Üreten Kadın Kurultayı 5 Mart'ta

Vatan Partisi Öncü Kadın, kadro toplantısı düzenleyerek çalışmalarını değerlendirdi

Tarih:

Vatan Partisi Öncü Kadın, kadro toplantısı düzenleyerek çalışmalarını değerlendirdi ve önümüzdeki dönemin görevlerini çıkardı.  5 Mart’ta Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in katılımıyla Ankara’da düzenlenecek olan Üreten Kadın Kurultayı için hazırlıklara başlandı.

 

 

ÇÖZEN PARTİYİZ

 

Genel Merkez, il, ilçe ve temel örgüt yöneticileriyle yapılan toplantıya Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı da katıldı. Siyasi gündemi değerlendiren Bursalı, Vatan Partisi’nin öncü konumunu ve örgütlenme atılımını vurgulayarak; “ Bugün silahla, bombayla ele geçiremedikleri Türkiye’yi Biden tayfasının yaratıcı yıkıcılık programlarıyla teslim almaya çalışıyorlar. Doğu Akdeniz’de karşımızda büyük güçler var. ABD’si, Fransa’sı, Yunanistan’ı. Bunlara kimlerle karşı koyacağız? Rusya’yla, İran’la, Çin’le ve bölgedeki ABD’nin baskı ve tehditlerine karşı konumlanan bütün güçlerle.

 

Türkiye 2014 baharından itibare bir devrim sürecine girdi. Vatan Partisi’ne her zamankinden çok daha fazla ihtiyaç var. Çığ gibi büyüyoruz. Türkiye’nin özlemlerini taşıyan programımızla, sınanmış siyasetlerimizle ve kadrolarımızla, Türkiye’yi yönetmeye hazırız.

 

 

HEDEFİMİZ İKTİDAR

 

 Öncü Kadın’ı çalışmalarından dolayı tebrik eden Bursalı, “Üreten, çağdaş, başı dik Türk kadınının mücadelesine önderlik yoluna giren, teröre karşı Diyarbakır annesinin feryadı ve çözümü olan Öncü Kadın örgütümüz kadın hareketine nefes aldırdı ve büyük bir atılımın eşiğinde. Nitelik, özgüven, nezaket, güzellik hepsi burada.  Öncü Kadınımız Partimizin en ön saflarındadır, devrimin merkezindedir, sizlere güveniyoruz”  şeklinde konuştu.

 

Siyasetteki güncel gelişmeler konusunda söz alan Öncü Kadın kadroları PKK ve FETÖ ile mücadelede, dış politikada, anayasa tartışmalarında, İstanbul Sözleşmesinde,  Uygur meselesinde, Boğaziçi olaylarında, ekonomideki sorunlarda Vatan Partisi’nin fikir ve çözümleriyle merkezde olduğunun altını çizerek iktidar hedefiyle çalıştıklarını ifade etti.

 

 

ÜRETİCİ KADINLAR BULUŞUYOR

 

Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Şırnak’a kardeşlik köprüsü kampanyasını başarıyla sürdüren Öncü Kadın kadrolarını kutlayarak 20 Şubat’a kadar çalışmaların devam edeceğini belirtti. 8 Mart Emekçi Kadınlar Gününü,  tarihsel mirasına ve günümüzün ihtiyaçlarına uygun olarak bu yıl üretim merkezli ele alacaklarını söyleyen Ayvalı; “ Türkiye’nin dört bir yanını dolaşarak Türk kadınıyla kucaklaşıyoruz, sorunlarını dinliyoruz. İl ve ilçe örgütlerimiz de sahada, halkın içinde, halkla birlikte. Onlardan düzenli aralıklarla rapor alıyoruz. Görüyoruz ki kadınların en büyük ihtiyacı üretime ve istihdama katılmalarıdır. Kadınlar üretmek istiyor, üreterek güçlenmek istiyor, iş istiyor, çalışma hayatında ayrımcılığa maruz kalmamak istiyor. Partimizin Üretim Devrimi programı var. Üretmek isteyen kadının elini tutan, yol gösteren ve çözüm sunan, kadına özgüven ve cesaret katacak, ayrımcılığa dur diyecek, kadınıyla erkeğiyle toplumu ileriye taşıyacak bir program. İşte bu programı geliştireceğiz ve kadın hareketine armağan edeceğiz. Kadın mücadelesinin gündemine üretimi sokacağız. 5 Mart 2021 Cuma günü saat 13.00’de Ankara’da Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in de katılımıyla Üreten Kadın Kurultayı düzenleyeceğiz. Salgın tedbirlerine özen gösterilerek gerçekleşecek programa Ankara’dan katılacaklar kurultay salonuna gelecekken diğer illerden Zoom uygulaması ile bağlanılabilecek. Kurultay divanımızda toplumun her kesiminden üretici kadın temsilcileri yer alacak. Çiftçi kadınlar, işçi kadınlar, iş kadınları, girişimci kadınlar, yönetici kadınlar, bilim-sanat-spor dünyasından kadınlar…Sorunlarımızı ve çözümleri konuşacağız. Kurultay sonuç bildirgesini bütün kadın örgütlerine ileteceğiz ve tartışmaya sunacağız. Kolları sıvıyor, görevlere sarılıyoruz. ” şeklinde konuştu.