Utku Reyhan: Gündemimizde seçim ittifakı yok

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Ulusal Kanal'da bağlandığı programda CHP'nin ziyaretini değerlendirdi

Tarih:

Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Ulusal Kanal'da bağlandığı programda CHP'nin ziyaretini değerlendirdi. Reyhan, "Seçim ittifakı görüşmesi yapmadık. Gündemimizde seçim ittifakı yok. Bizim Cumhurbaşkanı adayımız Doğu Perinçek. HDP'nin olduğu yerde olmayız" dedi.

 

  • CHP heyeti ziyaret etti ve bir toplantı oldu, görüşme kapsamında seçim güvenliği ve seçim ittifakları da vardı. Hangi ittifak görüşmeleri yapıldı?

 

  • Seçim çalışmaları nasıl gidiyor? Cumhurbaşkanı adayınız il il dolaşıyor sanırım, bugün de Antalya’da galiba çalışmalar her ili kapsayacak şekilde mi planlandı?

 


VATAN PARTİSİ’NİN ADAYI SAYIN DOĞU PERİNÇEK’TİR

 

Herhangi bir seçim ittifakı görüşmesi yapmadık. Görüşmenin içeriği sandık güvenliğiyle ilgiliydi. İttifak hiç gündeme gelmedi, ittifakla ilgili sadece yasal düzenlemelerin anayasa uygun olup olmadığı görüş alışverişinde bulunuldu. İttifak konusu görüşülmedi zaten görüşmeyiz çünkü Partimiz cumhurbaşkanı adayını belirledi ve seçim çalışmalarına başladı. Şuanda Partimiz Sayın Doğu Perinçek’in adaylığı için gerekli 100 bin imzayı toplama çalışmasını yürütüyor ve hızla da yürütüyor iyi gidiyor. Net bir sayı şu an belli değil ama 25 bin imza toplandığı birkaç gün önce bana rapor edildi.

 

 

İLKESİZ OY İTTİFAKI DEĞİL SİYASİ PROGRAM İTTİFAKI

 

“Bugünden başlayarak Cumhurbaşkanı seçiminin ve Milletvekili seçiminin yapılacağı güne kadar genel başkanımız Türkiye’de ayak basmadık il, ilçe bırakmayacak. Antalya’da, Burdur’da, Isparta’da, Tokat’ta, Merzifon’da, Çorum’da, İzmir’de Türkiye’nin her tarafına gidecek. Aynı şekilde Genel Başkanımızın doğu ve güneydoğu programını da hazırlıyoruz. Aynı zamanda yurtdışında da 5 milyona yakın vatandaşımız yaşıyor, orada da seçim çalışmalarını sürdürüyoruz. Birkaç gün önce Genel Başkanımız İngiltere’de idi. Orada da seçmenlerle bir araya geldi.

 

Diğer partiler suni gündemlerle uğraşırken biz ülkenin gerçek gündemiyle ve seçim gündemiyle ilgilenmeye başladık. Şunu söyleyeyim ittifak bizim gündemimizde yok. Biz bu ittifakların sadece oy hesaplarına dayanan ilkesiz yapılmasını doğru bulmuyoruz. Öncelikle programda anlaşması gerekir partilerin bizim de o konuda programımız son derece net. Aslında herkesin üzerinde uzlaşabileceği bir programımız var.

 

 

Nedir o program?

 

Türkiye’nin vatan bütünlüğünün sağlanması ve terörle mücadelede başarıya ulaşmak.


Türkiye’yi üretim ekonomisine geçirmek.


Komşularla işbirliğimizi sağlamak.


Cumhuriyet kazanımlarını geri getirmek.


Avrasya’da bağımsız ve özgür bir biçimde ülkemizin yerini almasını sağlamak.


Ancak bu ilkeler temelinde ittifaklar olabilir ama Türkiye’nin mevcut siyasi yapısında böyle bir durum söz konusu değil. Ayrıca şunu da belirtmek lazım. Vatan Partisi, HDP’nin olduğu herhangi bir şeyin içinde olamaz. Adı ne olursa olsun. Yalnızca oy hesaplarıyla Türkiye’nin geleceğini riske atacak hesapların içinde Vatan Partisi hiçbir zaman olmadı ve bundan sonra da olmayacak.”

 

Program sunucusu Halil Nebiler ’in, Seçimin 1. Turda bitmeyeceği görülüyor. İkinci tur için neler düşünüyor Vatan Partisi sorusuna karşılık.

 

“Biz ikinci tura kalacağız. Biz Partimizde ikinci turu konuşmayı yasakladık. İkinci tur gibi bir gündemimiz de yok tek gündemimiz birinci turda gerekli oyu alıp ikinci tura kalmak hatta mümkünse ilk turda bu seçimi kazanmak.”

 

Şeklinde cevap veren Reyhan:

 

“Son olarak, iki şeyi karıştırmamak lazım Türkiye’de seçim önemlidir, gelenektir. Buna şaibe düşürecek uygulamalardan kaçınılmalı. CHP heyetiyle konuşulan konu da bundan ibarettir. Herhangi bir siyasi ittifak, seçime birlikte girmek gibi konular ne karşı taraftan ne bizim tarafımızdan gündeme getirilmiş değildir. Bizim adayımız belli ve seçim çalışmalarına başladık, iddialıyız ve kazanacağız.” şeklinde konuştu.