Soner Polat: "PKK üniforması giymiş emperyalistlere karşı savaşıyoruz"

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Tümamiral Soner Polat, Viyana'daki vatanseverlerle buluştu.

Tarih:

Avusturya Atatürkçü Düşünce Derneği (AADD) yurt dışında 27 Mart ile 9 Nisan tarihleri arasında  sandıklara gidip, anayasa referandumuna oy kullanacak yurt dışında yaşayan Türklere yönelik göz dolduran bir etkinlik geçekleştirdi.

 

Genel Başkan Yardımcımız Emekli Tümamiral Soner Polat’ın konuşmacı olduğu etkinlikte, halk oylamasında yeni anayasa ve cumhurbaşkanlığı sistemine 'Hayır' demenin önemine vurgu yapıldı.

‘VİYANA’DA TÜRKLERİN AYDINLIK YÜZÜ’

 

Etkinlik başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyet şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla başladı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Soner Polat’ın konuşmasına CHP Avusturya Birliğinden kalabalık bir grupla Nasuh Mahruki ve Cem Haydar Baktaş da dinleyici olarak katıldılar.

 

Söyleşinin açılış konuşmasını AADD başkanı Yusuf Genç yaptı. Genç’in ardından Aydınlık Gazetesi yazarı ve Genel Başkan Yardımcımız Emekli Tümamiral Soner Polat konuştu. “Viyana’da Türklerin aydınlık yüzü” olarak ifade ettiği izleyicileri selamlayan Polat, referandumun neden yapıldığını ve neden hayır oyu verilmesi gerektiğini Türkiye’nin jeopolitik durumuyuyla açıkladı.

 

Türkiye’nin içeriye doğru sıkıştırıldığına vurgu yapan Polat, Kıbrıs’tan başlayarak, doğudan batıya, kuzeyden güneye Türkiye'nin nasıl sıkıştırılmak istendiğini harita ve görsellerin de anlatması katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Batı’nın Türkiye’yi “Antalya körfezine sıkıştırmak istediğini”, Mustafa Akıncı tarafından yürütülen “Kıbrıs barış görüşmelerinin, barış değil savaş görüşmeleri olduğunu”, “Ege’de adaların Yunanistan’a verilmesinin Avrupa’nın Asya’ya karşı savunmasıdır” görüşlerini dile getiren Polat “2004 yılından beri 12 Türk adasının Yunan işgali altında olduğunu” ifade etti.

‘TÜRKİYE’YE PKK ÜNİFORMASI GİYMİŞ  EMPERYALİSTLERE KARŞI SAVAŞIYOR’

 

Konuşmasının devamında bölgedeki olayları anlatırken “Biz emperyalizm diyemediğimiz sürece debelenip dururuz” dedikten sonra Türkiye’yi PKK’nın bölemeyeceğini, Türkiye’ye karşı  savaşanların PKK üniforması giymiş  emperyalist güçlerdir” demiştir.  “Yeni bir devlet kurulmadı ki , neden yeni anayasa yapılmak isteniyor” diye soran Soner Polat, “bu yeni anayasa da emperyalistlerin bir dayatmasıdır” sözlerini kullandı.

 

Bütün güçlerin tek adamın elinde toplanmasını doğru bulmadığını belirten Polat, “ülkenin bir şirket gibi yönetilmek istendiğini, anayasa oylamasında Türk milleti buna izin vermeyeceğini sözlerine ekledi. 

 

Soner Polat’ın konuşmasından sonra izleyicilerin sorularına cevap verdi. Yaklaşık üç saat süren konferans sonrasında Polat “Türkiye için Jeopolitik Rota” isimli kitabını imzaladı.