Utku Reyhan: "Referandum savaş ilanıdır"

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, Barzani'nin 25 Eylül'de yapmadığı planladığı kukla devlet referandumuyla ilgili konuştu.

Tarih:

Genel Sekreterimiz Utku Reyhan, Barzani'nin 25 Eylül'de yapmadığı planladığı kukla devlet referandumuyla ilgili konuştu. Reyhan, değerlendirmesinde şunları söyledi:

 

 

REFERANDUM SAVAŞ İLANIDIR

 

25 Eylül 2017 tarihinde yapılacağı ilan edilen Irak’ın kuzeyindeki sözde bağımsızlık referandumu, ABD Emperyalizminin ve İsrail Siyonizminin bölge devletlerine savaş ilanıdır. Üstelik sözde bağımsızlık referandumu hem uluslararası anlaşmalara hem de Irak anayasasına aykırıdır. Partimizin 30 yıldır “İkinci İsrail” diye adlandırdığı sözde bağımsız Kürt devleti girişimi, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e ulaşmayı hedefleyen, Türkiye ve İran’ın toprak bütünlüğünü de hedef alan bir kukla devlet girişimidir. ABD ve İsrail, hem Barzani, hem de PKK/PYD eliyle Türkiye’nin bütün güney sınırını kapsayan üstelik Kerkük ve Musul gibi tartışmalı bölgeleri de içine alan bir kukla devlet yaratmak istiyor.Son günlerde hem ABD askerlerinin hem de PKK mensubu teröristlerin Kerkük’e yerleşmeye başladıkları yönünde bilgiler geliyor. ABD-İsrail-Barzani-PKK ittifakı gün geçtikçe açığa çıkıyor. Vatan Partisi olarak 22 Eylül’de toplanacak olan Milli Güvenlik Kurulu’na önerilerimizi 6 maddede topladık. Türkiye’nin milli güvenliği açısından en önemli kırmızıçizgilerinden biri olan Irak’ın kuzeyindeki sözde devlet girişimine karşı acil bir eylem planı öneriyoruz. çatışma kaçınılmaz