Tunceli'de PKK terörü protesto edildi

Tunceli'deki 'Terörü protesto ve öğretmen Necmettin Yılmaz'ı anma' yürüyüşü Vatan Partisi, CHP temsilcileri ve vatandaşların katılımı ile yapıldı.

Tarih:

Tunceli, terörü protesto ve şehit öğretmen Necmettin Yılmaz'ı anmak için yürüdü. Belediye önünden başlayan yürüyüşe, Vatan Partisi'ni temsilen Merkez Karar Kurulu üyemiz ve Kardeşlik Bürosu Üyemiz Arif Doğan, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, milletvekilleri, Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur ve İl Emniyet Müdürü Doğu Ateş de katıldı. Yürüyüş sırasında sadece Türk bayrakları ve şehit edilen öğretmen Necmlettin Yılmaz'ın fotoğrafları taşındı.

ŞEHİT ÖĞRETMEN NECMETTİN YILMAZ BULVARININ TABELASI TÖRENLE AÇILDI

 

Tunceli'de PKK'lı teröristler tarafından kaçırıldıktan sonra şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz'ın adı bir bulvara verildi. Şehit Necmettin Yılmaz'ın son olarak geçtiği Tunceli-Erzincan karayolunun, Tunceli içinden geçen 6 kilometrelik kısmına adının verilmesi töreninde konuşan Vali Tuncay Sonel, belediye meclisini olağanüstü toplayarak, bu kararı hızla aldıklarını söyledi.

 

Şehit Necmettin Yılmaz adının bulvara verilmesi için düzenlenen törene Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, CHP Grup Başkan vekili Levent Gök, CHP milletvekilleri Gürsel Erol, Muharrem İnce, Tuncay Özkan, Haluk Pekşen, Gülay Yelekçi, Vatan Partisi'ni temsilen MKK üyesi Arif Doğan ve Tunceli'li Vatan Partililer ile Emniyet Müdürü Doğu Ateş, İl Jandarma Komutanı Albay Tekin Aktemur ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Törende konuşan Tunceli Valisi ve Belediye Başkan vekili Tuncay Sonel, belediye meclisini olağanüstü toplayıp bu kararı hızla aldıklarını belirterek, "Teröristlerce kaçırıldıktan sonra hunharca katledilen öğretmenimiz, hepimizi derin üzüntüye boğmuştu. Tunceli'nin terörle değil, doğal güzellikleri, eğitimi, turizmi, Munzur çayı, Ters Lalesi ve güzellikleri ile anılmasını istiyoruz ve bu yönde çaba gösteriyoruz. Birlik ve beraberlik içinde yaşayan bir Tunceli halkı var, herkes vatansever burada. Terör hak ettiği cevabı alacak, ki alıyor zaten. Şehit öğretmenimizin ismini belediye meclisini olağan üstü toplayarak Tunceli - Erzincan karayolunun 6 kilometrelik kısmına verdik. Necmettin öğretmenin ismi burada ebediyete kadar anılacak" dedi.

 

Konuşmaların ardından okunan dualardan sonra Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz tabelasının kurdelası kesilerek, açılışı yapıldı.