Şakir Keçeli'yi son yolculuğuna uğurladık

Bektaşi babası, aydınlanma önderi, hukukçu, Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in danışmanı Şakir Keçeli, Hacıbektaş'ta son yolculuğuna uğurlandı.

Tarih:

Muğla'nın Datça ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonunda 79 yaşında yaşama veda eden Şakir Keçeli için, Çilehane'de yapılan cenaze törenine Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zafer Kars, Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu üyesi Oktay Yıldırım, Parti yöneticileri, mücadele arkadaşları, Hacıbektaş Belediye Başkanı Ali Rıza Selmanpakoğlu, Şahkulu Dergahı Başkanı Mehmet Çamur ile CHP İl ve ilçe örgütlerinin yöneticileri ve Yozgat ilinden çok sayıda hemşehrisi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende ilk konuşmayı Ali Rıza Selmanpakoğlu yaptı. Selmanpakoğlu, Şakir Keçeli'nin Atatürkçü, aydınlanmacı, Bektaşi büyüklerinden biri olduğunu söyleyerek, şunları ifade etti:

 

“2004 yılında Alevi Federasyonlarının Alevilik açıklamalarına, 17 Aralık 2014 yılında da Türkiye'de azınlık yaratmanın projesini gündeme getirenlere karşı birlikte mücadele ettik. Şakir baba ile bildiriler hazırladık. Şakir baba böylesine ulusalcı bir aydındı. Hacıbektaş'ta kendisinin sırlanmış olması onurdur. Burada dava arkadaşlarıyla birlikte yatıyor. Dik duruşun örnek insanlarından birini kaybettik.”

 

 

'MÜCADELESİ IŞIK TUTACAK'

 

Şakir Keçeli'nin dava arkadaşlarından Metin Kuzugüdenli de “Bugün 2 Temmuz ve yol arkadaşımı bu önemli günde uğurluyorum. Şakir Keçeli, 2 Temmuz'un kavgasını hukuk alanında da verdi. Keçeli, yaşamı boyunca kavgasında ezilenlerden yana oldu. Bu kişiliğiyle örnek olmuştur” ifadelerini kullandı. Vatan Partisi Genel Sekreteri Utku Reyhan, Keçeli'nin mücadelesinin herkese örnek olması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: “Şakir ağabey, partimizde önemli görevler üstlenmiştir. Eleştirileri, önerileri sonsuza dek bilincimizde. Şakir ağabey, 1980 öncesi Türkiye'nin devrimcilerini, Sivas'ta yanan canlarımızı, Ergenekon ve Balyoz kumpaslarında Türk ordusu ve Türk milletini savundu. Türkiye'nin birliğinden bütünlüğünden yana oldu. Mezhep ve etnik temelde bölünmeye, ayrımcılığa, bölücülüğe karşı mücadele etti. Bölünme tehdidiyle karşı karşıya kaldığımız bugünlerde Şakir ağabeyin mücadelesi yolumuza ışık tutacak.”

 

Şahkulu Derneği Başkanı Mehmet Çamur da Şakir Keçeli'nin Kemalist, yurtsever ve Anadolu aydınlanmasının bir neferi olduğunu söyledi. Şakir Keçeli'nin naaşı, mücadele arkadaşlarının konuşmalarından sonra “İz Bırakanlar” mezarlığında Fikret Otyam'ın yanına defnedildi. Defin işleminin ardından cenazeye katılan yurttaşlar Şakir Keçeli'nin mezarına karanfiller bıraktı. Törenin sona ermesinin ardından Hacıbektaş Belediyesi yurttaşlara lokma dağıttı.