"Teröre Son Darbeyi Kürtler Vuracak"

Genel Başkan Yardımcımız Ali Mercan, Aydınlık muhabiri İlyas Gümrükçü'ye konuştu.

Tarih:

Aydınlık muhabiri İlyas Gümrükçü, Genel Başkan Yardımcımız ve Kardeşlik Bürosu Başkanımız Ali Mercan'la röportaj yaptı. İşte o röportaj:

 

 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kardeşlik Bürosu Başkanı Ali Mercan yaklaşık 3 yıldır bölgede siyaset yapıyor, partisinin örgütlenme ve propaganda çalışmasını yürütüyor. “Önümüzdeki acil görev halkın terör örgütüne karşı tepkisini örgütlü hale getirmektir” diyen Mercan, değerlendirmelerini ve çözüm önerilerini Aydınlık’a anlattı: “Vatan savunması için teröre karşı savaş ara vermeden ve kararlılıkla sürmektedir. Askeri, polisi ve korucusuyla bütün güvenlik güçlerimiz elbirliğiyle halkın huzurunu sağlamak için şehitler vererek mücadele etmektedirler. Teröre karşı mücadelede yeni ve beklenen bir durum ortaya çıkmaktadır.

 

 

Özellikle terörden mağdur olan ve huzuru kaçan bölge halkı isyan halindedir. Huzur, kardeşlik ve birlik isteğini haykıran bölge halkı terör örgütü ve yasal görünümlü sözcülerine karşı tepkilerini yükseltmektedir. Bu durum karşısında halkın tepkisinin örgütlü hale getirilmesi ve güvenlik güçlerimizin mücadelesiyle birleştirilmesi acil bir görevdir. Bu, vatan savunması mücadelesini bütün milli güçleri birleştirerek bir siyasi önderlik yaratma, iktidar alternatifi yaratma görevidir.

 

 

YA AÇILIM BUZDOLABINDAN ÇIKARSA?

 

 

“Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da Mehmetçiğin kararlı mücadelesi ile bölge halkımızın huzur isteği ve PKK’ye lanet yağdırması iki çarpıcı gerçektir ve birbirini koşullandırmaktadır. Bölge halkı PKK’ye karşı ayaklanacaktır. Bu gelişme güvenlik güçlerimizin başarıları ve operasyonların devam edeceğine inanmasıyla doğru orantılıdır. Bunları tamamlayacak üçüncü ve kaçınılmaz koşul milli hükümet yani siyasi iktidar koşulunun maddi güç haline getirilmesidir. Huzur isteyen halkın bazı beklentileri vardır. Teröre karşı kararlılıkla yürütülen mücadele acaba sekteye uğratılır mı? Açılım buzdolabından çıkabilir mi? AKP, CHP, HDP ittifakı teröre karşı mücadeleyi sekteye uğratacak hamleler yapabilirler mi? vb. sorular kafaları kurcalamaktadır.”

PKK halka saldırıyor


Ali Mercan, Kürt kökenli yurttaşların PKK’ya karşı gösterdiği tepkiye çarpıcı örnekler verdi: “Siirt’te PKK bazı mahallelere toplu silah sevk edip dağıtılmasını istemektedir. Mahalle sakinleri durumu derhal güvenlik güçlerine bildirmekte ve dağıtılacak silahlar hemen toplanmaktadır.


PKK’nin sözcüsü HDP’nin yüksek oy aldığı ilçelerin çoğunda halk teröristlerin mahallelere yerleşmesini ve eylem yapmasını engellemektedir. Ayrıca Mardin Kızıltepe’de olduğu gibi PKK’nin eylem yapma kararını öğrenen aşiret ve toplum ileri gelenleri geniş toplantılar yaparak bu eylemlerin önüne geçmektedir.”


Örgüt tecrit oldu


“PKK Kürt vatandaşlarımızdan tecrit olmuştur ve eylem yeteneğini yitirmektedir. Tehdit, şantaj ve intihar eylemleriyle varlığını ispat etmeye çalışmaktadır. Amerika’nın Başkan Yardımcısı Biden ve Adana Baş- konsolosluğu PKK’yı ve diğer kollarını kurtarma çabası içindedirler. Ama Amerika da çaresizlik içinde debelenmektedir. PKK’yi kurtarma çabaları nafiledir. Çünkü bütün bölge ve Asya’da Amerika’ya karşı bir cephe oluşmuştur.”