Suriye ve Mısır'a Sözde Soykırım Mektubu

Genel Başkan Yardımcımız Hasan Korkmazcan, Suriye ve Mısır'a mektup gönderdi.

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız Hasan Korkmazcan, soykırım iddialarını parlamentolarında kabul etmek üzere bir çalışma başlattıkları haberleri üzerine Mısır ve Suriye’ye mektup gönderdi. Mektupta Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in AİHM zaferine vurgu yapıldı.

 

Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı ve Talat Paşa Komitesi Parlamentolar Arası İlişkiler Grup Başkanı da olan Korkmazcan, Suriye Arap Cumhuriyeti ve Mısır Arap Cumhuriyeti Parlamento Başkanlıklarına yazdığı mektupta Ermeni Soykırımı iddialarına dair çalışma başlatılmasından dolayı duydukları üzüntü ve endişeyi belirtti. Korkmazcan’ın yazdığı mektuplarda ortak noktalar şöyle:

 

 

KARDEŞ ULUSLAR

 

“ ... Son zamanlarda uluslararası medya ve haber ajanslarından parlamentonuzun asılsız ve sözde Ermeni Soykırımı iddialarını kabul etmek üzere bir çalışma başlattığına dair haberler almaktayız. Bu konu bizi oldukça üzmekte ve endişelendirmektedir. Zira gerek 1948 Birleşmiş Milletler soykırım sözleşmesi, gerekse geçtiğimiz 2015 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde (AİHM) Perinçek Davası adı altında görülen ve partimin Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’in haklı olarak Ermeni sözde soykırımının olmadığına dair beyanına bağlı olarak kazandığı davayı dikkate alacak olursak, bir Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin veya böyle bir soykırım suçunun kanıtlayan Bölge Mahkemesi’nin kararı olmadan parlamentolar tarafından bu tür kararların alınmasının uluslararası hukuka tamamen aykırı ve kabul edilemez olduğu görülecektir. Aslında bu tür sözde parlamento kararları sadece duygusal nitelikte bir faaliyet olarak görülmektedir. Bu nedenle halen ülkelerimiz arasında bir takım siyasi sorunlar yaşanmasına rağmen bu sorunların yakın bir gelecekte çözüleceğine dair en güçlü kanaat ve değerlendirmemi belirterek uluslarımızın gelecekteki kardeş ve dostluğunu son derece menfi yönde etkileyecek olan böyle bir parlamento kararının alınmasının ne denli yanlış olacağını vurgulamak istiyorum...”

Genel Başkanımız Doğu Perinçek Türk milletine yönelik ‘soykırımcı’ saldırılarını 15 Ekim 2015’te AİHM Büyük Dairesi’nde aldığı büyük zaferle bertaraf etti.
Genel Başkanımız Doğu Perinçek Türk milletine yönelik ‘soykırımcı’ saldırılarını 15 Ekim 2015’te AİHM Büyük Dairesi’nde aldığı büyük zaferle bertaraf etti.