Utku Reyhan: "Türkiye’de Gladyo’nun beyni dağıtıldı"

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, 'Türkiye’de Gladyo’nun beyni emniyet, yargı ve TSK içindeydi. Buralar ciddi şekilde temizlendi' dedi.

Tarih:

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, “Türkiye’de bölücülük bugün itibariyle tasfiye ediliyor. PKK güç kaybediyor. Türkiye’de Gladyo da tasfiye ediliyor. Türkiye’de Gladyo’nun beyni emniyet, yargı ve TSK içindeydi. Buralar ciddi şekilde temizlendi” dedi.

 

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan tarafından “Amerikancı FETÖ Darbe Girişiminin Birinci Yılında Adalet Tartışmaları” konulu konferans verildi. Vatan Partisi Genel Merkezi’ndeki Erkan Yücel Konferans Salonu’nda yapılan konferansta konuşan Reyhan, emperyalizmin birinci hedefinin milli devleti tasfiye etmek olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Bizim birinci hedefimiz de milli devleti savunmaktır. 2002’de BOP eşbaşkanlığı kuruldu. 2003’te Irak işgal edildi. 2007’de Ergenekon daha sonra da Balyoz harekatı başladı. Bunlara karşı olduk. 2010’da bir referandum yapıldı. Hayır cephesinde yer aldık. 2011’de Suriye’ye işgal girişimi yapıldı. Bu da emperyalizmin işine yarıyordu. Daha sonra bir çözüm süreci başlatıldı. Bunlara da karşı çıktık. Haziran Ayaklanması’nda Türk bayraklarıyla en önde yer aldık. Daha sonra BOP eşbaşkanlığı dağıldı. FETÖ-AKP ittifakı dağıldı ve FETÖ’nün üzerine gidilmeye başlandı. 2015 Temmuz’unda da Vatan Savaşı dediğimiz süreç başladı.”

 

 

KONTROLLÜ DARBE’YE TEPKİ

 

Türkiye’de bölücülüğün bugün itibariyle tasfiye edildiğini bildiren Reyhan, “PKK güç kaybediyor. Ekonomik gücünde ciddi daralmalar var. Türkiye’de Gladyo da tasfiye ediliyor. Türkiye’de Gladyo’nun beyni emniyet, yargı ve TSK içindeydi. Buralar ciddi şekilde temizlendi. Bu mekanizma darmadağın edildi” ifadelerini kullandı.

 

15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili kontrollü darbe söylemlerine değinen Reyhan, “15 Temmuz’dan sonra kontrollü darbe söylemleri ortaya atıldı. O gece hepimiz gördük Meclisin bombalandığını. Türk subayları da bu söylemin karşısında” şeklinde konuştu. CHP’nin “Adalet Yürüyüşü”yle ilgili de konuşan Reyhan şunları söyledi: “Bizden “Adalet Yürüyüşü”nün peşine takılmamızı istediler. Partimiz bu yürüyüşün, PKK ve FETÖ’ye hizmet edeceğini değerlendirdi. Yürüyüşün niteliğini anlamak bilgiyle olur. O durumu biz Kılıçdaroğlu’nun partimizi ziyaretinde anladık. Biz onlara HDP’yi bırakın dedik. Kılıçdaroğlu’nun niyetinin yaptığı yürüyüş ve okuduğu manifestodan böyle olmadığı anlaşılıyor. Bu yürüyüşün talepleri, Vatan Partisi ve Türk milletinin talepleri olamaz.”