Suriye devlet televizyonu Vatan Partisi'ne mikrofon uzattı

“Türkiye-Suriye işbirliği tercih değil zorunluluk”

Tarih:

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Suriye devlet televizyonu Ahbariye TV'ye konuştu. Vatan Partisi Genel Merkezi'nde yapılan söyleşide, Türkiye-Suriye ilişkileri ve Vatan Partisi heyetinin Suriye'ye yapacağı ziyaret ele alındı.

 

Ahbariye TV muhabirinin Vatan Partisi heyetinin Suriye ziyaretine ilişkin sorusunu yanıtlayan Bursalı, Genel Başkan Doğu Perinçek'in liderlik ettiği heyetin ziyaretinin yakın zamanda yapılacağını ifade etti. Bursalı heyette ayrıca Vatan Partili iş insanı Ethem Sancak ve başka bazı parti yöneticileri ile toplumun çeşitli kesimlerinden önemli kişilerin olacağını belirtti.

ÖNÜMÜZ AÇIK


Türkiye-Suriye işbirliğinin her iki ülke açısından yaratacağı fırsatları sıralayan Bursalı; terörle mücadele, güvenlik, Doğu Akdeniz, ekonomi, sığınmacılar gibi başlıklarda ortak çıkarlar olduğunu vurguladı. Bursalı, “Büyük zorluklar var. Ancak Türkiye ve Suriye işbirliği, iki ülkenin milletleri ve sarsılmaz dostluğu, bütün zorlukların üstesinden gelecek güce sahiptir. Gelecekten çok umutluyuz, önümüz çok açık." ifadelerini kullandı. Vatan Partisi'nin 2011 yılından bu yana, Türkiye Suriye ilişkilerinin geliştirilmesi için yoğun çaba sağladığını belirten Bursalı, iki ülkenin dostluğunda, işbirliğinde ve geleceğinde partisinin önemli rolü olacağını söyledi.

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Suriye'nin ABD-İsrail saldırısını püskürtmesinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi: “Türkiye Suriye işbirliği bir tercih değil, zorunluluktur. Biz kendi ülkemizin parçalanmasını istemediğimiz gibi Suriye'nin bölünmesini de istemiyoruz. Sayın Beşar Esad'ın ve Suriye ordusunun zaferini selamlıyoruz.”