Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Üretim Devrimi Kurultayları için Türkiye’nin dört bir yanını gezmeye devam ediyor. Planlanan kurultayların 11’incisini 8 Aralık Pazar günü İzmir’de gerçekleşti. Üretim Devrimi Kurultayı’na Perinçek’in yanı sıra Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu, TİTAR Genel Koordinatörü Mehmet Doğan, Ekonomist Prof. Dr. Ufuk Tutan, zeytin üreticisi ve ekonomist Simten Sarıkaya, sanayici, iş insanı Mehmet Manav ve İzmir’in üreticileri de sunum yaptı.
‘KURULTAYLAR KÜRSÜ OLUŞMASINI SAĞLAYACAK’
İzmir Kordon Hotel’deki kurultayın açış konuşmasını yapan Vatan Partisi İzmir İl Başkanı Dr. Rifat Mutlu, “Hepimizin bildiği gibi bir üretim sorunu var. Herkes kabul ediyor ama hazırlık yok. Bizim bir hazırlığımız var. İşçisi, sanayicisi, köylüsü, çiftçisi ve ticaretçisi ile bir kürsü oluşturmamız lazım, bu kurultayların amacı da tam olarak budur. Cumhuriyetimizin ilk 10 yılında ülkemizi şahlandıran karma ekonominin temellerini atan İzmir İktisat Kongresi de buralarda yapıldı. Bugün Üretim Devrimi Kurultayı’nın da üretim sorunlarımızı gerçek anlamda çözeceğini görebiliyoruz” dedi.
‘ÖRSE ÇEKİÇ VURAN MİLLETİZ’
Kurultayda konuşmacı olan Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, “Bizim çok güzel bir atasözümüz var, ‘Kul dara düşmedikçe hızır yetişmez’ Aslında bu Türk tarihinin, insanlık tarihinin bir özeti. Toplumlar krize dara düşünce hızır yetişiyor. Bizim Ergenekon destanımıza girmiş zaten bu. Biz zorluklardan kayaları, dağları yararak ve delerek çıkan destanlara sahibiz. Önderimiz de demirci, yani üretici! Diğer mitlerde önderler kahramanlar, savaşçılardır. Bizimkinin adı bilinmiyor ama üreticidir, demircidir. Tarih Göktürk’lerden demirciler diye bahsediyor. Türk, demirci ve üretici kavramları tarih sahnesine birlikte çıkmış. Demircilik, hem üretmek hem zorlukları yenmektir. Örse çekiç vuran bir milletiz. Bu yüzden zorluklardan hızırla çıkacağız. Hızır kim? Hızır gökten gelmeyecek, hızır üreticiler, demirciler, Türk Milleti. Bizim en son hızırcımız kim? Gazi Mustafa Kemal Atatürk, büyük demirci! Biz de onun programını uygulayarak çıkacağız sıkıştığımız dardan.”
Perinçek’in ardından üretimin tarafları kürsüye çıktı.
KALKINMA PLANLARI
Ekonomist Prof. Dr. Ufuk Tutan: “İkincil sektör olarak biyoteknolojiyi öneriyorum çünkü tarımla ilgili... Ulusal yenilik sistemi 50-60 yıllık uzun planlardır. Kalkınma planları ise 10-15 yıllık planlardır. Kalkınma planımızı buna göre hazırlamalıyız.”
Mazhar Zorlu Holding YK Başkanı Kemal Zorlu: Sayın Doğu bey ile 8-9 ay önce bir akşam yemeğinde sohbet ettik. Siyasiler içinde üretime önem veren ve üretimin kurtulmak için tek seçenek olduğunu gören bir kurum olmasını görmekten mutluluk duyuyorum.
‘BÖYLE GİTMEZ’
TİTAR Genel Koordinatörü Mehmet Doğan: “Hayvancılık sektöründe gerilememizde terörün çok büyük nedeni var. Ama terörü örgütleyenlerin de bir amacı vardı. Ekonomiyi bitirmekti. Böyle baktığımız zaman tarım ve hayvancılığımızın ciddi sıkıntılarla karşı karşıya kaldığımızı anlamak mümkün. İthalat bağımlısı olmuş durumdayız. Baklada 1980’lere kadar dünya birincisiydik, ihraç ediyorduk. Şimdi ise tam tersi bir durum var. Evet böyle gitmez.”
‘SATHI ÜRETEREK KORUYACAĞIZ’
Zeytin üreticisi ve ekonomist Simten Sarıkaya: “Vatan sevgimizi en yukarıya aldık, elimizi taşın altına koyduk, tüketime değil üretime çevireceğiz. ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır’ sözüne bakarak, o sathı üreterek koruyacağız.”
‘MESLEK LİSESİ EĞİTİMİ KÖTÜ’
Sanayici ve iş insanı Mehmet Manav: “Makine imal eden, endüstriyel tesisler kuran sanayicilerin esas derdi Türkiye’de Endüstri Meslek Liseleri’nin eğitiminin kötü olması. İnsanlar yaptıklarından, kendi yaşam biçimiyle memnun olmalılar ki çalışsınlar.”
İzmirli iş insanı Kemal Zorlu: “Üretip üretip yenilik yaptık örnek olduk. Ama bugün Türkiye’de öyle tercihler yapıldı ki... Rant sanayisine ve inşaata dönük işlere o kadar büyük destekler verildi ki... Onda biri tarıma verilseydi bugün Türkiye açlıkla karşı karşıya gelmezdi.”
İzmirli iş insanı Ergin Erdinç: “Sanayi devrimi isimli, üretim devrimi isimli çalışmayı yaklaşık bir yıldır takip ediyorum ve çok önemsiyorum. İnsan ürettiği kadar önemlidir oysa bize tükettiği kadar önemli olduğu söyleniyor. Burada ilk defa üretimin önemi ve gücü vurgulandığı için bunu önemsiyorum.”
Üretim Devrimi Kurultayı’nın ardından yapılan tartışılan konulara dair çözümler belirlenerek kurultaya ‘Sonuç Bildirgesi’ sunuldu. Bildirge, oy birliğiyle kabul edildi.
İşte Sonuç Bildirgesi:
1. Zorlukları devlet ve milletçe birleşerek kesinlikle yeneceğiz!
2. Türkiye, Üretim Devriminin eşiğindedir. Türk Milleti, bu çetin koşullardan Üretim Odaklı Ekonomiyle çıkacaktır.
3. Tek seçenek, ülkemizin bütün emek birikimini ve donanımını seferber eden Üretim Odaklı Ekonomidir.
4. Üretme işi, üreticiyle yapılır. O nedenle Üretim Ekonomisinin temel sloganı bellidir: Üretici baş tacı!
5. İşsizliğe son emek seferberliği: Emek özgürleştirilmeli ve ülkenin insan kaynağı bütünüyle seferber edilmelidir.
6. Planlı karma ekonomi: Önümüzdeki zorlukların üstesinden gelmek için, Kamu girişimi ve planlama şarttır.
7. Ülkenin boş duran kapasitesi, üretim süreçlerine sokulmalıdır. İflas eden işletmelerde üretimi sürdürmek için, kamu mülkiyeti, işletme emekçilerinin toplu mülkiyeti ve işverenin özel mülkiyetinden oluşan karma mülkiyet biçimleri uygulanmalıdır.
8. Enerji üretim, iletim ve dağıtımı kamu eliyle yürütülür. Yabancı sermayeye verilmiş olan maden ruhsatları ve imtiyazları gözden geçirilerek, millî çıkarlara uygun olmayanlar kaldırılacaktır.
9. Tarımdan sanayiye kadar üreticilerimiz, gümrüklerle korunacak, üretimin ve teknolojinin gelişmesine hizmet eden gümrük politikaları uygulanacaktır.
10. Dolar ve Avronun egemenliğine son verilmelidir. Merkez Bankası, dünya para merkezlerinin denetimine verilemez!
11. Bütün komşularımız ekonomik kalkınmamız ve güvenliğimiz için çok değerli ortaklarımızdır.
12. Dünya ekonomisinin ve siyasetin ağırlığı Asya’ya kaymaktadır. Türkiyemiz, Üretim Ekonomisini inşa etmek ve vatanın bütünlüğünü sağlamak için, umudun kıtası Avrasya’ya yerleşmektedir.
13. Başta üretim kooperatifleri olmak üzere bütün üretici sınıflarını örgütleyecek ve Üretim Devriminin örgütlü gücünü etkin kılacağız.
14. Millî Devletimiz, küresel sermayenin çıkarlarına teslim olmayacak, milletimizin refahını gözetecektir. Önümüzdeki zorlukları Güçlü Devletle ve Disiplinli Toplumla aşabiliriz.
15. İstiklâl Savaşımızın ve Cumhuriyetimizin Devrimci Önderi, Mustafa Kemal Atatürk, zorlukları aşmada ve milleti birleştirmede büyük esin kaynağımızdır.
16. Üreten ve Bağımsız Türkiye programını hayata geçirmek için, milletin geniş güçlerini birleştiren ve zorlukları paylaştıran bir hükümet, önümüzdeki sürecin biricik çözümüdür.
17. Devletimizin tarihsel birikimine, milletimizin üretici gücüne ve erdemlerine güveniyoruz.
18. İzmir Üretim Devrimi’nin öncü kentlerinden birisi olacaktır. İzmirli üreticiler olarak ülkemizin Asya pazarında yerini alma sürecine hazırız.