Tülin Oygür: Maltepe Pazarı'nı ranta kurban etmeyeceğiz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Prof. Dr. Tülin Oygür, Ankaralıların sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor.

Tarih:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Prof. Dr. Tülin Oygür, Ankaralıların sıkıntılarını dinlemeye devam ediyor. Oygür, bugün Ankara'nın en eski pazarı olan Maltepe Pazarı esnaflarıyla bir araya geldi.

Oygür’e Çankaya Belediye Başkan Adayımız Hasan Fırat Kayaönü, Ankara İl Başkanımız Aykut Diş ve çok sayıda partili eşlik etti.
Maltepe Pazarı Kooperatifi Başkan Satılmış Çiloğlu, Başkan Yardımcısı Recep Kargı ve Maltepe pazarı esnaflarıyla bir araya gelen Tülin Oygür, esnafların sorunlarını dinledi.
Esnaf, eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in görevdeyken Maltepe Pazarını SGK'ya devretmesiyle başlayan yer mağduriyetinin giderilmesini talep etti. Tahliyeleri istenen pazar esnafı kendilerine yeni yer gösterilmesini ve bu belirsizliğin bir an önce giderilmesini istiyor.

‘ESNAFIN HAKLARINI SAVUNACAĞIZ'

Büyükşehir Belediyesi’nin tahliye tebligatı gönderdiği pazar esnafı ekmek teknelerini kaybetme korkusu yaşıyor. Pazardaki 454 stant sahibi ve 3 bin çalışan bu meselenin çözülmesini istiyor.
Pazar esnafı, Oygür’e Maltepe Pazarı'yla ilgili bir rant kavgası olduğunu, bu rant kavgasında mağdur edilenlerin ise kendileri olduklarını söyledi.
Maltepe Pazarı esnafını dükkanlarıyla beraber rant-talan çıkmazına kurban etmeyeceklerini söyleyen Oygür, “Bunu her yerde dile getireceğiz. Birlik olacağız, kuvvetli olacağız, beraber hareket edeceğiz. Ankara İl örgütümüzle birlikte bu işin takipçisi olacağız. Hukuki ve siyasi her anlamda destek olacağız. Ranta karşı hep birlikte mücadele edeceğiz.” dedi.