Türkiye-Suriye kardeşliğine Vatan Partisi harcı

Partisi heyetimiz sanatsal faaliyetlerin yanı sıra çeşitli siyasi temaslarda da bulundu

Tarih:

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

17-21 Ekim tarihlerinde Suriye’nin başkenti Şam’ı ziyaret eden Vatan Partisi heyeti, Genel Başkan Yardımcısı İnci Özdil ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Sekreteri Elif İlhamoğlu, sanatsal faaliyetlerin yanı sıra çeşitli siyasi temaslarda da bulundu. 

 


Vatan Partisi’ne Halep Daveti 


Vatan Partisi heyetinin Şam’da olduğunu öğrenen Baas Partisi Halep sorumlusu Faysal Azoz, heyeti büyük bir memnuniyetle karşıladı. Vatan Partisi’nin savaş başladığından bu yana Suriye’nin en sadık, değerli dostlarından olduğunu ve Vatan Partisi sayesinde Türk halkını yanlarında hissettiklerini söyledi. Artık Suriye’de savaşın bittiğini, emperyalizme ve teröre karşı bu savaşı Suriye’nin ve dostlarının kazandığını söyleyen Azoz, ‘Türkiye ile ilişkileri düzeltmeye hazırız’ dedi. Suriye’nin artık güçlü olduğunu ve kendilerine dayatılmaya çalışılan ‘yeni anayasa planlarını’ kabul etmeyeceklerini söyleyen Faysal Azoz, Vatan Partisi’ni savaşın bittiği bir cepheye, Halep’e davet etti. 

 


Suriye ve Türkiye’nin İhtiyacı Mustafa Kemal Değerleri 


Cumhurbaşkanlığı Siyasi Müsteşarı Muhammed Maan ile görüşen Vatan Partisi heyeti, Türkiye’nin selamlarını iletti. Müsteşar Maan, Mustafa Kemal ve değerlerinin bugün Suriye’nin ve Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu değerler olduğunu söyleyerek, bu değerleri yaşatan Vatan Partisi’ne teşekkürlerini sundu. Türkiye ile Suriye’nin bölgenin istikrara ve refaha kavuşması için barışmak zorunda olduğunu söyleyen Muhammed Maan, ‘iki ülke halkı zaten ortak kültürü, tarihi yaşatmaya devam ediyor, sıra devletlerde’ dedi. 

 


Suriye Genç Parti’sinden Vatan Partisi’ne İşbirliği Çağrısı 


Vatan Partisi MKK üyesi Elif İlhamoğlu, Suriye Genç Partisi ile bir araya geldi. Vatan Partisi’ni yakından takip ettiklerini, emperyalizme karşı Suriye’nin ve bölgenin dostu olduğunu bildiklerini söyledi parti yöneticileri. Genç Parti Genel Başkanı Berwin İbrahim, Vatan Partisi ile işbirliği yapmaktan, Suriye’de ve bölgede ortak çalışmalar yürütmekten onur duyacaklarını bildirdi. 

 


Türkiye ve Suriye Yeniden Bir Araya Gelecek 


Vatan Partisi’nin Suriye’deki son teması Al Baas Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdullatif Omran ile oldu. Türkiye’de durumun değiştiğini ve bugün Türkiye’nin Amerika ile doğrudan karşı karşıya geldiğini anlatan Elif ilhamoğlu, Türkiye’nin Suriye ile bir araya gelme zorunluluğunun altını çizdi.


Türkiye’nin değişen dış politikasının farkında olduklarını söyleyen Omran, ‘Türkiye yüzünü Batı’dan güneydeki komşularına doğru döndü.’ dedi. ‘Türkiye ile Suriye birbirine giderek yakınlaşıyor, yakın zamanda 2011 öncesi ilişkilere geri dönüleceğini düşünüyorum’ diyen Abdullatif Omran, Türkiye’nin İdlib Mutabakatı konusunda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini söyledi. Vatan Partisi’nin Türkiye’nin bu rotaya girmesinde en büyük emeğe sahip olduğunu belirten Omran, Suriye’ye verdikleri destekten dolayı kendilerine teşekkürlerini sundu.