ÜRÜN ALIM FİYATLARININ BELİRLENMESİNDE ÜRETİCİ GÜCÜNÜ ORTAYA KOYMALIDIR!

İşçi Partisi Edirne İl Başkanı Hüseyin Kadri Gültekin bugün (13 Ağustos 2009) bir basın açıklaması yaparak hükümetin ayçiçeği taban fiyat belirleme politikalarını değerledirdi. Gültekin'in açıklaması şöyle:

Bölgemizde; ayçiçeği hasat döneminin başladı...

Tarih:

İşçi Partisi Edirne İl Başkanı Hüseyin Kadri Gültekin bugün (13 Ağustos 2009) bir basın açıklaması yaparak hükümetin ayçiçeği taban fiyat belirleme politikalarını değerledirdi. Gültekin'in açıklaması şöyle:

Bölgemizde; ayçiçeği hasat döneminin başladığı bu günlerde gerek alım yapan Trakya Birlik ve gerekse Ziraat Odaları ve Birlikler tarafından hükümetçe belirlenecek olan alım fiyatı merakla beklenmektedir. Talepler temenniden öteye gidememektedir. Yöneticiler Ankara’ da kulis faaliyetleri yürüterek sözüm ona üreticinin alın terinin karşılığını kotarmaya çalışmaktadırlar. Birçok muhalefet yetkilisi de ancak dilek ve temenni ile yetinmektedirler.
Ne yazık ki bu üretici kuruluşları ülkemizin bu zor koşullarında üretimde bulunan üyelerinin yaptırım gücünün farkında değiller.
İktidar partisi ve onun Tarım Bakanı ülkemizce dışarıdan ithal edilen ayçiçeğinin piyasa fiyatını temel alarak üreticiyi tehdit etmekte, gözdağı vermekte, ürününün elinde kalacağı tehdidini savurarak açıklanan alım fiyatına razı etmeye çalışmaktadır. Gümrük duvarlarının yapılan uluslar arası anlaşmalar gereği aşağı çekilmesi ile üretimcimiz tamamen savunmasız bırakılmaktadır.
Üreticimiz ve onun örgütleri (Ziraat Odaları ve Birlikler) ellerindeki yaptırım gücünün farkına varmalıdırlar. Bugün bölgemizde üretilen ayçiçeği ürününün maliyeti bellidir. Bu maliyet hesaplaması üzerinden yıl bazında yapılan yatırımın kar oranı da konarak bir satış fiyatı belirlenmelidir. Destekleme alımlarının yeniden yapılması sağlanmalı, belirlenen fiyatın altında açıklanan alım fiyatına karşı demokratik tepkiler geliştirilmeli ve eylemler örgütlenmelidir. Üreticinin demokratik mücadele ve hak alma gücü hayata geçirilmelidir.
Hiç kimse, üreticiyi açlığa mahkum edecek alım fiyatına rağmen ortaya konacak tepkiyi anti demokratik olarak değerlendiremez. Hiçbir şey ortaya konacak ve örgütlenecek eylemler kadar demokratik bir hak olamaz.
Yanı başımızda Yunanistan’da ve daha birkaç yıl önce Fransa’da çiftçilerin ortaya koyduğu demokratik tepkiler örnektir. Ordu İlimizde fındık üreticisinin ortaya koyduğu tepkide örnek alınabilir.
Çiftçi örgütlerinin yöneticilerine sesleniyoruz. Ortaya koyacağınız demokratik tepkiniz sunucu en çok hükümeti devirmeye yönelik eylemde bulunduğunuzdan Ergenekon Tertibinde bizimle beraber Silivri’de yargılanırsınız. Bu da bir onurdur.
Her yıl açıklanan ve üreticiyi piyasaya mahkum eden fiyatlara artık bir dur denmelidir.
İşçi Partisi ortaya konacak her türlü demokratik tepkide üreticinin yanında olacaktır.
İşçi Partisi olarak ülkemizde üretilen ve iç talebimizi karşılayan hiçbir ürünün ithal edilmesine izin vermeyeceğiz. İthal edilecek ürünlerde uygulanacak gümrük duvarları sayesinde üreticimiz, piyasanın acımasız kar ve sömürü hırsından korunacaktır. Destekleme alımları bir devlet politikası olarak kabul edilecek ve alımlarda belirleyici olacaktır.