Tülin Oygür, TÜRK-İŞ’i ziyaret etti: Emekten yana belediyecilik gelecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Prof. Dr. Tülin Oygür, demokratik kitle örgütlerine ziyaretlerine devam ediyor

Tarih:

1/2
2/2

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Prof. Dr. Tülin Oygür, Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (TÜRK-İŞ) ziyaret etti. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüşen Oygür’e Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Aykut Diş eşlik etti.

 

 

ATALAY: VATAN PARTİSİ EMEKTEN YANA

 

Ergün Atalay, Türkiye’ye yönelik Batı destekli terör tehdidine değinerek, terörün bitirilmesi gerektiğine işaret etti. Terör eylemlerinin olmadığı bir ülkede işçilerin huzur içerisinde yaşayacağını belirten Atalay, “Önce Türkiye” mesajı verdi. Vatan Partisi’nin emekten yana olduğunu söyleyen Atalay, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Türkiye’nin çıkarlarını savunan bir lider olduğunu belirtti.


Atalay’ın ardından açıklama yapan Tülin Oygür, Vatan Partisi’nin de önceliğinin Türkiye olduğunu belirterek TÜRK-İŞ’le ortak noktada buluştuklarını belirtti. Oygür, konuşmasında şunları söyledi:


“TÜRK-İŞ’le her zaman yakın temasta olduk. Belediyelerin işçilerinin sorunlarıyla ilgili yapacaklarımız var. Hazırlıklarımızı yaptık. 696 sayılı kararname ile getirilen durum ortada. Kadroya geçirilenler oldu ancak sendika hakkı yok, toplu sözleşme yok. Zam hakları kabul edilemez düzeyde düşük. Vatan Partisi yönetiminde ‘toplu sözleşme hakkını vermek, düşük zammı iptal etmek, eşit işe eşit ücret vermek’ gibi taşerondan kadroya geçen işçiyi zarara sokan tüm durumları tersine çevirecek düzenlemeleri yapmamız mümkündür. Vatan Partisi adayları bu yönde hazırlıklarını tamamladı. Eğitimden, kadın istihdamına kadar yapacak çok işimiz var. Biz kendimize güveniyoruz. Farklı bir belediyeciliği Ankaralılar yaşasın istiyoruz.