Soner Polat: "İdlib hamlesi jeopolitik, stratejik ve siyasi olarak önemlidir"

Habertürk'te Türkiye'nin Nabzı programına katılan Genel Başkan Yardımcımız Soner Polat, İdlib operasyonu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tarih:

Habertürk TV'de Didem Aslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına katılan Genel Başkan Yardımcımız ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanımız Emekli Amiral Soner Polat, önemli İdlib açıklamalarında bulundu.

 

Soner Polat'ın yaptığı açıklamaların satır başları şöyle:

 

"Batı, Türkiye'nin bütün stratejik alanlarında saldırıya geçti. ABD binlerce TIR'la PKK/PYD'ye silah gönderiyor. Türk Hava Kuvvetleri Irak'ın Sincar ve Suriye'nin Karaçok Dağı'nda PYD'ye yönelik hava harekâtı gerçekleştirdi ardından ABD tanklarının namlusu Türkiye döndü. Türkiye Atlantik blokundan Avrasya blokuna kayıyor. Bu bir ABD Türkiye savaşıdır."

 

Soner Polat harita üzerinde yaptığı açıklamada, terör bölgesi PYD'nin güneye doğru ilerlediğini belirterek Fırat Kalkanı Harekatı ile terör koridorunun kesildiğini belirtti. Astana süreci ile Amerika'dan önce İdlib'e müdahale etmek adeta bir altın vuruştur ve bu harekat ABD'nin elini kolunu bağlamıştır.

 

"İdlib'in bir diğer önemi de şudur: İdlib şu an diğer bölgelerden gelen teröristlerin toplandığı bir alandır, bu harekat Fırat Kalkanı harekatından farklı olarak mevcut grupları ayırmak, ikna edilenleri çatışma dışında tutmayı amaçlıyor. Türkiye 14 riskli bölgede çalışacak ve risk düzeyi yüksek."