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, evlat nöbetinin ilk gününde olduğu gibi bugün de HDP il binası önündeydi. PKK'ya götürülen çocuklarını HDP'den isteyen ailelere, 'Sizler Türkiye'yi birleştirdiniz. Evlatlarınıza da dertlerimizin, sevinçlerimizin ortak olduğunu gösterdiniz' diyen Ayvalı, 'Size destek olarak yurdun dört bir yanından binlerce imza topladık, kucak dolusu selam getirdik' dedi. Aileler, Öncü Kadınları, alkışlarla ve 'Kahrolsun PKK', 'HDP kapatılsın' sözleriyle karşıladı.

 

 

Öncü Kadın Genel Başkanı'ndan çağrı
Evlatlarınız Amerikan silahlarını atsın

 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, beraberinde kalabalık bir heyetle Diyarbakır ailelerini ziyaret etti. Ayvalı ve arkadaşları, binaya aileleri alkışlayarak girdi, aileler Öncü Kadınları alkışlarla karşıladı. Ankara'dan gelen konuklar, ailelerle kucaklaştı, desteklerini bildirdi, dertlerini dinledi. Öncü Kadınlar, evlat nöbetindeki ailelerin, Mehmetçiğin PKK/YPG kamplarına yönelik Barış Pınarı Harekatı’nın güç verdiğini aktardı. Meltem Ayvalı ailelere şöyle seslendi: "Bizim derdimiz sizin sorununuz, sizin derdiniz bizim sorunumuz. Siz evlatlarınıza kavuşunca, sevinciniz bütün Türkiye'nin sevinci olacak. Sizi canı gönülden kutluyorum. Bu eylemin başarıya yaklaştığını görüyoruz. Bugün yapmamız gereken tek bir şey var: Evlatlarınıza 'Ellerinizdeki Amerikan silahlarını bırakın, kardeşlerinizle savaşmayın' çağrısı yapmak. Bunu yaparsak o birlikteliği yeniden tesis edeceğiz."

 

Ayvalı'nın çağrısı alkışlarla kabul gördü ve hemen karşılığını buldu. Ailelerden iki oğlu askerde, biri dağda olan Baba Salih Gökçe, "Bir oğlum asker, biz Türk halkından destek alıyoruz. Sizin gücünüz bize daha da güç veriyor. Türk kardeşlerimiz geliyor, sizlerle gurur duyuyoruz." dedi. Meltem Ayvalı, "Hiçbir emek boşa gitmeyecek. Evlatlarınızı da Türkiye'nin geleceğini de kurtaracaksınız. Başaracaksınız, başaracağız. Türkiye'nin kalbi sizlerle atıyor. Her taraftan size selam getirdik. Mehmetçik barış için görev başında. Evlatlarınıza kavuşmanın yolunu açıyorlar. Kısa zamanda müjdeli haberler alacağız" dedi. Aileler, Öncü Kadınların aracılığıyla evlatlarına “geri dön, teslim ol, Amerika'nın silahlarını bırak” çağrısı yaptı.

 

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

 

Saygılarımızla.