Üç il kurultayında üç bayrak teslimi

Ankara, Balıkesir ve Denizli’de yapılan olağanüstü kurultaylarda yeni il başkanları ile il yöneticileri seçildi

Tarih:

Vatan Partisi haftasonunda, bir gün içinde üç ayrı ilde kurultay düzenledi. Ankara, Balıkesir ve Denizli’de yapılan olağanüstü kurultaylarda yeni il başkanlarıyla yöneticileri seçildi. Kurultaylara partinin lider kadrolarında yer alan genç öncüler damgasını vurdu.

 

Başkentte, Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanlığı görevindeyken Ankara İl Başkanlığına atanan Aykut Diş, tüzük gereği atamadan sonraki 45 gün içinde yapılması gereken kuruldayda oy çokluğuyla il başkanı seçildi. Oylamada işbaşına getirilen 29 kişilik il yönetiminin 14 üyesi gençlerden, 12’siyse kadınlardan oluştu. Yeni yönetimde emekli Albay Ahmet Özkan ile Prof. Dr. Yıldırım Beyatlı Doğan, Doç. Dr Müge Bahçeci, Doç. Dr Tuğba Acer Demir gibi akademisyen isimler dikkat çekti.

 

Açılış konuşmasını yapan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Tülin Oygür, kurultayın Cumhuriyet tarihinin en kritik döneminde yapıldığına dikkat çekti ve partide esen “gençlik rüzgarı”na ilişkin şunları söyledi: “Aramızda ‘Gençler geldi, bize paydos’ diyenler varsa, yanıldıklarını bilsinler... Ülkenin koşulları devrimimizi, ufuktaki yerinden almış ve önümüze bırakmışken, genç ve yeni yönetimin dinamizmiyle birlikte çalışma tempomuz iyice artacak, bunu bilelim.”

 

 

AYDINLIKÇI TANIMI YAPTI

 

Aykut Diş, kurultayda yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

 

“Bugün burada Ankara’mıza ve Partimize yakışır yöntemler geliştirmek ve yöneticiler belirlemek üzere toplandık. Aynı zamanda bir ‘bayrak teslim töreni’ yapacağız. Biz genç kuşak Aydınlıkçılar; siz emektar, cefakâr, fedakâr kadrolardan bir namus teslim alacağız.” Aykut Diş, konuşmasında “Aydınlıkçılar” için “Bu ülkenin tek çıkar yolu. Aydınlıkçılar dışında Türk Devrimciliğine bağlı kalan yok” tanımını yaptı ve içinde bulunduğumuz “vatan savaşı” koşullarını şöyle değerlendirdi: “Bu süreç bir kırılma sürecidir. Devrimci dönemdir. Türkiye hakikaten bu süreçten bir sonuçla çıkacaktır. İktidarı isteyen bir siyasal partiyiz. Öncü partiyiz. Bugünün Kuvayı Milliyecileriyiz. O zaman bu kurultaydan tezi yok savaş düzenine geçmeliyiz.”

DENİZLİ’DE GENÇ KADROLAR İŞBAŞINA

 

Vatan Partisi Denizli İl Örgütü de olağanüstü kurultaya giderek genç kadroların önünü açtı. Geçen Pazar günü Denizli TMMOB Lokalinde yapılan olağanüstü kurultayda, açılış konuşmasını yapan İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, Vatan Partisinde birleşme çağrısı yaptı. Daha sonra yapılan seçimler sonucunda İbrahim Kasapoğlu İl başkanlığına yeniden seçilirken yönetim kuruluna asil üyeliklerine de Gökhan Dikmen, Teoman Barut, Ali Korkmazcan, Ahmet Suseven, Halis Özkan, O. Seçkin Can, Sabri Kasapoğlu, S. Can Bayram, Ozan Tezci, Ahmet Gündüz, Mehmet Çobanoğlu, Hüseyin Mercan, Füsun Özçelik ve Funda Sözgen seçildiler.

AYDIN’A ÖĞRETMEN BAŞKAN

 

Vatan Partisi Aydın İl Başkanlığı da, İl Başkanı Emre Albayrak’ın vatani görevini yapacak olması nedeniyle 7 Ekim Pazar günü olağanüstü il kurultayı düzenledi. Albayrak’tan boşalan il başkanlığı görevine ise emekli öğretmen Bahattin Nazlı seçildi. Nazlı, 2002 yılında İl Sekreterliği, 2007 yılında il örgütlenme sekreterliği ve son üç dönemdir örgütlenme bürosu başkanlığı görevlerini yürütüyor.