Süleymani’nin mezarı başında söz verdiler

"ABD’yi yenene kadar mücadelemiz sürecek"

Tarih:

Öncü Gençlik ve TGB heyeti, Kasım Süleymani
Öncü Gençlik ve TGB heyeti, Kasım Süleymani
1/2
2/2

Üst düzey temaslarda bulunmak üzere İran’a giden Vatan Partisi Öncü Gençlik ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) heyeti, İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Şehit Korgeneral Kasım Süleymani’nin ölümünün 3. yılında mezarını ziyaret etti.

 

 Vatan Partisi heyetine Başkanlık Kurulu Üyesi ve Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay, TGB heyetine Genel Başkan Kayahan Çetin başkanlık etti. Heyette Türkiye Gençlik Birliği Genel Başkan Yardımcısı Duygu Karabulut ile Öncü Gençlik Genel Yönetim Kurulu Üyeleri Taha Küçükuygun ve Gökalp Erbaş da yer aldı. Tahran’daki temaslarının yanı sıra Kirman’a giden heyet burada Kasım Süleymani’nin silah arkadaşlarıyla sohbet etti. Süleymani’yi onların ağzından dinley en gençler, ardından da Kasım Süleymani’nin mezarına geçti. Mezara çiçek bırakan Öncü Gençlik ve TGB yöneticileri burada açıklamalarda bulundu.

 

 

 ‘SÜLEYMANİ BÜTÜN ULUSLARIN ŞEHİDİDİR’


Vatan Partisi Başkanlık Kurulu Üyesi ve Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay, Kasım Süleymani’nin ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizmine karşı kahramanca savaşarak, yiğitçe şehit olduğunu söyledi. Kasım Süleymani gibi şehitlerin bölge halklarını birleştirdiğini belirten Demiralay şöyle konuştu: “Biz onu yüreğimize gömdük ama onun davası, şehitlerimizin davası devam ediyor. ABD’yi bu topraklardan söküp atana kadar mücadelemiz sürecek. İran’da milyonların ona sevgisini, saygısını, özlemini, onun mücadelesine nasıl adandığını görmüş olduk. Mezarı başındayız. Burası sürekli insan dolu. Sadece İran halkının muzaffer bir kahramanı değil,  bütün insanlığın, bütün ulusların kahramanıdır. Emperyalizmi yenerken destanlar yazmaya devam edilecek. Şehit Kasım Süleymani’nin ruhu şad olacak, ABD emperyalizmi ve İsrail siyonizmi yenilecek. Biz de İran ve Türk gençliği olarak bu davanın neferleri olmaya devam edeceğiz.”

 

 

 'MÜCADELEDE YAŞAYAN ŞEHİT'

 

TGB Genel Başkanı Kayahan Çetin de yaptığı açıklamada İran halkının Kasım Süleymani’ye ‘yaşayan şehit’ adını verdiğini hatırlattı. Çetin şöyle konuştu: “Peki nerede yaşıyor? Emperyalizme ve siyonizme karşı isyan eden, silaha sarılan, ülkesinin bütünlüğünü, birliğini, bağımsızlığını, özgürlüğünü korumak için emperyalizme karşı mücadele eden bütün milletlerin mücadelesinde yaşıyor. Nerede ayrılıkçı, bölücü, yobaz terör örgütlerini ezen ve onlara karşı mücadele eden haklar varsa, devletler varsa, milletler varsa, onların kahramanıdır. Kasım Süleymani hepimizin şehididir. Burası hınca hınç dolu, insanlar hem yaslarını matemlerini yaşıyorlar hem de burada mücadele yemini ediyorlar. Amerika'nın ve İsrail'in karşısında hiçbir zaman boyun eğmeyeceklerini ve ülkelerine savunacaklarını aslında buradan bir kez daha ilan etmiş oluyorlar. Bölge ülkeleri ve dünyanın bütün hür ve bağımsız ülkeleri emperyalizmi ve siyonizmi tarihe gömmek için bugün önemli birlikteliklere imza atıyorlar. Kasım Süleymani'yi biz de Türkiye Gençlik Birliği olarak burada Kirman’dan kendisinin memleketinden bir kez daha mücadele andı içerek anıyoruz. O hepimizin şehididir ve bütün Batı Asya'nın kahramanıdır. Yeni kahramanları hepimiz yetiştireceğiz ve yeni zaferler kazanacağız.”

 

 

 ABD’YE KARŞI MÜCADELE EDEN GENÇLİK

 

İran gençliği ve Türk gençliği arasındaki bağların geçmişe dayandığını ifade eden TGB Genel Başkanı Çetin, “İran gençliği Amerika diplomatlarını devrimden sonra ülkesinden kovmuş gençliktir. Türk gençliği Amerikan askerinin başına çuval geçirmiş, onun bütün bölgedeki yenilgisini yüzüne vurmuş bir gençliktir. İran gençliği temsilcileriyle önemli görüşmeler ve anlaşmalar yaptık. Bu işbirliğini, yeni dünyanın inşasında hep beraber geliştireceğiz.” dedi.