Birinici Ergenekon Davası Kapsamında 3 yıl 1 ay tutuklu kalan vegeçtiğimiz günlerde tahliye olan İşçi Partisi Önceki Dönem Genel Sekreteri Nusret Senem'in Sözcü Gazetesine verdiği röpörtajı dikkatinize sunuyoruz.
Avukat Nusret Senem, "Bir hukukçu olarak söylüyorum bu dava 30-40 yıl sürer. Ancak AKP hükümeti giderse de hemen biter" dedi.
İşçi Partisi eski Genel Sekreteri Avukat Nusret Senem, Ergenekon'dan tutuklandı. 37 ay Siliv¬ri Cezaevi'nde yattıktan sonra 3 gün önce tahliye edildi. Senem, "Ben, tahliye talebinde bulunma¬dım. Salıverilmem benim için de sürpriz oldu" dedi. Senem, SÖZCÜ' ye şunları söyledi:
Bu dava bitmez
Hukuk açısından bakarsanız bu dava 30-40 yıl sürer. Bize göre bu bir siyasi davadır. O yüzden bu davanın ancak siyasetle biteceğini düşünüyoruz. AKP hükümeti gitti¬ği gün, bu davanın hemen biteceği¬ni de biliyoruz.
5 yıl içinde hüküm giyilmeme¬si halinde tutuklu kişinin tahliye edilmesi gerektiği ortadır. Ancak, Yargıtay bunu 10 yıl olarak açıkla¬dı. Yani, şu anda cezaevinde tutuk¬luluk süresi yaklaşık 4 yıla yakla¬şanlar bu durumda 6 yıl daha yata¬cakları anlamı çıkıyor. Bu, büyük bir haksızlıktır.
Ben 37 ay cezaevinde kaldım. Cezaevinden çıkacağıma dair hiç umudum yoktu. O yüzden tahliye taleplerinde de bulunmuyordum. Tahliyem benim için sürpriz oldu. Niye girdik, niye çıktık? Girdiğim günle çıktığım gün arasında bir fark olmadı.
ABD operasyonu
Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı ABD'nin operasyonu yapılıyor. Operasyonun bir parçası olarak içe¬riye alındım. O operasyonun belli bir noktasında da tahliye olduk. Millet bu olayı anladığı zaman bu iş çözülür.
Silivri'de yatanların umutsuz olduğunu söyleyemeyiz. Oradaki insanlar, çok bilinçli bir şekilde, ni¬çin tutuklu olduğunu biliyor ve ayakta duruyor. Ben, tahliye edil¬dim. Silivri'de korku duvarı kurul¬du. O korku duvarı yıkılmadan
Türkiye kurtulamaz.